1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 Czerwone diody w Elicie !! Pomóżcie !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dolzyk, Maj 27, 2010.

  1. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !

    Mam ogromny problem z moim Xboxem 360 Elite. Wysyłałem go już do MS lecz niestety odesłali i nic nie zrobili :( . Tak więc po 5 minutach grania pojawiają mi się 2 czerwone diody po lewej stronie (konsola stoi pionowo) , a Xbox się wyłącza. Gdy go dotykam jest chłodny .. Co robić ? Mieliście już taki problem ? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
    Pozdrawiam , Michał.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Data produkcji? Plyta?

    Konsola ci sie przegrzewa. Albo pasta do du... albo czujnik temperatury padl.
    A czemu MS odeslal bez naprawy? Powinieneś dostac jakies pismo od nich.
     
  4. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a na ile jeszcze masz gwarancje?
    zadzwon do MS i spytaj się dlaczego tak
     
  5. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MS odesłał ją już dawno. W poprzednie wakacje. Napisali , że konsola była przerabiana i nie będą jej naprawiali. Koleś w sklepie w którym przerabiałem miał niby ją "odprzerobić" , nakleil plombę itp. No ale w MS sie skapowali o co chodzi i odesłali. Teraz jakoś mnie naszło żeby naprawić X'a na wakacje. Dla mnie to wygląda tak , że konsola dostaje sygnał że się przegrzewa .. wyłącza się , pojawiają się 2 diody.. a gdy dotykam jest chłodna , jak przed włączeniem. Nie znam się na xboxach i nie wiem co z tym fantem zrobić. Konsolę kupiłem gdy tylko wychodziła , w lutym 2008r chyba.
    Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Powiedzcie co powinienem teraz zrobić.
     
  6. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Rozkrecic ja i na poczatek wymienic paste termoprzewodzaca.
    Jak to nie pomoze to podkrecenie wentyli. Miales podac data produkcji konsoli. Ma HDMI?
     
  7. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ma HDMI , data produkcji 22.10.2007r Tylko jak tu go rozebrać.. Myślicie , że zrobili by to wszystko w serwisie ( pasta i podkręcanie wentyli ) ? Jeśli tak , to za ile ..?
     
  8. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    jest to falcon;)) czyli sie nei dziweie że sie przegrzał
    takie coś to od 100 w zwyż niewiem;))
     
  9. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślisz , że w przeciętnym serwisie z Xboxami mają wszystko co potrzeba to tych "modyfikacji" ? Czy trzeba do jakiegoś specjalnego ? Bo tu wiesz.. on sie nie przegrzewa , jest chłodny.. Tylko dostaje chyba jakiś mylny sygnał , że jest gorący.
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sprawdz kod bledu jak przy ROD, czyli jak wywali 2 diody nacisnij przycisk synchronizacji i nacisnij przycisk od otwierania tacki i policz diody, potem jeszcze raz i tak do 4. Otrzymasz kod bledu:
    liczba diod 4-4-1-1 - kod bledu 0011 czyli przegrzewanie cpu
    4-4-1-2 - kod bledu 0012 czyli przegrzewanie gpu
    4-4-1-3 - kod bledu 0013 czyli zimne luty pod RAM.
     
  11. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem ,ale albo coś źle robię.. albo mam inny problem z xboxem. Gdy pojawiają mi się dwie diody nie mogę nic zrobić. Klikam ten przycisk od synchronizacji , następnie ten od wysuwania tacki i nic. Tak samo jakbym klikal przy wylaczonym xboxie :( . Chyba muszę zadzwonić do jakiegoś serwisu..
     
  12. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Microsoft odesłał bo zobaczył, że przerabiana? Eee, nie rozumiem.
    Przerobisz konsolę, to już nie zrobisz z niej ''zwykłej'', zostajesz przy przerobionej.
    Przypadkiem przerabianie konsol nie jest nielegalne? Osobiście to bym Cię podał na władzę.
     
  13. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie , jednak się udało. Wyskoczył mi taki kod 4 4 1 3 Co proponowalibyście zrobić teraz ? Czy w ogóle taką konsolę da się naprawić..?
     
  14. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie, nie da się raczej takiej konsoli naprawić. Jedynie musiałbyś wysłać do MS, gdybyś nie miał przerobionej.

    Widzisz jak to wpływa? Graj na oryginale, a nie będziesz miał błędów, ani niczego. Musisz kupić nową konsolę.
     
  15. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra , wreszcie się udało. Wyszedł kod 4 4 1 3 czyli 0013. Czy ktoś próbował naprawiać na włąsną ręke taki sam problem ? Jeśli tak , to jak. Widziałem już na forum jeden poradnik odnośnie tego błędu (napisał go użytkownik tomasz222) ale nie wiem czy mu zaufać i czy to zadziała w moim przypadku. Pozdrawiam i dzięki za wszystko Panowie.
     
  16. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sory , myślałem że poprzedni post się nie wysłał.
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Szymek781 - wez sie nie odzywaj bo pieprzysz od rzeczy. Jakims straznikiem moralnosci jestes? Poza tym juz widze ze Twoja wiedze na temat napraw jest ponizej 0.

    dolzyk - problem z RAM wiec zacznijmy od tego ze jest to blad w pelni naprawialny i tanio go naprawisz w serwisie. Jesli chcesz sie za to zabrac we wlasnym zakrecie to nalepiej sprobowac eraser moda lub penny trick. Jak to nic nie da to beda to ramy pod radiatorem gpu. Ale radze ci dac do serwisu - reflow w 100% rozwiaze ten problem a to koszt jakis 60-80zl.
     
  18. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki Dekxter za info. Dzwoniłem do kolesia z Allegro z mojego wojewodztwa i powiedział że naprawa błędu 0013 kosztuje 150 zł i daje 3 miesiące gwarancji. Wspominał coś o przekulkowywaniu czy coś. Nie znam się na tym , nie wiem czy to normalna cena czy też bardzo wygórowana. W każdym razie na pewno oddam do serwisu , nie będę ryzykował naprawy na włąsną rękę. Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim.
     
  19. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    Typowe..niby jak Flash napędu miałby wpłynąć na żywotność HARDWARE? Jak widzę to nie masz nawet podstaw by tak uważać.

    A konsolkę oddałbym do serwisu i tyle ;d
     
  20. dolzyk

    dolzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I tak zrobiłem , oddałem do serwisu za 150 zł. Dziękuje wszystkim.
     
Wczytywanie...

Poleć forum