1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 czerwone diody po wymianie pasty...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez krv, Luty 8, 2009.

  1. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    Witam. Wymieniłem pastę na cpu i gpu oraz wyczyściłem wiatraczki z kurzu... konsola pochodziła mi około 10-20 min i znowu 2 czerwone diody i wariowanie wiatraków... co to może być?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    2 czerwone diody? O 3 i 4 to wiem... Może 2 są przez to, że np. naderwał się jakiś kabelek od tych wiatraczków lub coś przypadkowo odłączyłeś/nadłamałeś we "wnętrznościach" XBOX'a?
     
  4. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    To widocznie mało wiesz bo 2 diody są od przegrzania się konsoli... A zresztą jak bym coś naderwał to by nie chodziło przez te 20 min ...
     
  5. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Źle dopiete X-clampy
     
  6. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nom, teraz looknąłem TU.
    Ale dziwne, żebyś tak miał. Może kiepsko nałożyłeś tą paste lub źle wyczyściłeś te wiatraczki (tzn. może coś "przyblokowało" je zmniejszając ich wydajność.
     
  7. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko

    Oo dzięki za odpowiedź a masz może jakiś wzór jak je odpowiednio zapiąć? właśnie tak myślałem nad nimi bo lekki luz miałem :p
     
  8. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Wzoru nie mam ale muszą sztywno siedzieć . Wygnij je lekko i zapinaj . Pamietaj ze muszą być sztywno
     
  9. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    Dzięki piri masz u mnie wieeeeeeeeeeeeelkieeeeeeeeego + !
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A z ciekawości pytam, czy na forum jest "słowniczek"? Wiem jak xclamp wygląda, ale np. Co to reballing to już nie wiem a chciałbym wiedZieć ;)
     
  11. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Slownika nie ma na forum . KRV - zobacz jeszcze czy radiatory oddaja cieplo . Jak nie to sa nadal zle zapiete X-Clampy
     
  12. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    kurde dzisiaj pograłem z godzinkę i znowu to samo... a x clampy wygiąłem ile się dało...

    sprawdzę jeszcze te radiatory...
     
  13. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    Radiatory sprawdzone oddają ciepło...
     
  14. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    pozostaje zła pasta albo żle nałożona
     
  15. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    już 2 nakładałem na pewno dobrze:p patrzyłem na filmikach nawet czy dobrze...
     
  16. falcon

    falcon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bielsko Biała
    heh.. też tak miałem najpierw 2 czerwone po 15 minutach.. póżniej po 2 minutach.. a póżniej rod.. ;D a nic nie robiłem z iksem.. ;D nie zawsze 2 czerowne diody to przegrzanie.. lD
     
  17. krv

    krv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2007
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Busko
    tylko ja mam raz po włączeniu a 2 raz po 30 min... i zauważyłem że bardziej się gpu przegrzewa... aż parzy...

    EDIT:

    Rozkręcony ładnie działa a jak skręcę od razu 3 rod... przyczyną może być zbyt mocne dokręcenie śrubek?
     
  18. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Przypadkiem nie zalaleś pasta czujnika temperatury ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum