1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 profile w tym 1 offline, jak je ze sobą zamienić...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Plissken, Lipiec 28, 2013.

  1. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam mały problem, pewnie nic nowego... Ale jednak... Jak kupiłem konsolę musiałem założyć profil (offline). Dzisiaj pierwszy raz podłączyłem konsolę do internetu. Od razu krzyczała, że muszę się zarejestrować... No i na teraz mam dwa profile, jedno offline, a drugie w Xbox Live. Wiem już, że nie można połączyć obu profili ze sobą. Czy jest jednak sposób aby je po prostu zamienić? profil offline aktywować w Xbox Live, a drugi profil zlikwidować? Jeśli tak, to jak to zrobić? Prosiłbym o wyrozumiałość. Wytłumaczcie mi to jak 4 latkowi:) To wszystko jest dla mnie nowe.

    P.S. Uprzedzam potencjalnych pytających, na offline mam pewne osiągnięcia:)

    Plissken
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    nie ma opcji laczenia kont... jak chcesz miec live na starym koncie to po prostu zaloguj sie na nie i tak jak napisałeś "aktywuj" je w usłudze xbox live ... niepotrzebne profil/konto usuń z dysku konsoli
     
  4. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobrze, ale zakładając to niepotrzebne konto na xbox live musiałem użyć konta Microsoft. Teraz żebym mógł aktywować swoje konto offline musiałbym założyć nowe konto microsoft (tak to rozumiem) a nie chcę, bo to oznacza zakładanie nowego maila. Chciałbym użyć maila którego już mam. Innymi słowy chciałbym wykorzystać istniejące konto microsoft.
     
  5. Obrazek25

    Obrazek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Racibórz
    Usuwasz tamten profil i konto microsoft, następnie rejestrujesz konto offline na twój e-mail
     
  6. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuje tak zrobić. Jeszcze się odezwę:)
     
  7. Obrazek25

    Obrazek25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Racibórz
  8. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kiedy chciałem usunąć konto na microsoft pojawił mi się komunikat:

    "Musisz anulować wszystkie płatne usługi i konto usługi Microsoft Points skojarzone z tym kontem Microsoft"

    I dupos blados, bo nie mam pojęcia o co kaman. Mam konto na xbox.com, które jest również profilem na konsoli. Czy powinienem najpierw na konsoli skasować profil, a następnie spróbować zamknąć konto na microsoft?
     
  9. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    konto zostaje na zawsze możesz je jedynie usunąc z konsoli a czy uda Ci sie nowe zalożyc na ten sam e-mail nie wiem - dałeś du*y ;)
     
  10. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    A nie masz golda czasami na tym koncie i plus włączone auto odnawianie tego golda ze masz taki komunikat?

    Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
     
  11. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam informacji, że mam konto gold, jak się loguje na swój profil przez xbox.com, to wyświetla mi, że mam konto bezpłatne (plus bezpłatne członkostwo).

    Jeśli nic się nie da zrobić, to czy patche, aktualizacje i inne ściągnięte poprzez konto online, będą działały pod kontem offline? Dokładnie mam na myśli patcha ze spolszczeniem do Max Payne 3.

    A może zmiana adresu mailowego i rejestracja konta offline na koncie użytym do konta online...?
     
  12. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zadzwoniłem do obsługi klienta.
    Pan mi zasugerował abym założył 2 konto microsoft. Poczekał równy miesiąc (zapomniałem zapytać dlaczego) i przez konsolę zamienił adres mailowy i hasło. A następnie zakończyć rejestrację profilu offline używając zwolnionego adresu mailowego.
    Drugie konto microsoft już założyłem. Teraz czekam miesiąc.

    P.S. jak sprawdzić czy ma się konto gold (tą darmową próbkę), bo na chłopski rozum nic mi się w oczy nie rzuca, że takowy posiadam, jak to ktoś zasugerował.
     
  13. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A podawałeś na tym nowym koncie numer konta bankowego ?
     
  14. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie podawałem. A czemu pytasz?
     
  15. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To nie aktywowałeś golda. Trzeba podać numer konta albo zalogować się na PayPala.
     
  16. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem. Pytają o konto bankowe nawet przy darmowym miesięcznym goldzie dla nowych?
     
  17. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, a nawet z tego co słyszałem tutaj na forum to musisz je zdezaktywować bo ci naliczy za następny miesiąc z automatu. Ale tego nie jestem pewien, może ten kto to pisał plecił bzdury, pewnie tak choć znając M$yf to wszystko możliwe jak trzeba sie na PP zalogować z konsoli.
     
  18. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ja czytałem, że po tym pierwszym miesiącu, konto staje się SILVER (darmowe). Po za tym mocno bym się zastanowił za nim bym podał numer konta...
     
  19. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Prawdopodobnie można wpisać nr. konta wirtualnego.
     
  20. Plissken

    Plissken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konto wirtualne? Co to takiego?
     
  21. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wpisz sobie w google Wirtualna Karta i masz xset tematów, pierwszy lepszy Zakładanie Wirtualnej Karty Kredytowej : Poradniki/instrukcje • Forum bada OS - Forum Samsung Wave S8500 S8530 S8600 533 723 Y M

    Ja np. mam wirtualną kartę w Śląskim, ustawiłem ją na 0 debetu i podpoiłem do portfela google, gdy kupuje aplikacje w google play to przelewam na nią środki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum