1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

0401 nie czyta płyt?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez CrystalDrill, Luty 21, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    Witam. Mam dość dziwny problem - otóż po odwiercie ( poszło ok -) na napędzie 0401 nie czyta niestety płyt - tzn nie widzi dysku żadnego. Próbowałem wgrywać org oprogramowanie. Klucz zczytany 3x (zawsze tak robię ;P) JF widzi napęd bez problemu i zczytuje/wgrywa firmware. Co radzicie?

    Wgrywałem lt 3.0
    konsola juz z dashem od kinekta
    nóweczka prosto ze sklepu - przy mnie była wypakowywana
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moze zle fw wgrales??
     
  4. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    sprawdzane pare razy już..
    napęd płyte próbuje czytać rzęzi rzęzi i nie wykrywa żadnej płyty..
     
  5. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Napisz jaki komunikat daje po wlozeniu plyty

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  7. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    własnie nie daje żadnego komunikatu - po prostu pisze otwórz napęd - klucze itp jest ok, wrzucałem paręnaście razy i się zastanawiam teraz co z tym robić
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeżeli masz ten komunikat na wszystkich płytach oryginalnych i kopiach to zrób re-flash napędu pod dosflashem i powinno pomóc. Wygląda mi to na zły flash.
     
  9. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    a jak to nie pomoże? bo akurat jestem w robocie i nie mam jak zrobić tego na lapku
     
  10. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To sa 2 wyjscia:

    1.Bawisz sie dalej z nasza pomoca
    2.Dajesz naped bardziej doswiadczonej osobie
     
  11. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a laser dobrze po flashu podłaczyłeś o ile odłaczałeś? klucz wgrany taki jak trzeba?z odpowiednim softem do 401 i patrzyłeś też czy JF ci wykrywa ten napęd jako 401?
     
  12. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    napęd 0401 winbond - klucz wgrany prawidłowo, spróbuje dosflashem jutro. Jak nie to przelutuje na 1339 + spi z benq i sprawdze. Akurat to jest troche dziwne bo przerobiłem sporo slimek.
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Otworz naped to bardzo czesto spalony laser

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  14. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    Spalony przez frez czy jak? bo konsola jest fabrycznie nowa - dosłownie sam ją odpakowywałem?

    i czy mogę zrobić spoofa z 0225 przerobionego na 0401 teraz?
     
  15. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Co wy pieprzycie. Otworz naped przy winbond to 99% bad drill.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.

    // Kultura !
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  17. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    Sprawdze rano bo akurat teraz nie dam rady, ale napęd słychać że pracuje jak się wkłada płytkę to słychać rzężenie - nawet głośniejsze niż normalne
     
  18. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przy drillu odpinałeś taśmy od PCB?
    Zgrałeś full OFW czy tylko przez SLIMKEY?
     
  19. CrystalDrill

    CrystalDrill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bolesławiec
    Slimkeya - nie robilem full ofw, odpinałem taśmy od pcb
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    sprawdz czy laser swieci i czy motor kreci płytą....
     
  21. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Probowałeś już przez dosflash ?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum