1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 pytania co do RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez simmi, Maj 3, 2012.

  1. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    1. Czy są wymagania co do Dasha przy przeróbce RGH za pomocą chipu matrix v1? Konsola to Xbox Slim trinity.
    2. Do czego tak naprawde sluzy CPU key? Wg. tutrioala ze strony matrixa, nie jest on nigdzie wykorzystywany, a sam chip jest montowany dopiero po zgraniu, przygotowaniu oraz wgraniu obrazu nand.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Na Slimce, każdy dash bez problemów idzie.
    2. CPU Key, jest potrzebny np. żeby zaktualizować system w konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  4. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Czyli po zgraniu nanda nie jest wymagane do przerobienia go CPU key? Troche sie w tym pogubilem, w jednym miejscu pisze tak w drugim inaczej.
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28136
    Polubienia:
    3219
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    CPU Key jest potrzeby za każdym razem gdy aktualizujemy freeboota (dash) konsoli. Jest wymagany również po po pierwszym sczytaniu nandu (odczytać go można w XeLLu razem z DVD Key) do wgrania freeboota.
     
  6. brenas25

    brenas25 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dublin, Ireland, Ireland,sercem POLAK
    z tego co mi wiadomo na dzien dzisiejszy ma mozliwosci rgh na slimce z trinity.
     
  7. qtos

    qtos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wprowadzaj ludzi w błąd... rgh da się zrobić na xbox slim, wiem bo sam posiadam. Konsola musi być tylko wyprodukowana przed sierpniem 2011
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie można zrobić RGH na Coron'ie, a nie na Trinity.
     
  9. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Niekoniecznie przed sierpniem.
    Mam konsole z data produkcji 23 sierpnia 2011r. a płyta to trynity. Z tego co wiem to w sierpniu większość konsol miała nadal płytę trinity.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    to tak jak z 0225 w slimach...czasem sie pojawia w konsolach datowanych na 16d5s
     
  11. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Ogólnie moim zdaniem data produkcji to kiepski wyznacznik. Już lepiej fizycznie sprawdzić z boku konsoli typ płyty lub chociaż sprawdzić ampery na naklejce
     
  12. brenas25

    brenas25 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dublin, Ireland, Ireland,sercem POLAK
  13. brenas25

    brenas25 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dublin, Ireland, Ireland,sercem POLAK
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    po pierwsze edytuj posty
    po drugie daty często mijają się z prawdą
    po trzecie przeczytaj o czym mowa
     
  15. brenas25

    brenas25 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    86
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Dublin, Ireland, Ireland,sercem POLAK
    na stronie ktora podalem szukamy danych naszej konsoli ( data,rodzaj napedu) i otrzymujemy dane jaka płyte głowna posiadamy( w moim przypadku wszystko sie zgadzało) i na podstawie danych informacji wiemy czy jest mozliwy rgh.... a chyba o to chodzi w tym poscie .....
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    twoja sie zgadza a mowa o konsolach o skrajnych datach podatności na rgh
     
Wczytywanie...

Poleć forum