1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

1.61 problem z grą Tekken 6

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gwynbleidd88, Luty 14, 2010.

  1. gwynbleidd88

    gwynbleidd88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    xboxa mam od niedawna, przerabiany był na 1.61 i ściągnąłem do tej pory kilka gier i nie miałem z nimi żadnego problemu. Teraz ściągnąłem Tekkena 6 i nagrałem tak jak zawsze (po pierwszej nie udanej próbie myślałem że może coś źle zrobiłem i straciłem drugą płytkę) i niestety jest problem, po włożeniu płytki do xboxa wyświetla się logo xboxa i tyle. Dodatkowo jest jeszcze panel jak do oglądania filmu. Dodam że abgx360 nie wykazał żadnych błędów przy sprawdzaniu obrazu gry. Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie może leżeć problem? I jeszcze jedno pytanko... jak sprawdzić jaki rodzaj napędu ma konsola?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    ten sam problem równiez ix 1.61, tylko ze z COD4 : MW2! Pomózcie;D
     
  4. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hmm jezeli masz 1.61, abgx360 nie pokazuje zadnych bledow (oczywiscie Tekken 6 jest wave 4) to musi chodzic. Moze obraz Tekkena jest paczowany na nizszy wave a takiego 1.61 chyba nie odczyta. Sprawdz
     
  5. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    1.61 czyta 1-4 wave
    ja osobiscie nie mialem takiego czegos
     
  6. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    a jak mam coda 4 pod wave 3 to moze nie działac?? oczywiscie ix 1.61
     
  7. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Z tego co mi wiadomo to 1.61 nie odczytuje paczowanych gier i jezeli masz COD4 zpaczowanego z wave 4 do wave 3 to nie pojdzie. iXtreme 1.61 odczytuje wave 4 wiec nagraj normalnie i bedzie git. Inna opcja jest wgranie 1.61 NS lub LT ktore odczytuje wszystkie gry nawet te paczowane
     
  8. gwynbleidd88

    gwynbleidd88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wątpię aby problem leżał w tym, że obraz Tekkena była spatchowany na niższy wave. Wcześniej grałem w COD MW 2 pożyczony od kumpla, który ma ixtreme 1.6 i gra była spatchowana pod jego konsolę i smigała mi bez problemu po aktulizacji dashboarda. Właśnie nagrałem Halo 3 i problem ten sam!! Ratunku!!
     
  9. Le Nino

    Le Nino Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sępopol
    Mi obie gry działają bez mniejszego problemu.Albo nie macie iE 1.61 albo macie coś powalonego z obrazami.
     
  10. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Jeżeli masz ix 1.61 to usun ten obraz.. rozpakuj go jeszcze raz.. nie sprawdzaj abgx360 tylko odrazu nagraj clonecd. Powinno palić ;]
     
  11. gwynbleidd88

    gwynbleidd88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodatkowo ściągnąłem teraz program 360 Waves Patcher i przy Tekkenie 6 wyświetlił mi wave 4 natomiast przy halo 3 wave 2, a problem jest taki sam przy obu grach.... o co chodzi....:////
     
  12. gwynbleidd88

    gwynbleidd88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Opiszę co wyszło dalej... sprawdziłem też grę Star Wars The Force unleashed, którą nagrałem w taki sam sposób jak poprzednie i chodzi mi bez problemu, ma również wave 2.. taki jak Halo 3, które odpala mi sie tak jakby dvd i nie chodzi...
     
  13. Sobota

    Sobota Guest

    a płytkę activate.ISO wkładasz przed?
     
  14. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    po co skoro ma 1.61?! myslisz?
     
  15. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Gry sprawdzaj programem abgx360 czy wszystko jest OK. Na ixtreme 1.61 nie odpalą gry paczowane , chyba że użyjesz activate.iso . Aby gra się uruchomiła na 1.61 nie może być paczowana do innego wave !!! Tylko musi mieć taki wave jaki jest w niej oryginalniy i nie ma znaczenia czy to wave 1 , 2 ,3 , 4 ,5 czy 6 !!


    Zajrzyj tu : http://xboxforum.pl/iso-f31/sprawdzanie-obrazu-iso-stealth-za-pomoca-abgx360-v1-0-2-a-6365.html

    i tu : http://xboxforum.pl/iso-f31/wytlumacznie-bledow-abgx360-19483.html
     
  16. gwynbleidd88

    gwynbleidd88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na ixtreme 1.61 nie odpalą gry paczowane , chyba że użyjesz activate.iso . Aby gra się uruchomiła na 1.61 nie może być paczowana do innego wave !!! Tylko musi mieć taki wave jaki jest w niej oryginalniy i nie ma znaczenia czy to wave 1 , 2 ,3 , 4 ,5 czy 6 !!

    Hmm tylko czy aby na pewno?? Mam "niby" (mówię niby no bo tak mi powiedziano, sam nie wiem jak sprawdzić moją przeróbkę ) 1,61. Ale kumpel pożyczył mi np COD 4 MW 2 , który był patchowany pod jego wersje 1.6 i mi działał...

    Myslałem już może nawet że po prostu mnie oszukali i wgrali mi xtreme 1.6 ale z drugiej strony grałem w star wars force unleashed na wave 2 a halo 3 też na wave 2 już mi nie odpala i robi ten sam problem.

    Wspomne jeszcze że gra tekken 6 poszła mi po tym jak spatchowałem ją do wave 3....

    Ja już na prawdę nic a nic z tego nie rozumiem...
     
Wczytywanie...

Poleć forum