1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

0102 - zimne luty

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Robciq, Listopad 14, 2008.

  1. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    witam. kupiłem xboxa 360 na allegro. dostarczyli mi go pocztą, podłączam go i patrze rrod! załamka... kod błędu to 0102 (0110) czyli zimne luty. czy sposób z gumkami pomoże? narazie tylko co dostałem xboxa i przebywał sporo on na podwórku i bardzo chłodny jest;p tak patrze na nazwę tego błędu (zimne luty) to może dlatego, że jest zimny, postawiłem go niech złapie temperaturę pokojową (stoi blisko grzejnika) wątpie, że to pomoże bo jestem zielony w tych sprawach. proszę o wypowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. skinny500

    skinny500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TG
    Odp: 0102 - zimne luty

    Nie wiem czy taki kod może być od tego, ale jak ledwo przyszedł Xbox i od razu go załączyłeś to sam go mogłeś uwalić, tym bardziej w taką pogodę jak obecnie. Sprzęt elektroniczny przed podłączeniem trzeba zostawić w ciepłym miejscu aż wilgoć odparuje. Jeśli to od tego, to teraz ogrzanie go już nic nie da raczej
     
  4. Michał01

    Michał01 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: 0102 - zimne luty

    Jeśli nie będzie działał i nie złożysz reklamacji do gościa na allegro to możesz spróbować z gumkami
     
  5. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Odp: 0102 - zimne luty

    znaczy nie ledwo przyszedł, z 10 minut postał:p ale to nie powinno mieć takiego aż wpływu na sprzęt. I od czego te zimne luty się wogle robią?
     
  6. Pawelck91

    Pawelck91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kielce
    Odp: 0102 - zimne luty

    Jak bawilem sie w lutowanie to zimny lut oznaczal zle zlutowany przewod (dla zielonych - tworzyla sie taka banka z cyny i trzeba ja bylo odessac i na nowo lutowac...) Byc moze masz taki wlasnie problem, wynikajacy z fabrycznego uszkodzenia konsoli. Zglos sprawe do goscia z allegro.
    Nie chce cie martwic ale moze to tez oznaczac:
    -0102-odlutowanie się GPU, CPU lub ramu,
    -0110-przegrzanie lub błąd pamięci
    Pozdrawiam
     
  7. skinny500

    skinny500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TG
    Odp: 0102 - zimne luty

    Czyli ledwo przyszedł :) A co do tego że nie powinno mieć aż takiego wpłyru na sprzęt, to spięcie zazwyczaj zabija urządzenie. Nie mówię że tak było, ale trzeba brać to pod uwagę
     
  8. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Odp: 0102 - zimne luty

    -0110-przegrzanie lub błąd pamięci

    To jest właśnie to... Koleś z allegro milczy i na telefony tez nic.... Jestem wkurzony i to ostro, bo coś czuję, że kasy to na pewno nie odzyskam i będę musiał dołożyć na naprawę...;/
     
  9. reed

    reed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2008
    Posty:
    197
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: 0102 - zimne luty

    Temperatura sprzętu musi być wyrównana z pokojową! Ja tak kompa uwaliłem.
     
  10. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Odp: 0102 - zimne luty

    no ale dlaczego akurat -0110-przegrzanie lub błąd pamięci ? Wątpię, żeby to było od tego bo wcale on taki zimny nie był. Bo na poczcie leżał potem w samochodzie z 15 minut był i tyle co pobył na podwórku 2 minuty. I wręcz dziwne, że teraz nie mogę się skontaktować z facetem z allegro....
     
  11. zomg

    zomg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: 0102 - zimne luty

    Daj linka gdzie kupiłeś.Nówka czy używka?
     
  12. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Odp: 0102 - zimne luty

    kupiłem używkę i teraz nie wiem czy nie będę miał problemu z gościem bo kupiłem po za aukcją... bo koleś rzekomo nie chciał płacić za aukcję ponownie, bo kto inny wygrał ale się rozmyślił i ten ziom miał sporo pozytywów. Teraz będę się domagał zwrotu pieniędzy. Mam nadzieję, że dojdę swego, bo on mi gada, że u niego działała, taaa każdy tak może powiedzieć kto sprzedaje używkę;/
     
  13. bag_gio

    bag_gio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: 0102 - zimne luty

    Ludzie zimne luty niemaja nic wspolnego z temperatura sprzetu ! A sprzet w paczce sie az tak nie wyziebi temp ponizej 0 jeszcze niema ;)
     
  14. skinny500

    skinny500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TG
    Odp: 0102 - zimne luty

    A po co aż taka niska temp? Wystarczy taka tep że zbierze się wilgoć. Poza tym wg. ciebie paczka tak temperaturę izoluje czy co? Nikt nie pisał, że zimne luty są od tego. Autor nie wiedział czy to zimne luty tylko taki error wywalało, a że odpalił Xa zaraz po przyniesieniu do domu to się napisało co może być przyczyną
     
  15. simonnt

    simonnt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  16. swiatek94

    swiatek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2008
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: 0102 - zimne luty

    powiem ci że też kupowałem xboxa 5 dni temu przez allegro . używkę i też na początku był zimny to normalne poczekałem z 15 minut gdy stał się "normalny" i go odpaliłem i wszystko bez problemu . pięknie działa
     
Wczytywanie...

Poleć forum