1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

1080p na YT

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez razor7, Marzec 2, 2012.

  1. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mam problem z filmami na YT w 1080p. Film ładuje się szybko jednak po pierwszych 3 sekundach oglądania zaczyna klatkować. Aktualizację Adobe Flash Playera nie pomogły, sterowniki do karty najnowsze. Karta 9800GT, Procek 3.1GHz (2 rdzenie), 4GB RAM. W 720p wszystko działa idealnie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    poszukaj programów wspomagających poprawne działanie filmów FULL HD na kompie. Kiedyś coś takiego też ściągałem bo mi niektóre filmy w mkv zacinały się a mam mocniejszego kompa od twojego. Niestety nie pamiętam co to był za program ale na pewno znajdziesz coś ciekawego w googlach
     
  4. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ale to jest tylko na YT, gdy oglądam mkv na kmPlayerze jest w porządku.
     
  5. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Ale być może brakuje jakiegoś kodeka do YT
    A jakiej przeglądarki używasz? może musisz poszukać jakiejś wtyczki wspomagającej odtwarzanie wysokiej rozdzielczości w przeglądarce
     
  6. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Najnowszy Firefox. Przed aktualizacją (nie pamiętam czego) wszystko było normalnie. Spróbuję defragmentacji dysku choć wątpię czy to coś pomoże. Co do tych programów czy wtyczek to nie znam nazw, ale spróbuję poszukać. Nie jestem aktualnie u siebie na komputerze przez weekend, więc nie mam jak tego sprawdzić.
     
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    znalazłem coś takiego:
    "Jeżeli włączasz tryb HD i dajesz pełny ekran to zauważysz że suwak postępu nie jest na samym początku i film nie był też ładowany od samego początku, jeżeli teraz przesuniesz suwak na sam początek (już po daniu pełnego ekranu i ustawieniu jakości HD) film zacznie ładować się od nowa i nie powinen ciąć. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale mi pomogło."
    i
    "To nie jest problem związany z koompem w sensie fizycznym, tylko z Adobe Flash Playerem który jest do d....y. Odinstaluj AdobeFP, bo na pewno masz w wer. 10 i zainstaluje w wersji 9.0. To AFP odpowiada za odtwarzanie filmów na YT, na IE po tym zabiegu nie powinno nic skakać"
    możesz sprawdzić czy coś pomoże.
     
  8. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    9 działa, jednak niektóre strony wymagają 11. Dodam, że po odinstalowaniu filmiki na YT działały i w 1080p nie muliły.
     
  9. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)
    Albo jedno albo drugie

    Nie wiem czy tak się da ale może.. Np w przeglądarce Opery walnij sobie 11 i będziesz wchodził na strony, które tego wymagają a w Mozilli 9.
     
  10. php_symfony2

    php_symfony2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też tak mam, może komputer jest po prostu za slaby. Ja się zadowalam 720p. Nic tu nie pomoże, po prostu sprzęt nie daje rady.
     
  11. Wheelman

    Wheelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pytanie czy masz az taki duzy ekran by widziec te 1080p? 720p wystarcza w zupelnosci :)
     
  12. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przed aktualizacją nie był za słaby, a po już tak? Chyba niestety przez ilość funkcji w najnowszej wersji.

    22 cale z natywnym 1920x1080.
     
  13. razor7

    razor7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2010
    Posty:
    669
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Odświeżam.

    Czy widzi ktoś rozwiązanie dla tego problemu? Czy muszę oglądać wszystko w 720p?
     
  14. androziom

    androziom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubuskie
    Zainstaluj Google Chrome
     
Wczytywanie...

Poleć forum