1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 czerwone diody i pytanie o prawidłową temp cpu gpu odram i mb

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez renegade, Styczeń 8, 2011.

  1. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Witam serdecznie

    Przed chwila zapalily mi sie 2 czerwone diody. Po wlaczeniu i wylaczeniu konsoli wszystko wrocilo do normy. Nie zdazylem sprawdzic jaki to nr bledu. Mam Jaspera z freebootem i moge sprawdzic temperature konsoli, wydaje mi sie troche wysoka: cpu 52,5C , gpu 60,5C , edram 62C , mb 29C. Powinnem sie juz zaczać martwic ? Co gorsza nie gralem dlugo, moze godzine.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    wydaje sie dobra w takich zakresach spokojnie komputer pracuje wiec xbox pewnie tez
    twoj xbox ma przestrzen w okol siebie czy jest czyms zastawiony
    te dwie czerwone byly z dwoma zielonymi czy same ?
    przetestuj go pograj pare godzin bez przerwy i wtedy sprawdz temp
     
  4. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Przedmuchalem konsole sprezonym powietrzem i przestawilem w inne miejsce(stala pionowo na dywanie miedzy komoda, a biurkiem, miala jakies 50cm przestrzeni, wiec to moglo byc powodem?). Teraz lezy poziomo na komodzie, ale temp sie w sumie nie zmienila, bede testowal. Swieciły sie tylko dwie czerwone, jedna w lewej dolnej czesi i druga w prawej gorenj.
     
  5. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    mozliwe ze miala za malo przestrzeni
    poki co niemasz co sie przejmowac chyba ze problem zacznie sie powtarzac
    potestuj i zobacz
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale 2 diody tak:
    / \
    \ /
    czy tak
    / \
    \ /
    Bo jak drugi przypadke to sie zdarza przy jtagu ;) wentylatory zaczely wyc? kreca sie teraz normalnie?
     
  7. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wez wyjdz z takimi diagnozami.
     
  9. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    przecie napisał że ma 'choinke' czytanie ze zrozumieniem-1!
     
  10. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    / \
    \ / tak sie swiecily, a konsola stala w pionie. -=DEXTER=- co miales na mysli ze zdaza sie tak przy jtagu? czasem wentylatory wyly w czasie gry, ale przyznam ze nie przygladalem sie wczesniej tym diodom (jak leze na lozku i gram nie widze konsoli ;) ) dzisiaj zrobie maly maraton w graniu, po przestawieniu konsoli w inne miejsce i zobacze co sie bedzie dzialo.
     
  11. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    na odwrót diody polutowane lub ponownie wgraj wszystko od początku
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to ze sie tak swiecily to nie oznacza kompletnie nic. Po prostu jak ktos ma jtaga to sie czasem zle diody zapala na froncie - np wszyskie na zielono i sieca a nie mrugaja, zapala sie 2 zielone albo 2 czerwone jak tobie. To nie jest zaden blad wiec spokojnie ;)

    I ze zrozumieniem nie czytaja chyba Ci co najwiecej sie czepiaja.
     
  13. renegade

    renegade Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Cos w tym jest co piszesz !-=DEXTER=- zdazalo mi sie ze jak odpalalem konsole(wlaczalem przyciskiem na konsoli nie padem) to swiecily mi sie np 3 zielone mimo ze gralem na 1 padzie.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    I jest to calkowicie normalne bi mialem tak nieraz ;)

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum