1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 problemy odnosnie gier i ixtreme

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kirlen, Maj 18, 2010.

  1. Kirlen

    Kirlen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jestem ciemny w tych tematach także proszę o ewentualną wyrozumiałość

    Mój pierwszy problem rozpoczął się przy grze Lost Planet 2, jestem prawie pewien iż posiadam ixtreme 1.51 chodzą mi gry zpatchowane na wave 3, na 4 już niestety nie, nie używam też active.iso i nie działa on na mojej konsoli

    mój pierwszy problem wygląda następująco ściągnąłem grę Lost Planet 2 sprawdziłem "SS" KreaonRipem (bad kreon rip) poprawiłem to, po czym użyłem programu wavepatcher zmieniłem na wave 3 podobnie jak robiłem to w przypadku innych gier i nagrałem imageburnem gra się nie odpalała białe tło i napisy w kilku językach, spróbowalem więc programem abgx360 przed spatchowanie na wave 3 wszystko jest ok lecz gdy przerobie na wave 3 pokazuje się takie info:

    http://www.otofotki.pl/img13/obrazki/fs9508_problem.JPG

    proszę o ewentualna pomoc gdyż nie mam pojęcia w czym tkwi problem

    2. Problem, czytałem sporo o sflashowaniu ixtreme na x.1.60 i 1.61 lecz nie znalazłem tego konkretnego info.

    doczytałem się ze gdy sflas***e konsole z 1.51 na 1.60 to gry które wcześniej zpatchowalem z wave 4 na 3/2 przestana działać, tylko gry które oryginalnie maja go w sobie będą działać nie wiem jednak czy przy użyciu active.iso gry zpatchowane w niższa wersje wave (2/3) będą działać, dodatkowo nie wiem czy ten sam problem ima się 1.61 domyślam się ze było to napisane na tym forum lecz znalazłem zbyt wiele sprzecznych informacji

    wybaczcie jeżeli się rozpisałem ale staram się żeby udzielić jak największa ilość informacji, jak już wcześniej mówiłem niezbyt się na tym znam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. Kirlen

    Kirlen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeśli dobrze rozumiem gra powinna działać i odnośnie mojego 2 problemu dotyczy to 1.60 i 1.61?
     
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sprobuj patcha na wave 2. i pamietaj zeby po patchowaniu nie sprawdzac w abgx bo przywroci oryginalny wave.
     
  7. RAkU_SK

    RAkU_SK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Strzelce Krajeńskie
    a ja mam tak spatchowałem skate 3 na wave 2 a i tak musze uzyc ativate iso a mam iextream 1.61
     
  8. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm z tego co wiem to IX 1,61 nie otwiera gier patchowanych.Wiec musial bys uzywac activate.iso.
     
  9. Kirlen

    Kirlen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i znów sprzeczne info to jak w końcu trzeba tego active.iso na 1.61 używać czy nie... jedni nie muszą inni przeciwnie? zależne od napędu ? czy jakiś inny powód ja mam LiteOn
     
  10. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a ja mam takie pytanie jak sprawdzić jaki mam napęd w ixie bez rozkręcania i podłanczania do kompa chodzi oto żeby sprawdzić ixtrem'a
     
  12. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    --> Let me google that for you

    Zdejmujesz tylko przedni panel (faceplate)
    Czy szukanie w google przyprawia Cię o ból jakiegoś narządu?
     
  13. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    właśnie wczoraj zrobiłem jak pisałeś ale po ściągnięciu przedniego panela nic nie widziałem żadnych informacji chciałem ją dalej rozebrać ale konsola ma jeszcze pląbe i nie chciałem jej zrywać czyba że będzie napisane na szufladzie pod panelen z logo ixa
     
Wczytywanie...

Poleć forum