1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 Problemy- Uruchamianie gier/głos na hdmi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pet3k, Marzec 22, 2011.

  1. pet3k

    pet3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam problem. Jak podłączam konsole przez Hdmi do tv to nie ma głosu.
    A drugi problem to taki że kupiłem przerobioną konsolę i dostałem do niej troche kopii gier. Ale np. jak wkładam assasina 2 to nie wyskakuje zagraj w gre ,tylko odtwórz dysk ,jak klikam odtwórz dysk to włącza się player do odtwarzania filmów. Dzieje się tak z kilkoma grami. Proszę o pomoc z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    1: HDMI przesyla tylko obraz a nie obraz+dzwiek, dzwiek mozesz wydobyc przez component.
    2: zapewne AC:2 i kilka gier ktore Ci nie chodza maja inny wave niz Twoja przerobka, nie wiesz jaką masz nie?
     
  4. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    HDMI nie wysyła dźwięku? Mylisz się. HDMI wysyła zarówno audio jak i video. Chyba nie podłączałeś nigdy nic przez hdmi :p

    P.S Wygląda na to że jest to stara przeróbka. W takim wypadku powinieneś dostać w zestawie Active Iso... Najlepiej zapytaj się typka od którego kupiłeś konsolkę.
     
  5. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    u siebie mam podlaczane tak:
    HDMI do obrazu + rozebrany component z ktorego daje sygnal bezposrednio do wiezy i TV, samym HDMI tez nie mialeem dzwieku...
     
  6. pet3k

    pet3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam chyba xtreme 1.71 , albo 1.81 A jak zmienić ten wave ?
     
  7. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Nie ma takich iXtremow... zapytaj przerabiajacego jaki Ci tam wrzucil
    a co do zmiany wave to zmieniasz program 360WavePatcher, ale wczesniej dowiedz sie jaka masz przerobke zeby zmienic pod dany iXtreme.
     
  8. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No dziwne bo ja mam podlaczone hdmi do Tv i mam dzwiek.
     
  9. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Pewnie masz 1.61...
    HDMI przesyła dźwięk. Sam mam podłączonych parę sprzętów przez hdmi i dźwięk jakoś jest...
    Zapraszam do lektury:
    HDMI
     
  10. pet3k

    pet3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak mam 1.61 to co mam zrobić?
     
  11. XgameX

    XgameX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    164
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    hej

    ofc że HDMI daje dźwięk :) inaczej być nie może... :)
    odtwórz sobie w konsoli coś na DVD i zobacz czy daje wtedy dźwięk, może masz posrane w TV że nie łapie się konsolą, ustaw w ustawieniach xboxa że ma odbierać przez hdmi...

    ja miałem tak że były ustawienia auto (jak wielu tu radziło) i raz był dźwięk raz nie, musiałem w tv zmieniać kanał (przerzucić na inny i wrócić na ten do xa) żeby się odpalił dźwięk. ustawiłem w konsoli 1080 i póki co działa elegancko. jak poszperałem w sieci znalazłem info że się nie zgrywa konsola/kabel/tv.. i trzeba kombinować.

    a co do przeróbki nie pomogę ci bo nie wiem.

    pozdrawiam
     
  12. pet3k

    pet3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co do przeróbki na razie problem załatwiłem. Activate iso. Dzięki za ekspresową pomoc. ;D
     
  13. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    Kolego Necro tu masz małe wyjaśnienie "HDMI (ang. High Definition Multimedia Interface – multimedialny interfejs wysokiej rozdzielczości) jest cyfrowym interfejsem dla sygnału audio/wideo zdolnym przesyłać pełen strumień danych bez kompresji."
     
  14. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    No i po co nabijasz sobie posty, juz wczesniej ludzie pisali, juz sprawdzilem.
    Nie nabijaj postów szałapucie, jesli nie masz nic do powiedzenia w temacie.
     
  15. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Sry za OT, ale to wlasnie Ty nabijasz bezsensowne posty, typu xbox nie odpala avi czy ze przez hdmi nie idzie dzwiek....
     
  16. Lukos

    Lukos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Blok
    Przepraszam za offtop ale muszę się odnieść do posta !necro^

    Faktycznie, Deep zamieścił wcześniej link wyjaśniający istotę działania HDMI. Moje niedopatrzenie - przyznaję się do błędu.

    Jak widzę, również nie miałeś nic do powiedzenia w temacie "szałapucie" a jednak posta zamieściłeś. Ale najlepiej to wytykać błędy innym, nieprawdaż?
     
Wczytywanie...

Poleć forum