1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2.4x a 4x ?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Bug, Styczeń 31, 2009.

  1. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Czemu wszyscy tak strasznie naciskają na prędkość nagrywania 2.4x ?
    Nagrałem z 8 gier na 4x i nie ma naprawdę żadnych problemów. Tak więc w czym ta różnica ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tymon1988

    tymon1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    PL
    ja moją kolokcje mam w calosci nagrana 4x poniewaz BIOS nagrywarki mi nie pozwala nagrywac wolniej.

    Ale podsumowując:
    - ani jedna gra się nie pieprzy, zwalnia itp
    - wszystko chodzi jak nalezy
    - tylko plyty VERBATIM :)
     
  4. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moj koles jakims cudem nagrywa w imageBurn predkoscia x2.Z tego co wiem to sie nie da nagrywac ta predkoscia.Nie wiem czy jest jakas roznica miedzy x2 a x2.4 jezeli chodzi o gre
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Napisałem ci w innym temacie, że x2 to bullshit, co z tego, że koleś ustawił x2 jak imgburn i tak przestawił na x2.4.

    Ludzie nagrywają z szybkością x2.4 bo na forum panuje psychoza i boją się przestawić na x4.
     
  6. Kazner

    Kazner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
  7. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    No u mnie to własnie w drugąs trone zadzialało... psychoza na 2.4 .... Mi na ok 20 płytek tylko 3 dobrze w 2.4 nagrało a z tych x4 8 na 9. zapewne to blad w moim starym kaloryferze ktory sluzy mi tylko do przegladania neta teraz ale juz prawie wrocilem do sprzedawcy osiedlowego.... co ciekawe zaden program poza cloneCD mi nie chce nagrywac ;p
     
  8. glodos

    glodos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    u mnie nawet na 2.4x są błędy przez co zmarnowałem już chyba z 10 płyt..zacząłem nagrywać u kumpla który niedawno kupił nowy komputer, na nowej nagrywarce w ImgBurn prędkośc ustawiona na Auto wacha się od 4x do nawet 6x i żadnych błędów. Normalnie nagrywałem 40 minut a teraz ok 15. Nie ma co się bać tych prędkości gdy ma się dobrą nagrywarkę
     
  9. kaniutek1

    kaniutek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmmm.... nie wiem czemu ale ja mogę nagrywać tylko x2.4 bo większej nie mogę ustawić w ImgBurn. a tak to już hmmm.... nagrałem ze 20 gier i wszystkie działają płyty oczywiście Verbatim :)
     
  10. stik

    stik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak samo wszyscy ludzie pieją że nagrywarka tylko Pioneer! Pioneer! i żadna inna. Phi ja mam "felernego" "ośmieszanego" LiteOn'a kupionego w 2005 r. i wszystko działa :) 0 błędów.
     
  11. kompot

    kompot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    A ja powiem tak :D mam nagrywarke samsung SH-S203, zawsze nagrywałem z prędkością 2,4x, chciałem sobie nagrać cod'a 5, a że mi sie spieszyło wybrałem 4x wypaliłem płytke wszystko OK wsadzam do Xklocka nie odtwarza nagrałem 2,4 wszystko pieknie śmiga. Raczej zbieg okoliczności ale płytki 8,20 za sztuke wole poczekac chwile dłuzej i mieć pewniej...
     
  12. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Nagrywasz szybsza prędkością niż 2x trzeba się liczyć że płyta nie będzie działała poprawnie. Jednemu udało się nagrać 4x co z tego może masz lepszą nagrywarkę lub laser i się udało nie znaczy ze każdemu uda się nagrywać płytę 4x jak komuś nie szkoda płyty niech nagrywa nawet 8x :)

    Później się powtarzają posty nagrałem płytę i pojawia się komunikat o przetarciu płyty ściereczką lub jakieś inne fanaberie.
    Posiadam LG i nagrywam 2x jest ok na 2,4x 4x po nagraniu komunikat ze ściereczką
     
  13. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie w mieście Verbatimy są po 4.50. Niby niedrogo, ale wolę nagrywać 2,4x - bezpieczniej.
     
  14. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Na jakich plytach ty nagrywasz?
     
  15. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Zapewne verbatimków używa. U mnie 100m od bloku sprzedaje koleś po 7 zł a kilometr dalej po 4,50. Chodzę dalej, ale w deszcz czy śnieg wybieram się tylko jak jestem bardzo zmotywowany ;p
    Nagrywam na starym soniaku, Pioneer nie chce współpracować z moją płytą główna ;p Nagrywałem nim u kolegi ale za dużo zachodu. Działa mi wszystko pięknie ale tylko i wyłącznie na CloneCD ( mam wykupioną licencje na stałe :) )
     

Poleć forum