1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

1 czerwona dioda po włożeniu AV/HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tent77, Grudzień 25, 2010.

  1. tent77

    tent77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem - jak włączam iksa samym kablem do zasilania to niby wszystko jest ok i śmiga (zielona dioda i caly czas swieci, aczkolwiek przypominam sobie ze jeszcze te 4 diody tak jakby się obkręcały, czego nie ma w moim) a jak podłącze kabel AV to po kilku sekundach pojawia sie 1 migająca dioda w prawym dolnym rogu. Próbowałem również z kablem HDMI, więc to nie wina kabla, ani odbiornika. Nie wiem co to może być , ale chyba nic związanego z lutami. W najgorszym wypadku mogła pójść karta graf., a w najlepszym po prostu przepaliło się gniazdo, które już sam sobie mogę wymienić. Co o tym sądzicie? Czy nie wiecie ile może kosztować naprawa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wortigern

    wortigern Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
  5. xbox-serwis

    xbox-serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam, przy jednej diodzie przeważnie wyświetla się jakiś błąd (E73, E74).
    Pozdrawiam
    Marcin
     
  6. tent77

    tent77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
  8. tent77

    tent77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "E74: AV cable error... kabel AV jest uszkodzony, sprawdź czy na innym kablu ten błąd występuje. Jeśli tak to w 90% scaler chip "ANA"/"HANA" jest uszkodzony" Być może mam ten błąd i poprosty wtyczka jest przepalona i dlatego nie pokazuje nic na TV, czyli wymiana wtyczki ?
     
  9. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    ale jak ci nie dziala na hdmi i av to zapewne ana hana
    pozatym jak wtyczka miala ci sie przepalic ?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz uszkodzone gpu i mozliwe ze tez ana/hana. W kazdym razie czeka cie serwis

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum