1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

16D4S Winbond drill - brak prądu

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Kefu, Styczeń 17, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Kefu

    Kefu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,
    dzisiaj podczas drillowania Winbonda kochana elektrownia uraczyła mnie brakiem zasilania na kilka minut.
    Napęd miałem podpięty przez CK3i i X360USB Pro, byłem w trakcie wiercenia.
    Po "powrocie" zasilania JF nie wykrywa napędu, podczas podłączania CK3i zielona dioda zmienia kolor na pomarańczowy. (CK3i sprawdzony, na innych napędach śmiga). Zamówiłem już PCB od Matrixa ale może ktoś z Was ma pomysł jak reanimować PCB ?
    Napęd to DG-16D4S FW 0401
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdzić napięcia, wymienić chip
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Nie chce zakładać nowego tematu, a ten jest o reanimacji więc chciałbym o coś zapytać.

    Dzisiaj dzwonił do mnie klient z uszkodzonym PCB po bad drillu (drill za głęboki) owy drill wykonał jego znajomy elektronik. Napęd z konsolą dostane w poniedziałek, wiec będę miał trochę więcej informacji, zobaczę czy da się pociągnąć ofw i czy w ogóle go wykrywa.

    Ma ktoś namiar na firmę/osobą która jest w stanie sprzedać i wlutować nowy czip ?
    Będę próbował go zreanimować jak w tutorialu, dodatkowym rezystorem ale nie liczę że to coś da.

    Z góry dzięki za info
     
  5. mjq

    mjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Jak dostaniesz chip odezwij się na PW to dogadamy jego wlutowanie.
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Ok. ew. czipa będziesz miał do wlutowania ?
     
  7. mjq

    mjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Nie mam ale zastanawiam sie czy nie kupić z allegro aby sobie leżał awaryjnie.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak awaryjne to lepiej z china sciagnij

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  9. Kefu

    Kefu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    kolejny problem z Winbondem 0225,
    Unlock SPI (0x00)
    Zczytałem fulldumpa (Read)
    Podczas wgrywania firmware (Write) na końcu loga pojawia się Failed,
    poniżej LOG :

    Napęd po włożeniu do slima nie działa.
    jakieś pomysły ?
     
  10. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    pod dos flashem pójdzie lub najnowszy jf
     
  11. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Ja tak mailem. Wymiana chipa nie pomogla. Wymienilem MOSFETY, i nadal kisza. Pozniej scalak ten podluzy na PCB i tez lipa. Wymiana PCB sukcesss :D
     
  12. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Kefu mozesz sprobowac na innej wesji JF, na innym porcie sata itd, probuj kilka razy, mialem naped 0401 gdzie dopiero za ktoryms razem przeszlo.
     
  13. Kefu

    Kefu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    dzieki za rady. Probowalem innym JF, uzywam X360USB Pro. Cos te Winbondy oporne
    Zamawiam PCB Matrixa
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum