1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 gry xgd3 - problem z działaniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez White Tiger, Listopad 20, 2011.

  1. White Tiger

    White Tiger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    Witam. Wczoraj nagrałem 2 gry - Battlefield 3 oraz Rayman Origins. Obie nagrały się bez problemów, xbox odczytuje obie płytki, ale problem pojawia się po uruchomieniu:
    BF3 - w momencie gdy pojawia się napis "kliknij start aby rozpocząć", klikam, kopiuję tekstury HD z drugiej płytki, ale później następuje restart gry, znowu uruchamia się intro, klikam, znowu intro i tak w kolko, to samo bez zgrywania tekstur na dysk. A gdy próbowałem grę zainstalować to przy 52% pojawiła się informacja, żeby przetrzeć płytkę.
    Rayman Origins - tutaj sprawa ma się podobnie z tą różnicą, że udało mi się bez żadnych problemów przejść 2 krainy w grze, przy próbie załadowania trzeciej ekran staje się czarny, konsola się zawiesza i nic nie można zrobić. Próba instalacji na dysku kończy się takim samym komunikatem jak przy BF3.

    Obie gry nagrane na Verbatimach, według poradnika z forum, nagrywarką LG GSA-H54L (firmware najnowszy czyli 1.03).
    Dodam jeszcze, że niedawno aktualizowałem firmware w konsoli z iXtreme 1.6 do LT+ 2.0 (dash 1.3604) i są to moje pierwsze gry xgd3, wcześniej nigdy nie miałem problemów z starszymi tytułami.
    Domyślam się, że problem leży w mojej nie najmłodszej już nagrywarce, ale chciałem się upewnić zanim wydam ok 70zł, na polecanego iHASa ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Płyty się źle nagrywają, dlatego podczas instalacji, albo rozgrywki wywala błędy. Jeśli używałeś do nagrywania imgburn, to spróbuj clonecd.
     
  4. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nagrywarka 124B IHAS musisz wypalic z weryfikacja.100%

    nagrywales moze clonem czy image burn?
     
  5. Shanga

    Shanga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    ja nagralem w 97 % imgburnem i battlefild 3 dziala bez problemu
     
  6. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    imgburn ma rozne widzimisie, raz nagra dobrze innym razem zepsujesz plytke, polecam clone cd jak kolega wyżej, wszystkie plytki nagrywane przeze mnie clone cd dzialaja a z imgburn rożnie bywało, dodam ze nagrywałan wczesniej tylko na plytkach werbatima a teraz nagrywam na tescowych DL-ach i wszystko ładnie śmiga a płytki są tańsze (14.50zl za 5 szt )
     
  7. White Tiger

    White Tiger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    Tak, nagrywałem imgburn. Póki co nie mam płytek, ale dzisiaj lub jutro kupię, spróbuję clonecd i napisze czy działa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum