1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

124B-19 i Verbatimy MK003

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez __FRIX__, Październik 15, 2012.

  1. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    Cześć, wypalałem sobie na Omegach cały czas, ale postanowiłem przerzucić się na Verbatimy, ale przekombinowałem w IMGBurnie (przy okazji Omeg) i nie pamiętam domyślnych pod Verbatimy:
    Reasumując w IMGBURNIE po naciśnięciu trybka i zakładki LiteON miałem ustawione:
    Wymuś Hypertuning: Enabled
    Online Hypertuning: Enabled,
    Overspeed: Disabled
    Smartburn: Enabled
    i wypalałem 2.4x

    Wgrałem FW domyślne (pod Verbatimy)
    Wymuś Hypertuning: Disabled
    Online Hypertuning: Disabled
    Overspeed: Disabled
    Smartburn: Enabled
    wypaliłem x4 z OPC

    przy weryfikacji wywaliło błąd 48%, w Nero Disc Speed jakość 5% (o Jezu), płyta nie chodzi :|
    Help.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    bufory ustawione zakladki I/O -page 2 i build-page 2 min 241 mb
     
  4. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    mam coś takiego:
    [​IMG]
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no to dlatego weryfikacja wali bledy przy 50% daj min 241 mb a mowia na mieście że im wiecej tym lepiej :) , i luknij zakładke tworzenie strona 2 :)
     
  6. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    w obu przypadkach bufor na 241 mb i później tak samo 4x z OPC? (mamy jedną ostatnią próbę :X nie mam więcej płyt, bym musiał do miasta pojechać)
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tak bufory ustaw tak jak mowilem najlepiej 512mb(moj poradnik tak mówi)ja daje 241mb ale to pod Platinum a pod verbatimy opc wlaczone, tak mam w poradniku
     
  8. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    mogę zerknąć okiem na ten poradnik?:)
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jasne :
    Gry XGD3 nagrywaj tylko i wyłącznie na Verbatimach.

    Ja na Twoim miejscu wgrałbym jeszcze raz iXtremeBurnerMAX pod Verbatimy,
    które dostarczył c4eva
    ( do ściągnięcia stąd: iXtreme LT+ Lite Touch Xbox 360 Drive Firmware Flashing ).

    Potem ustaw wszystkie opcje w ImgBurn:

    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB

    ? Kliknij OK. Zrestartuj komputer i wejdź w Tryb Awaryjny.

    ? Wybierz obraz płyty wcześniej przepuszczony przez abgx360 1.0.6, wybierz prędkość x4
    i odsuń się od komputera aż płytka się nagra.


    Dla mnie jest to sprawdzony sposób na nagranie płyty.
    Jakość nagrania waha się pomiędzy 85 a 98%! ; )

    ja pominalbym ta opcje tryb awaryjny wystarczy nie dotykac kompa :)
     
    1 osoba to lubi.
  10. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    wstrzymałem się z tym nagraniem, włożyłem ostatnią wypaloną płytę (4x + OPC) do innej konsoli (a nuż się uda) i ku zdumieniu mojemu ruszyła, co sie okazało - śmiga jak należy jeżeli jest FIFA zainstalowana na dysku, kariera i wszystko gra i buczy, więc myślę że to wina tego 4x, będe wypalał 2.4 i następnym razem powinno być OK.
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ale faktu nie zmienia ten bufor ustaw na wiekszy
     
  12. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    ustawiłem na 241 mb - dam znać po relasie Forzy czy czegoś czy pomogło : )
     
  13. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja czytam i dumam,czemu większość ma problem z nagrywaniem np.FIFY skoro wszyscy mamy te same nagrywarki i te same ustawienia.
    Ja od początku mam ustawione wg poradnika i ani razu nie miałem problemu z nagraniem,a moi znajomi kombinowali i przychodzą po fife do mnie :)
     
  14. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    [​IMG]
    Wypaliłem właśnie na MKM003
    SmartBurn: ON
    Reszta: OFF
    2.4x z OPC
    Bufor: 241 MB
    Weryfikacja 100%
    Gra działa, ale jak widać kopia jest daremna - jakość 77% - na takiej chyba lepiej nie pykać po live :/ jakieś rady jeszcze?
     
  15. aliens

    aliens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    panowie ja wypalałem na Verbach img burn ustawienia domyslne tak jak zainstalowałem program i jakos problemu nie miałem teraz skupiłem sie nad Platynami i tez smiga oczywiscie Formware zmieniłem pod Platyny jak narazie 2 płytki miałem tylko i ob
     
  16. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja bym się chciał zapytać jak działą ten program Nero co jest na SS powyżej.
    Też bym zrobił taki test.
     
  17. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    @Up
    Znajdziesz go w pakiecie Nero :) Nero DiscSpeed / zakładka "Jakość dysku" / zaznaczasz te 4 ptaszki co ja mam zaznaczone po prawej i klikasz na na start.
    Wynik potem zapisujesz menu Plik > Przechwyć do pliku i zapisuje się *.PNG
    ale nie powiem Ci od ilu % jakości "względnie bezpiecznie" można grać po necie, może ktoś doda.
     
    1 osoba to lubi.
  18. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj w trybie awaryjnym nagrać. Gra nagrywa się trochę dłużej ale z ciekawości wypaliłem kopie dla kumpla z ustawieniami takimi samymi jak Ty masz ale bufor w read i I/O ustawiony miałem na 512mb i jakość nagrania wyniosła 96% ;)

    warto zaznaczyć przy 2.4 OPC tak jak Ty zrobiłeś.
     
    1 osoba to lubi.
  19. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    Będę miał to na uwadze i przy następnej próbie tak to wykonam :)
     
  20. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    W którym to nero masz ? Bo pobrałem 11 i brak.
     
  21. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland

    w Nero 10, Pełnym :)
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum