1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

1x xbox 360 (2 napędy) - możliwe ??

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Egooo, Listopad 22, 2009.

  1. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    Witam

    Mam pytanie, które zrodziło się w mojej głowie
    Mam xboxa360 (niezbanowany) i mam napęd z ixtreme . Wpadłem na pomysł, żeby wgrać do niego tylko klucz z tego podstawowego napędu.
    Wyglądałoby to tak :
    1 konsola xbox 360 - 2 napędy (1x ixtreme i 1x oryginał firmware).

    Konsola, leżałaby sobie bez obudowy i tylko zmieniałbym napędy np. chcę grać na LIVE to podłączam internet i gram tylko na oryginalnych płytach, a kiedy będę chciał pograć na kopiach to odłączam od internetu i podłącze drugi napęd z ixtreme.



    Czy w konsoli (samej konsoli) zapisywane są informacje o grach ? czy tylko np. na dysku lub karcie pamięci.

    Proszę o wypowiedz tylko osoby, które mają pewne informacje. Nie interesuje mnie co komu się wydaje

    Dzięki za informację.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tk_aug

    tk_aug Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tez miałem takie mysli , ale zapewne to jest niemozliwe :p
     
  4. Kyokushin

    Kyokushin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomysł jak najbardziej realny.
    MS sprawdza czy masz zmodyfikowany napęd w momencie podpięcia do netu (pisząc w momencie mam na mysli aktualizacje tudzież inne metody).
    Jeżeli jestes offline, możesz mieć napęd jaki chcesz i bana nie dostaniesz, ważne, żebyś w momencie podłączenia do Live miał podłączony czysty napęd.
    Zapisywane jest też z tego co wiem to, kiedy grałeś w grę, jeżeli grałeś przed premierą - strzelasz sobie w kolano.
    Jeżeli będziesz przestrzegał tych zasad, przepinał napęd, nie ma opcji żebyś dostał banana.
     
  5. jotka

    jotka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    heh refleks :)
    a nie lepiej przełącznik który przełącza napędy i dodatkowo przy wybraniu napędu z ixtreme rozłącza internet ? xbox moze byc zamknięty :) a kabelkiem tylko wyprowadzone łącza do napędu.
     
  6. tomekjot

    tomekjot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Używam takiego rozwiązania od ponad roku. Rewelacja !!! Co do informacji, że MS sprawdza czy grałeś przed premierą w grę to na szczęście nie jest to prawdą. Chociażby ze względu na to, że jak odłączysz konsole np. na noc od prądu to data się resetuje i godzina ( jeżeli się nie myle zawsze mam 1 stycznia 1900 ). Oczywiście jak podłączysz się do LIVE to data i godzina ustawi się sama. W każdym razie wielokrotnie to sprawdzałem i nic Ci nie grozi. Jedyny problem jest w kabelku SATA ( musi być dłuższy bo mam wyciągnięty napęd na zewnątrz ) i nie można zastosować byle jakiego. Zresztą gdybyś jakiekolwiek pytania pisz - odpowiem


    Pozdrawiam
    tomekjot
     
  7. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Mógłbyś zrobić coś takiego:

    XBOX 360 sata mod

    tyle że jeszcze dwa gniazda byś musiał wyprowadzić dla zasilania i konsola by była zamknięta z jednym napędem w środku a gdy byś chciał podpiąć drugi to stał by on sobie poza konsola i tylko przewody byś podpinał
     
  8. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Zmiana softu w napędzie jest zapisywana w NAND konsoli.
     
  9. tomekjot

    tomekjot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Apacer: no nieźle :D Czyli po sflashowaniu napędu automatycznie wysyła informację o wersji swojego softu do NAND tak ? Bystre te napędy :) Nawet zakładając, że masz racje to po wpięciu oryginalnego napędu nadpisuje że ma soft ok więc w czym problem ?


    Pozdrawiam
    tomekjot
     
  10. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    sam zrobiłeś taka przejściówkę? potrzeba jakichś "wymyślnych umiejętności"? :)
     
  11. twarek

    twarek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Liverpool
    przeciez takie cos juz istnieje...team executer ten od CK3 juz ma taki sprzet.w ich sklepie sa szczegoly ale ceny jeszcze niema.Ja bym w takie cos zainwestowal, ale tak czy siak online pogra sie tylko na oryginalach, wiec niewidze sensu zakupu takiego urzadzenia.
     
