1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 czerwone diody - naprawiac czy sprzedac

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez GrandHustle, Grudzień 3, 2009.

  1. GrandHustle

    GrandHustle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Imielin (Śląskie)
    Witam
    Juz kiedys pisalem o moim problemie, mianowicie konsola pokazywala 2 czerwone diody. Wymienilem paste termoprzewodzaca ale nic to nie dalo. Odeslalem do profesjonalnego serwisu, za naprawe zaplacilem 200zl jednak po miesiacu konsola pokazuje znow 2 czerwone diody. Przed naprawa podczas wyswietlania tych diod konsola chodzila bardzo glosno, a teraz pokazuje czerwone diody ale chodzi cichutko, wyswietla je zaraz po uruchomieniu.

    1. Jakies sugestie co to tego, co moglo sie tym razem stac?
    2. Wysylac na serwis znowu czy sprzedac?
    3. Ile moge dostac za taka konsole? Sama, bez padow itp.

    PS: Mialem na naprawe 4 miesiace gwarancji, jednak serwis zmienil nazwe, lokum itp i nie ma odpowiedniego sprzetu do naprawy. Pieniazki za naprawe otrzymalem z powrotem.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. juziek1994

    juziek1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódz
    powiem ci tak jeśli nie chcesz być za bardzo uczciwy to sprzedaj ją i powiedz że jesteś 2 właścicielem a ludzie pójdą na to że 2 diody i tylko paste wymienią i bendzie śmigać ale nie wspominaj że ty tam naprawiałeś ją itp na moje oko to ze 100zł może dostaniesz za samą i jaka to wersja z hdmi czy nie??
     
  4. GrandHustle

    GrandHustle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Imielin (Śląskie)
    Wersja z HDMI z produkcji czerwiec/lipiec 2008
     
  5. matysking

    matysking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Dlatego na allegro trzeba uważać na ludzi takich jak Ty juziek1994, ale coż się dziwić skoro rok przy Twoim nicku to pewnie data narodzin...co do konsoli to nie myślałeś nad wysyłką do M$ (serwis gwarancyjny)? Znajomy wysyłał uszkodzoną konsolę po flashu, tylko wcześniej naturalnie wgrał oryginalny soft napędu, i naprawili ją bez gadania...skoro Twoja 360-ątka tak często się psuje to jest jedyne sensowne rozwiązanie jeżeli chcesz ją zatrzymać, a jak nie to sprzedaj tylko nie wciskaj niepotrzebnego kitu...napisz, że uszkodzona, wyskakują dwie diody, sprawdź kod usterki i tyle...
     
  6. GrandHustle

    GrandHustle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Imielin (Śląskie)
    Jezeli bede sprzedawal to napewno uczciwie tj. napisze dokladnie co i jak. Wysylac do M$? Sam w niej grzebalem, byla w serwisie pogwarancyjnym, wiec plomb juz nie ma... Denerwuje mnie juz ta konsola szczerze mowiac, dlugo czekalem zanim moglem sobie na nia pozwolic a trafila mi sie felerna.
     
  7. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kup lepiej slownik ort. a nie ******* takich glupot...
     
  8. GrandHustle

    GrandHustle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Imielin (Śląskie)
    Jeszcze w tym tygodniu rozkrece konsole i zobacze czy cos sie nie popalilo. Ile moglbym dostac za taka konsolke sama? Moze jest jakis chetny kupiec?
    Pozdrawiam
     
  9. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Dwie czerwone diody to przegrzewanie zapodaj nam kod bledu to bedzie wiecej wiadomo... naprawa kolo 100 zł konsola tez za tyle pojdzie jak cos jestem chetny :D
     
  10. SobiX

    SobiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
  11. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Ja bym na twoim miejscu sprzedał, ale za 100zł to raczej średnio bym chiał.
    Kup na allegro nowe wentylatory załóż je. Połóż konsole poziomo na boku na środku pokoju i wtedy spróbuj. Może masz za goraco w pokoju?
     
