1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

1 hdmi a trzeba zrobic dwa :)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez paradox2604, Sierpień 22, 2011.

  1. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    witam mam takie pytanie czy isttnieje cos takiego jak rozdzielecz wejscia HDMI??? poniewaz mam tv z jednym wejsciem HDMI i pod nie mam podlaczaony dokodar telewizyjny i kiedy chce wlaczyc konsole to wyciagam kabel hdmi od dekodera i podpinam drugi kabel od xboxa troche to wkurzajace i tak sie zastanawiam czy nie mozna kupic jakiegos rozdzielacza gdzie podlacze obydwa kable od xboxa i dekodera ?? bez wyciagania i zamieniania kabli???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Enemelek

    Enemelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. chaos220

    chaos220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Są też większe rozdzielacze na przycisk tak że moze byc odpalonych parę źródeł a do TV idzie wybrany przez switch...
     
  5. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wlasnie ze to nie to mam taka kostke ale ona nie rozdziela sygnalu z tv jezeli podlacze ta kostke do tv i do niej xboxa i dekoder to spalil mi sie kabel HDMI! i wogole nie ma obrazu ona chyba jest zeby podlaczyc do kina domowego jakies urzadzenia lub cos w tym stylu
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  7. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    A Telewizor masz FullHD czy HD ready? Bo jeśli HDReady to możesz podłączyć konsolę do tv za pomoca kabla component (5x chinche) Bo i tak nie wygeneruje ci 1080i wtedy obejdzie się bez rozgałęźników.
     
  8. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tv mam hd ready ale jest roznica i to przytlaczajaca niz przez euro zlacze a euro zlacze to to samo co component
    Dragon to co ty podales to tez chyba nie jest to? bo to z 4 wejsc robi jedno wyjscie a mi trzeba chyba odwrotnie ?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Composite i euro jeden pieron component grafika hd. Component 3od obrazu(+ewentualnie dwa od dzwieku stereo) composite jeden od obrazu kolor.zolty (+ewentualnie dwa od dzwieku)


    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  10. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    czekaj bo nie rozumie component i composit???? to jakies dwa rozne wejscia?
     
  11. pelikan15

    pelikan15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nysa
    TAK. Composit to chinche i euro-Słaba jakość. Component(ten czerwony zielony niebieski + czerwony i biały)-w przypadku xbox360 jakość identyczna jak przy hdmi.
     
  12. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    Skoro masz HD ready to podłączając x boxa kablem Component (jeszcze raz napiszę 5x chinche) nic nie stracisz na jakośći bo component generuje rozdzielczość HDReady 720i czyli dokładnie taką jaką wyświetla twój TV. Ceny takiego kabla to grosze (oryginalny za 29zł) wyjdzie Ci taniej aniżeli jakbyś miał kupować sumator lub rozgałęźnik HDMI- co najważniejsze masz pewność że nie będzie zakłóceń

    MICROSOFT XBOX 360 ORYGINALNY KABEL COMPONENT HD (1777321433) - Aukcje internetowe Allegro
    PS.
    Composite to nie to samo co component- ten pierwszy wysyła sygnał analogowy- ten drugi cyfrowy.
     
  13. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jezu ale namieszaliscie przy tych kablach.
    Chinche ->composit->ale nie euro (RGB) ->analog.
    Component do 1080.I ponoć i P ale w bardzo małej ilosci tivików -> analog.
    Wszelakie kable Vga ->analog.
    HDMI-> 1080p ->sygnał cyfrowy.
     
  14. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przeciez w xboxie daja kabel z czinczami zeby podlaczyc do kostki euro tam jest chyba 3 czincze czerwony zolty i bialy????
     
  15. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Niom to kabel composit 2x fonia 1x obraz .Kostka to tylko przejsciówka do gniazda euro rgb ale sam kabel z rgb niema nic wspólnego.
     
  16. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    @Paradox2604, przecież autor wątku napisał wcześniej że composite w przypadku telewizora LCD go nie ratuje bo ma kijowy obraz. Ja dalej zostaję przy componencie AVHD i podłączenie tym kablem zalecam.
     
  17. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok to zamiest kablo component wolal bym kupic jakis rozdzielacz do HDMI i gdzies na allegro takie cos widzialem ale zapomnialem nazwy?
     
  18. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
  19. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    oby dwa są analogowe.
     
Wczytywanie...

Poleć forum