  12. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    Czyli co jest to realne czy nie ??? co z tym zapisywaniem tu może być problem
     
  13. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Temat realny w czym problem zrobic switcha pod 2 napedy tylko co z tego jak i tak klocek sobie zapisze ze byl podlaczony naped z modyfikowanym flashem ;)
    Uzywam takiego patentu samemu go wykonalem i dziala od jakiegos czasu bez problemu ale na obecna chwile nie polecam i tak M$ dostanie info ze byl podlaczony zmodyfikowany naped i banan na dzien dobry .
     
  14. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    No dobra ale wydaje mi się że on nadpisuje przy każdym zalogowaniu do liva chyba bo tam nie ma dużo pamięci na to co ??
     
  15. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jak ci oflaguje klocka to juz nic nie zdzialasz banan moze poleciec w kazdej chwili.
     
  16. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sądzę że jedynym rozwiązaniem żebyś był bezpieczny jest zgranie nand za pomocą portu ltp przed sflashowaniem któregokolwiek napędu póżniej podłączenie 2 napędów 1 zflashowany, drugi nie i przed każdym połączeniem z xbl reflash nand do stanu pierwotnego.
    Tzn nie zupełnie do pierwotnego stanu nand - do tego zgranego ponownie po zalogowaniu do liva.
    Trochę zamieszałem ale myślę że jest to możliwe ale tylko dla maniaków.
     
  17. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    Lol.

    A teraz taki news ;] M$ zablokowal taka mozliwosc po ostatniej aktualizacji wiec tak nie da sie zrobic.

    Poczytaj.
     
  18. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie jesteś w temacie widzę flashu nand. A odczytać nand normalnie można i wgrać także. Poczytaj trochę w temacie do się dowiesz ze teraz na nowym kernelu nie ma możliwości downgradu kernela i instalacji xell'a a odczyt i zapis ciągle jest możliwy tyle że do tej samej wersji kernela czyli 8xxx. Więc jest to jak najbardziej wykonalne.
     
  19. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    Oczywiscie ze jestem w temacie i moj bla ;) Oczywiscie manipulacja kernelem zostala zablokowana a odczyt nie i downgradu nie da sie zablokowac bo po co? I tak zaraz ktos zdolny z programatorem w reku by to umozliwil. A teraz to co sie stalo z nand po aktualizacji i to co Ty proponujesz moze polozyc konsole. Nie wiem czy znasz takiego ludka z Tarnowa (Sowa) zrobil unbana na xenonie na najstarszym dashu kolejna aktualizacja zabila mu konsole nie naprawialnie.

    Proponujesz bawic nand lecz to i tak nic nie da bo ban idzie na numer seryjny konsoli jedynie Twoj sposob moglby zaradzic cos na bricka konsoli na hdd lecz na bana nawet odczytywanie i wczytywanie nand nie pomoze. Podmienianie nr seryjnego teraz tez jest nie mozliwe.
     
  20. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi chodzi bardziej o zgranie nand po aktualizacji przed flashem i włączaniem jakiejkolwiek kopi zapasowej (no chyba ze na napedzie bez ix). Fakt nie ma możliwości odbanowania konsoli nawet poprzez zmiane keyvaulta bo jest to łatwo wykrywalne. A downgrade jest zablokowany z powodu przepalenia drugiej lini efusa po to aby nie można było użycia exploita na kernelach 5xxx i uruchomienia xell'a dlatego jest zablokowana możliwość downgradu. A my mówimy teraz o zczytywaniu i flashowaniu tej samej wersji kernela na tą samą więc myślę że nie ma możliwości uwalenia konsoli jeśli jest poprawnie zgrany nand.bin. Mówimy oczywiście o niezbanowanej konsoli a nie kombinowanie żeby ja odbanować.
     
  21. Egooo

    Egooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2008
    Posty:
    293
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wagrowiec
    No to panowie się rozgadali ale tak po ludzku jest sens bawić się czy nie bo to jest meritum tematu
     
Wczytywanie...

Poleć forum