  12. GrandHustle

    GrandHustle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Imielin (Śląskie)
  13. muph19

    muph19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam panowie i panie.. chciałem założyć temat ale niemoge a do tego znalazłem ten więc pisze....

    zwracam się do was gdyż nie jestem biegły w tych sprawach ale nie pisałbym gdybym nie przeszukał Google w każda stronę. a wiec tak na konsoli wyskakują mi 2 czerwone diody kod błędu 0013 przegrzewanie CPU, GPU....lub ramu

    a więc podjąłem pewne czynności mające na celu naprawę tegoż błędu, a mianowicie:

    rozebrałem X wyczyściłęm z kurzu było go trochę więc wyczyściłem... podłączyłem do prądu a tu dalej to samo... więc doczytałem dalej w Google że problem może leżeć w paście termo przewodzącej.... więc ściągnąłem X-clampy <chyba tak się to pisze> ściągnąłem radiatory patrze a tu faktycznie plastelina zamiast pasty do tego całe procki zalane jakby robił to ktoś nieznający się na rzeczy... wytarłem wszystko skrupulatnie po czym posmarowałem je nową pasta i założyłem radiatory <oczywiście chyba z 20 min męczyłem się z tym badziewnym metalem x-calm żeby go założyć.. ale udało się.... podłączyłem do prądu oczywiście na rozłożonej konsoli i tak pograłem 20 min nagle zaczęły wiatraki chodzić na całe 12v czyli głośno... dotykam radiatora i radiator od CPU na maxa nagrzany po czym 2 czerwone diody... radiator od GPU niegrzeje się od proca na maxa... więc zawiesiłęm prace konserwatorskie i pisze do was może ktoś wie co zrobić... żeby niemusiec płacić tyle chajsu za naprawe... dodam że jak bede wiedział jak to naprawić odrau robie moda na x-cmapy i na wiatraczki by były wydajniejsze.... oczywiście znalazłem miolion rozwiązań tego rpoblemy ale wszyttskie sprowadzały się do przecięcia ścieżki czujnika tem... czego niechce robić gdyż po coś go tam zamontowali a jak nie bede wiedzał czy grzeje się czy nie niebęde mugł zapobiec zniszczeniu całkowitemu:) dowiadywałem się wserwisach <allegro> naprawa tego błędu 200zł i 3 miechy gwar... ale jakia mam pewność że po 3 miechcach nie bedzie to samo?? pomóżcie proszę z tym problemem gdyż chciałbym już pograć.. jestem uzależniony od X

    pozdrawiam
     
  14. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    100 nie 200 :D mozesz sprobowac uszczelnic tunele ale pewnie niewiele to da
     
  15. muph19

    muph19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam... 100 zł mnie powiedzieli 200 jak kapa ściemniacze je.ane... wiec tak powiedz mi jeszcze gdzie można to naprawić za 100 i ile trzeba czekać.. włąśnie założyłem radiatory na ram z pasta termo pod spód na wsyztskie a na górze na jeden bo tylko do niego mam dostęp...i to soamo choc pochodził z 10min dłużej... aha jeżeli znacie jakiś serwis w pobliżu sosnowcca-katowic-bedzina-siewierza-zawiercia-dabrowy... który naprawiłby mi to za 100 zł to byłbym wdzięczny za info
     
  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
  17. muph19

    muph19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki panowie... w takim razie wysyłam do servisu pogwar.. gdyż ja to jeszcze cos zje.e wiec wole zebyzrobili to profesjonaliści:) dzieki a powiedzicie mi jeszcze jaka mam gwar na to ze się wiecej nie powtóży? jakich sposobów uzyją na naprawe?? mam nadizeje ze nie tych domowych
     
  18. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Żadnej to juz uroki 360 tki.Add dobrze łato jako tako robiłem tam kilka 360 i jeszcze zyja :).
     
  19. muph19

    muph19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok wiec wysyłam tam... czyli mówicie że 100 za error a jakbym chciał jeszcze przeróbka najnowsza najnowszego dasha i moda na wiatraki by lepiej działały może jeszcze bym coś dołożył do chłodzenia jakiś wiatrak... by zapobiec w 90% ponownemu przegrzaniu??

    jaki beidze koszt całkowity?>
     
  20. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    100 dasz za calosc, mod na wiatraki nie potrzebny wystarczy uszczelnic tunele i bedzie ok, na pamieci jak chcesz tanim kosztem i po domowemu to przyklej wystajace jakies 1-1,5 mm nad clampa gumki bo to na 98% wina pamiatek (tych pod GPU) i jak nie masz gdzie ich polutować to docisk pomoze

    tak jak to robią za 150 -200 zł w powszechnie polecanych "pro" serwisach - na zdjęciu widoczna profesjonalnie wykonana poprawa docisku radiatorów :D

    [​IMG]
     
  21. DanioX93

    DanioX93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    JA kupilem uzywana konsole data produkcji koncowka 2007roku. Pochodzila tydzien. Musle ze to moja wina bo bostawilem ja w pozycni pionowej i gdy ja wylaczalem tyrplem ja i moglo sie cos poluzowac. Oddalem ja na serwis w ciagu tygodznia mi ja zrobili i zaplacilem 180zl i chodzi bez problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum