1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 czerwone diody

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez djezzer93, Luty 6, 2010.

  1. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Mam do was pytanie, dziś wyskoczyły mi 3 czerwone diody, jednak zobaczyłem, że jeden kabelek od wiatraka jest przerwany i chodzi tylko lewy wiatrak prawy stoi i pokazują się własnie 3 czerwone diody(jutro te kable przylutuję bo nie mam dziś lutownicy no ale mniejsza), ale kiedy ten kabelek zerwany przyłożę przed włączeniem konsoli do drugiej części kabla, to obydwa wiatraki normalnie pracują jest git ale pokazują się 2 czerwony diody. Jak coś obrazu z konsoli nie ma dźwięku z resztą też nie. Jaka może być przyczyna błędu? I da się to naprawić w domu bez wychodzenia do serwisu (bo niestety takiego w Lublinie nie ma) czy serwis jest tutaj niezbędny?
    Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    zbedny,wymien paste pod gpu i cpu i poprawnie zaloz xclampa
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    2 diody to przegrzanie, zobacz czy dobrze sa zamontowane radiatory. Serwis gwarantowany - większość serwisów robi reflow na stacji lutowniczej co jest czesto nieskuteczne, rzadko jakikolwiek serwis robi Reballing (czesto myla Reballing z Reflow).
    Kup nowa konsole, bo ze stara to bedzie "walka" jak z kazda.
     
  5. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Tam zaraz kup nową najłatwiej powiedzieć. Zmień pastę, przylutuj kabelek (możesz to zrobić i bez lutowania usuń kawałek izolacji, skręć kabelki i zaklej taśmą izolacyjną spokojnie wystarczy) i konsola powinna odżyć sam już jedną tak odratowałem i nie narzekam.
     
  6. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Kabelek jest urwany niestety w takim miejscu, że skręcić go będzie naprawdę ciężko.
    Ale to nie problem dziś spróbuję je jakoś razem skręcić a jak się nie uda to jutro przylutuję.
    Mam nadzieję, że się uda gdyż nie mam ochoty kupować nowej konsoli ;P.
     
  7. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    tez mi wyskakiwaly 2 diody, xenona mam.
    bylo to po tym jak wyjmowalem plyte glowna z obudowy.
    pomoglo ponowne zalozenie radiatorow, i wymiana przy tym pasty termoprzewodzacej,.
    xbox chodzi do dzisiaj a minal juz gdzie miesiac :D
     
  8. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Ehhh... nie wiem już. 3 diody brak obrazu. Zrobiłem dokładnie jak mówiliście, zmieniłem pastę , naprawiłem te ****** wiatraczki i nic... **** brak obrazu brak dźwięku nawet nie wyświetla jaki kod błędu ;/
     
  9. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Zostaw konsolę włączoną na jakiś czas niech pasta się rozgrzeje i dokładnie wypełni wszystkie "szczeliny". Jak to nie pomoże będzie trzeba działać dalej ;p
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  11. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Kod 0110 czyli przegrzanie lub błąd pamięci.
    Czy jest możliwość aby naprawić to w domowych warunkach bez uszkadzania sobie Xboxa?
     
  12. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    czy jestes absolutnie pewien,ze zalozyles dobrze radiator ? idealnie dociska do gladzi lustra ? dobrze nalozyles paste? tzn doslownie minimum ?

    Jak to jest ok, zrob metoda z gumka,ponaklejaj dobra gumke do scierania, pelikan,standler itd bedzie dzialalo jak thermal pad i docisnie pamiec, moze podzialac
     
Wczytywanie...

Poleć forum