1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 płyty w jednym napędzie na raz.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Robciq, Kwiecień 25, 2009.

  1. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Witam. Dziś niechcący w moim xboxie, a dokładniej w napędzie znalazły się 2 płyty na raz. Nie chcący. . Była włożona płyta, której nie zauważyłem (brat grał) i włożyłem odruchowo drugą i zamknąłem napęd. Nie odchodziłem od konsoli bo podnosiłem pudełko i usłyszałem huk z napędu i odrazu go otworzyłem. Kiedy się otworzył wypadła z niego ta druga płyta i wtedy wiedziałem co się stało. 2 płyty na raz nie kręciły się dłużej niż 2s :D. Myślałem, że pierdzielnie płyta i uszkodzi laser lub coś w tym stylu (lub się chociaż porysuje) ale nic się nie stało i wszystko wydaje się być okej. Czy aby na pewno nic się nie uszkodziło przez ten incydent ani nie będzie to miało wpływu na dalszą prace napędu? Proszę o odp. bo jakoś się tym niepokoje :confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Kiedyś też odwaliłem taki numer :D ale wszystko działa do dzis bez żadnego problemu.
     
  4. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    czyli nie muszę się obawiać czegoś złego :) ?
     
  5. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  6. Sereczek

    Sereczek V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    204
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Hehe też mi się to przytrafiło konsola śmiga do tej pory :D
     
  7. mmmm111

    mmmm111 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    206
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mi tez sie cos takiego zdazylo. Nalozylem PES 2009 na GRAW2 (obie oryginalne) i jedyne co mi sie stalo to laser zrobil widoczne koleczko na PES'ie :D. Gra dziala. Konsola chodzi bez zarzutu
     
  8. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    ok to spoko :D a teraz znowu miałem dziwny motyw . gram sobie gram, raptem zgasł ekran i pisze brak sygnału... konsola działa więc sobie myślę co to kurna jest. wyłączyłem konsole, zmieniłem gniazdko hdmi i wszystko działa . Co to mogło być .?
     
  9. mmmm111

    mmmm111 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    206
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zapewne zepsute masz jedno gniazdo HDMI :D
     
  10. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    no jak . przecież grałem na nim i było git. . może to wina gry , bo z początku myślałem, że wyskoczy komunikat żeby przeczyścić płytę szmatką , a tu zonk . brak sygnału. odrazu pesymistyczna myśl, że przywitają mnie 3 wesołe czerwone lampki no ale mam gwarancję i się nie ulekłem *** zmieniłem wejście hdmi , a tego pierwszego nie sprawdzałem znowu (potem to zrobie) no i było dobrze, no ale nadal mam obawy i złe przeczucie ... mam nadzieje nie trafne ...
     
  11. mmmm111

    mmmm111 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    206
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jezeli ta sama gra nie chodzila ci na jednym wejsciu a chodzila na drugim to nie jest wina gry. Raczej "skopsalo" sie wejscie
     
  12. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Właśnie odpaliłem fable II i wszystko śmigało ... :D więc nie wiem co to było, że obraz przestał się wyświetlać, teraz wszystko działa w tym gniazdku, w którym zginął obraz przedtem. hmm, może jednak nie mam się czym martwić ^^ raczej wina gry, albo kabel hdmi coś fixuje , nie wiem .
     
  13. mmmm111

    mmmm111 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    206
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No to moze kabel byl podlaczony ledwo co
     
  14. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Nie zwracałem na to uwagi ale możliwe. Tylko dziwne, skoro z 20 minut pograłem i dopiero obraz zniknął niespodziewanie :/. Ale obaw typu 3rod nie muszę mieć ? ;p (oczywiście powiązanych z tym zdarzeniem)
     
  15. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    też tak mam czasem ale na komponęcie, to nie zależy od gry czy coś , to kabel jest "złamany" troszke sie musiał styk w środku naderwać wystarczy ruszyć kablem i powinno być git :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum