1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 czerwone i 2 zielone diody po edycji nandu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez dragus1208, Styczeń 8, 2014.

  1. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Dostałem do zrobienia jaspera w którym został wymieniony napęd.
    Fabrycznie w konsoli był 16D2S LiteOn, do włożenia mam Benq.
    Zrobiłem RGH żeby odzyskać klucze, konsolka ładnie odpaliła, odczytałem keye i zdemontowałem Chipa.
    W retail nandzie zmieniłem napęd z LiteOna na Benq, wgrałem do konsoli i tutaj zaczyna się problem.
    Konsola na zedytowanym nandzie wywala Xmas RRod'a ( 2 czerwone i 2 zielone diody zapalają się naprzemiennie).
    Kiedy znowu wgram retaila to konsolka normalnie śmiga. Próowałem kilkukrotnie wygenerować zmodyfikowany nand i ponownie wgrać ale ciągle dzieje się to samo. Macie jakiś pomysł dlaczego tak jest?? Jasper 256mb.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    hash sie nie zgadza, na oryginale nie da sie tego zrobić bo nie ma publicznej metody (kluczy) na jego wygenerowanie
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A nie prościej wgrac do tego benq soft spoofowany na liteona? Zrobisz to w Lizard toolbox.

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  5. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    I wtedy będzie działać tak jakby był fabrycznie?? gry na xgd3 będą śmigać?? Nigdy tego nie robiłem dlatego wydawało mi Się że powinno zadziałać.

    Macie może jakiś tutek jak to zrobić?? Nie mogę się w tym programie odnaleźć.
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    a po co tutek, w manual spoof wstawiasz tylko klucz i to wszystko
     
  7. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    czyli biorę lt pod benq , wpisuję keya, klikam spoof i wgrywam do napędu??

    Muszę wybrać jakiś plik źródłowy z którego mam spoofować, który wybrać?? Nie mam oryginalnego flashu z tamtego liteona.
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    musisz mieć klucz z liteona i wklejasz do LTPlus-0442-v3.0.bin, wgrywasz do benq
     
Wczytywanie...

Poleć forum