1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

1080p co i jak ?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez coobav, Listopad 26, 2008.

  1. coobav

    coobav Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Jak to jest, do tej pory bylo 720p i 1080i a teraz widżę że niektóre gry np sonic http://www.xbox.com/en-US/games/s/sonicunleashed/ mają już 1080p. Nie ma czasem przez to spadku framrate? U siebie nie mam jak przetestować bo moj TV jest hd-ready wiec 720p i 1080i jedynie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1080p jest to zapewne rozdzielczość upscalowana z niższej natywnej rozdzielczości. Wiele gier na X360 i PS3 wykorzystuje takie sztuczki ;), aby na pudełku pochwalić się 1080p. Framrete na tym nie traci, ale jakość grafiki jest gorsza w porównaniu do prawdziwej natywnej rozdzielczości.
     
  4. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To dobry masz telewizor! :) Jak masz HD Ready i masz 1080i i 720p... Kolega ma sony bravia 37" i ma 1080i. Nie mozliwe ze masz HD Ready z 1080i bo to jest FullHD :)
    Najlepiej uzywaj natywnej :) U mnie call of duty lepiej w 1680x1050 wyglada niz 1080P :)
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1080i jest normą w TV HD-Ready więc nie wiem o co ci chodzi. 1080p to dopiero FullHD. Co do rozdzielczości natywnej to zgaduje, że masz zwykły monitor LCD i dlatego 1680x1050 wygląda u ciebie lepiej bo jest to jego natywna rozdziałka, a przy 1080p obraz jest skalowany przez co traci na ostrości i jest rozmazany.
     
  6. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No :D Ale 1080i nie jest takie złe :p
     
  7. swiatol

    swiatol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2008
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Należy mieć jeszcze 100mhz i wtedy jest efekt super fullhd 100mhz
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Haha jak mi znajdziesz Tv pracujacy z odswiezaniem 100mhz to ci skrzynke gorzały postawie.Ludzie jak chcecie pisac fachowym jezykiem to zastanówcie sie najpierw co piszecie ,bo to udawadnianie na siłe znajomosci obnaza jedynie całkowity brak znajmosci tematu.
     
  9. jan0sik

    jan0sik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2007
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    kszanuf

    Panasonic TH-37PV8 jest 100HZ. Wiem bo mam taką

    Podać Ci adres na te skrzynkę gorzały?
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie jest złe, ale już 720p wygląda lepiej :)
    Koledze incubus chodzi o 100mhz, taka mała literówka.
     
  11. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hah, nie widzisz jan0sik różnicy międzY HZ a MHz? Ja tam czekam na OLEDY... :D ZY LE TA !! :D
     
  12. jan0sik

    jan0sik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2007
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    kszanuf
    aaa tam jedna literka :D:D:D
     
  13. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ta :) jedna literka ale róznica ogromna.
     
  14. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    nie bo jak ktos chce przeliczy hz na mhz i na khz :p . (nudzilo mi sie na fizyce)
     
Wczytywanie...

Poleć forum