1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

13146 J-TAG Aktualizacja Do 13599 PROBLEMY,PYTANIA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez redghost, Październik 12, 2011.

  1. redghost

    redghost Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Konsole mam FALCOLN 16MB z JTAG dash 13146
    Moje pytanie jak to pieronstwo zaktualizowac do 13599...?
    Od sprzedawcy mam NAND.bin i chyba cpu key - albo dvd key.."|
    Konbinowalem z aktualizacja przez easy freebot 5.33 ale po wgraniu FLASH 360 konsola nie odpala .. tylko przez eject wywala do free60
    A czy wgranie od MS aktualizacji 13599 z pena bezposrednio nie uwali konsoli..?? Wiem ze naped dostanie reflasha ale naped mi nie jest potrzebny bo i tak tylko zrzucam oryginalne gry na hdd stara kolekcje.
    Ktos pomoze?
    Z okolic zawiercia jakby sie nie udalo przez forum..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nowszej aktualki m$ nie wgrywaj bo będzie po jtagu jak nie masz zabezpieczeń na płycie.

    Zapytaj sprzedawcy lub otwórz konsolę i sprawdź jaką masz instalkę jtaga, obstawiam że nie jest to ta standardowa tylko aud_clamp - i taką instalkę musisz stworzyć w automacie wybierając przy smc aud_clamp.
     
  4. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A z zrzutu nand nie mozna sie dowiedzieć czy dać to aud_clamp czy original?
     
  5. redghost

    redghost Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konbinowalem z SMC aud_clamp and tray open - nic to samo konsola wstaje tylko do free60
    Stock - to samo
    SMC previous to samo...
    Hmmm dobrze ze mam nand.bin od sprzedawcy bo tak bez tego bym konsoli nie uruchomil :/
    Rozebrac obudowe hmm czytalem o tym ale jak nraie to wole moze konbinowac w ten sposob ..
    Czyli co zostaje jeszcze samo aud_clamp ...??
     
  6. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
  7. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    dobrze chociaż, że Ci xell włącza :>

    zapytaj sie sprzedawcy jak to w końcu masz, czy normalny jtag do db1f1/ft2u1, czy przez aud_clampa.
    ściągnij sobie exploit 1.0.1.0 Exploit 360 1.0.1.0 : créateur d'image multi hack - i na nim bezproblemowo zrób sobie freeboota
    zmien utworzony obraz na updflash.bin i umiesc go na root pendrive -> wlacz xella, czekaj az sie zaaktualizuje i restart :D
     
  8. redghost

    redghost Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie i stało sie wyskoczył blad E-79 i nie wlacza sie xell hmmm
    Świeci tylko jedna dioda na ringu :(
    Co z tym idzie zrobić teraz ?
    Jest ktoś z okolic zawiercia co by to naprawił oczywsicie odplatnie :)
    Chyba ze da sie to naprawic na forum posiadam oczywiscie nand.bin klucz cpu.
    Da sie to jakos naprawic przez port usb ?
    Prosze o szybka odpowiedz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum