1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

1.6->lt+

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Mateusz2111, Grudzień 7, 2010.

  1. Mateusz2111

    Mateusz2111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie, jako że po ostatnim prezencie jaki nam zrobił microsoft nadszedł czas na upgrade przeróbki mam pytanie. Moglibyście opisać tak na chłopski rozum jak dokładnie dokonać przeróbki. Czy to że posiadam już przerobioną konsolę zmienia coś? Jeśli to pomoże to mam napęd liteon ten pierwszy. Nie mam klucza ale jeśli dobrze zrozumiałem poradniki które czytałem to jeśli ma sie 1.6 to można łatwo wydobyć klucz.
    p.s Czy wystarczy PC ze złączem sata czy jeszcze coś będzie mi potrzebne?:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Exe222

    Exe222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    lepiej oddaj do specjalisty za 50-80zł ci zrobi

    chyba że chcesz zepsuć...

    Nie znasz się?nie ruszaj!
     
  4. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Wystarczy kontroler SATA i wiedza, chociaż ani jedno, ani drugie może Cię nie uchronić przed przepięciem i uwaleniem płyty głównej (mostka południowego).

    Zasilanie weźmiesz z konsoli, ale to ryzykowne.
     
  5. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Masz na forum poradnik jak wydobyc key z litka v1 i zrobic pod nowe FW :)
     
  6. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Wystarczy podłączyć napęd zwykłym kablem SATA do komputera (zasilanie oczywiście z Xboksa), odpalić JungleFlashera, kliknąć dummy from iXtreme, wybrać target firmware (lt+) spoof source to target, zakładka mdk czy jakoś tak, wybierasz odpowiedni port, erase, szybko wyłączasz i włączasz konsolę, potem write, czekasz aż wgra i gotowe :) Aha, zaznacz sobie markerem poprawną pozycję kabla zasilającego, bo włożysz odwrotnie i uwalisz konsolę. Brzmi skomplikowanie? Zleć to komuś ;P
     
  7. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A po co w ogóle odłączać kabel zasilający, skoro zasilanie bierzemy z konsoli?


    Branie zasilania z konsoli jest naprawdę takie ryzykowne? Uwalił ktoś w ten sposób konsolę czy to tylko taki mit?
     
  8. C3b3k

    C3b3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Chodzi o kabelek między konsolą, a napędem.
    Polecam podłączyć konsolę do telewizora nie będzie się wyłączać
     
  9. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wiem, że chodzi o zasilanie napędu i nadal nie wiem po co w ogóle je odpinać. No chyba, że łatwo samo wypada przy manewrowaniu z kablem SATA.
    Konsola się wyłącza tylko wtedy, gdy jest podpięta przez HDMI. Jak jest kabel AV, to wystarczy, że podpięty kabel, bo konsola nie może chyba stwierdzić czy telewizor działa. Zgadza się?
    Nie mam jeszcze Xboxa, co napisałem opieram na doświadczeniu z innym sprzętem RTV.

    Czyli to zagrożenie z używaniem zasilania z konsoli polega tylko na ewentualnym samoistnym wyłączeniu się Xboxa?
     
  10. C3b3k

    C3b3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    90% Twojego postu jest błędnym założeniem, jak sam napisałeś "Nie mam jeszcze Xboxa..." o paru rzeczach dowiesz się jak sam zaczniesz manipulować z firmware napędu.
    Tak na marginesie z czym kojarzy Ci się brak prądu w czasie aktualizacji BIOS? Nie musisz odpowiadać, mam tylko nadzieje, że nakierowałem Cię na odpowiedni tor.
     
  11. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Samo flashowanie to polecam zrobić w dosflashu bo w JF się bardzo często wiesza i wtedy i tak trzeba to zrobić pod dosem.
     

Poleć forum