1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 pytania o RGH

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez siwysmok, Grudzień 1, 2012.

  1. siwysmok

    siwysmok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    więc tak zima idzie wypadało by sie zaopatrzyć w konsole, w tym roku zdecydowałem się na konsole z RGH i tu moje pytania


    na to pytanie chyba znam odpowiedz ale wole być pewny...
    wiem że jeśli ma się przerobioną konsole(rgh) nie można grać online przez XBL, ale rzuciło mi się w oczy kilka konsol które mają i RGH i LT.
    nie do końca rozumiem po co LT jak jest rgh? jak nagram normalnie grę na płytę to czy jeżeli da się w ogóle odpalić grę przez LT to czy na nich multi działa?

    drugie pytanie jest o emulator ps2 czy nie orientuje się ktoś czy eye toy będzie działać?(w sensie ze x kamerkę będzie widział)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kinczel

    Kinczel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nie ma emulatora ps2 na X, LT jest po to żeby grać z płyty, jak masz tylko rgh to nagranej płyty napęd nie rozpozna , multi działa w najnowszym FSD przy pomocy LINK wszystko opisane w dziale RGH.

    Pomogłem kliknij przydatne ;)
     
    1 osoba to lubi.
  4. malyksg86

    malyksg86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    198
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    a na jaką konsolę zdecydowałeś się w zeszłym roku?

    pytam tylko z ciekawości :)
     
  5. siwysmok

    siwysmok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ta bedzie moja 4 konsolom w poprzednich latach miałem slimke i 2 elitki na jednej miałem LT(ban) wiec potem nie przerabiałem bo zależało mi na XBL wiadomo tanie pkt. były to było w co grac ;)
    w tym roku doszedłem do wniosku ze online grałem tylko w cody, a w tym roku jest za dużo dobrych tytułów w które chce zagrać.
     
  6. jaros1024

    jaros1024 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podkarpacie
    Niektórzy mają LT i RGH (tak jak ja) bo zapewne najpierw zrobili flash napędu, ale potem zobaczyli że takie rozwiązanie im się nie podoba (konieczność zakupu ihasa oraz płyt) i zrobili RGH.
     
  7. tomio82

    tomio82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olkusz
    LT w konsolkach z RGH służy przede wszystkim po to żeby sobie zgrać płytki z kopiami bezpośrednio na konsoli.
    Inaczej trzeba by było je zgrywać do ISO na kompie i potem przerobić do XEX lub GOD i przerzucić na dysk konsoli, a tak to tylko płytka do napędu konsoli i w FSD wybieramy zgrywanie z DVD i wybieramy dysk (jeśli posiadamy dodatkowo zew. oprócz wew.).
    Sam gdy kupowałem konsolkę z montowaniem RGH dopłaciłem aby mieć LT bo szkoda mi było czasu na zgrywanie przez kompa ponad 100 gierek.
     
  8. siwysmok

    siwysmok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzieś czytałem ze da się "ściągnąć" chipa? jeżeli tak to z jakimi konsekwencjami?
     
  9. carlos10

    carlos10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Władysławowo
    jak zgrac gre rgh nas pendrive by konsola widziała ze jest tam gra bo zgrywam i nic nie widzi
     
  10. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: 2 pytania o RGH

    nie widzy w jakim sensie, w bibliotece gier? musisz dodac nową ścieżke do pendrive, mozesz też uruchomic gre przez menadżera w fsd.

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  11. jaros1024

    jaros1024 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2012
    Posty:
    58
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    podkarpacie
    @carlos10
    Rozumiem że gra jest przerobiona do formatu xex lub GOD? To wtedy tylko w FSD musisz ustawić ścieżkę na pendrive.
     
  12. carlos10

    carlos10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Władysławowo
    włożyłem pena do konsolo skonfigurowałem i do laptopa przez kopjuj wklej gre na pena i spowrotem do oknsoli na pendraivie po podłonczeniu pisze ze nic nima czy to trzeba nagrac przez jakis program
     
  13. carlos10

    carlos10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Władysławowo
    tak sciagnełe gre przerobiona pod rgh
     
  14. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: 2 pytania o RGH

    nie pisz post pod postem tylko użyj pocji edytuj. Przy rgh nie konfigurujesz pendriva pod klocka, wrzucasz folder z grą na pena i uruchamiasz gre przez menadżera albo ustawiasz ścieżki.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  15. carlos10

    carlos10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Władysławowo
    tak gre sciagnełem juz pod rgh tylko jak wgrac to na pendraiva czy jest jakis program co to jest to fsd ??
     
  16. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: 2 pytania o RGH

    nie trzeba żadnych programów, wrzuc gre na pendrive i odpal przez menadżer. Fsd= freestyle dash

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  17. carlos10

    carlos10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Władysławowo
    a jak ustawic ta ścieżki
     
  18. carlos10

    carlos10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Władysławowo
    czy może ktoś opisac krok po kroku jak odpalic gry na RGH
     
  19. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: 2 pytania o RGH

    ..... no napisalem ci, jesli masz gre w god to wrzuc te pliki na pendrive, wejdz w menadżer fsd i tam najedz na plik który waży pare kb i naciś '' a''

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  20. carlos10

    carlos10 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Władysławowo
    no ale ja nie kumam jakiego menadzera czy ja cos musze jeszcze zainstalowac w konsoli
     
Wczytywanie...

Poleć forum