1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 Dysk w XBOX 360 z JTAG

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Misiek3600, Maj 8, 2011.

  1. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam mam problem wymieniłem dysk 120gb na 750gb w orginalnej kieszeni a 120gb chciałbym podpiąć pod usb czy muszę go jakoś formatować bo w tej chwili nie jest widziany ani we Freestyle Dash ani w xexloader. nie ukrywam że nie chciałbym go formatować bo jest na nim trochę ciekawych rzeczy ale jak będzie trzeba to trudno...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Tak... Jeżeli chcesz go używać przez usb musisz go sformatować pod xboxem. Niestety na usb jest nałożony limit 16 gigabajtów na "przestrzeń xboxową". Oczywiście na reszcie możesz trzymać filmy, gry itd i bez problemu je odpalisz przy pomocy FSD.
    Jednak profile, dlc i inny content musisz pomieścić na tych 16giga(więc chyba lepiej trzymać je na 750gigowym dysku:)) A te ciekawe rzeczy możesz skopiować na pc a następnie wrzucić na 750gb dysk przy pomocy np. Party Buffalo Drive Explorer.
     
  4. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    @up
    a przypadkiem pod jtagiem na dyski zewnętrzne USB nie ma limitu miejsca? bo mi sie zdaje ze mozna podlaczyc dysk to 2 tera i bedzie widziany przez xboxa.
     
  5. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Limit na usb jest nawet na jtagu.
    Można podłączyć dysk 2tb przez usb (na non-jtag również) ale i tak będzie limit 16gb. Na non-jtag resztę dysku możesz użyć tylko do filmów, muzyki i zdjęć. Na jtagu dochodzi możliwość wrzucenia rozpakowanej gry i odpalanie jej przez np. xexmenu lub fsd.
    Na jtagu można podłączyć obojętnie jaki dysk 2,5" (do 2tb) podłączając go xboxowego portu na dyski(np.wkładając go do obudowy starego dysku jak zrobił to autor tematu):)
    Myślę, że z tym ci się myli.
     
  6. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Misiek3600:
    Aby dysk był widoczny w FSD, XeXMenu czy innym Homebrew musi być sformatowany na FAT, FAT32 lub ewentualnie HFS.
     
  7. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    @Deep:
    Na jtagu nie ma żadnego limitu 16GB o ile leci się na FSD lub XeXmenu. Spokojnie 2TB widzi. Co za sens jest trzymać xboxową 16GB partycje na jtagu... (edit ofc. chodzi mi o USB). I tak jak kolega t3rror napisał, trzeba go sformatować w FAT, FAT32 albo HFS.

    edit2:

    A jeśli tak koniecznie chcesz zachować dane ze 120tki to musisz trochę pożonglować dyskami. 750 sformatować na FAT32, 120 podpiąć normalnie przenieść na 750 wpiętą do USB to co ci potrzebne. Następnie sformatować 120 na FAT32, po raz kolejny przenieść sobie dane na 120 i 750 sformatować normalnie w Xie. Trochę kombinowania... No chyba, że masz tyle miejsca w kompie to FTP, albo SMB.
     
  8. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Dla tego napisałem że przez ten limit lepiej trzymać pliki xboxowe na dysku 750gb i że na dysku usb można trzymać gry itd. Następnym razem staraj się czytać ze zrozumieniem (chociaż przyznaje - mój post był trochę ciężki :D)
     
  9. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Dzięki za zainteresowanie tematem wieczorem sprawdzę co i jak a potem zostanie przerzucenie całej kolekcji z płyt na dysk... A jak wygląda sprawa z emulatorem pierwszego xboxa kiedyś czytałem że musi być orginalny dysk żeby dało radę go zainstalować....
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Robi się recovery partycji 2 z dysku oryg. Wgrywasz na zamienny i masz emulator
     
  11. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Robi się recovery partycji 2 z dysku oryg. Wgrywasz na zamienny i masz emulator

    Czyli mam po prostu zrobić kopie drugiej partycji i wgrać ją na nowy dysk? Czy mogę zrobić taką kopie z innej konsoli czy musi to być mój orginalny dysk? Pytam bo nie jestem biegły w tym temacie...
     
  12. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, też mam podobny problem jak kolega. Nie mogę zrobić partycji od pierwszego xboxa, mam tę partycję Hdd1. Czy ktoś mógłby nam wytłumaczyć jak te recovery zrobić? Ściągnąłem ten buffalo i próbuje z tego starego dysku podebrać wszystko. Wybrałem opcje file - create backup image? czy to jest to? Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny...
     
  13. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Po dwóch dniach udało się wszystko ogarnąć kopia dysku przeniesiona partycje zrobione dyski śmigają aż miło dziękuje wszystkim za pomoc....
     
  14. Peres

    Peres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm czyli dobrze rozumiem,że mając Jtaga mogę odpalać gry z dysku zewnętrznego podpiętego na USB ? Czy coś źle rozumiem ?
     
  15. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Dobrze zrozumiałeś.
     
  16. Peres

    Peres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale skoro muszę mieć dysk sformatować do formatu FAT,FAT 32 to w jaki sposób mogę na niego wrzucić grę wielkości ponad 7gb ?
     
  17. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Obraz gry wypakowujesz i w takim stanie wrzucasz na dysk usb. Żaden z plików w grze nie będzie miał więcej niż 4gb.
    Również gry w formacie GOD są podzielone na wiele małych części.
     
  18. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    ISO EXTRACT załatwia sprawę przerabiasz obraz i wszystko pięknie działa z dysku USB
     
  19. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak lepszy jest program iso2god, bo jak się zrzuci na dysk grę to masz od razu skrót oryginalny w NXE albo też pozwala Ci w FSD lepiej ściągać okładki do tych gier.
     
Wczytywanie...

Poleć forum