1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 pytania odnośnie x360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez lolpen, Październik 11, 2009.

  1. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    1. Mam bardzo stary (chyba 10 letni) TV 20" i podłączonego x'a. Jak można się domyśleć jakość nie za ciekawa :/. Mam jeszcze trochę mniej stary monitor (chyba 15" lub 16"). I tu moje pytanie: czy przy monitorze będzie chodź troche lepsza jakość niż na TV? Nie chcę wywalać kasy w błoto na kabel więc się pytam :D.
    2. Da radę przerobić zwykły (nie Micro$oftowy) USB adapter Wi-fi aby dało się połączyć x'a z netem bezprzewodowo?

    Za wszelką pomoc dziękuję :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CwK Bialy

    CwK Bialy Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    266
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    1. Nie warto. Lepiej kupić monitorek 19 cali w 16:9 za na prawdę nie wielkie pieniądze.
    2. Nie wiem, sorry.
     
  4. lolpen

    lolpen Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nadarzyn/Warszawa
    Dzięki za odp.
    A co do monitora to jakiego byś polecił ?
     
  5. sobel

    sobel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z nikąd
    Co do drugiego to nie
     
  6. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jak masz konsolę z HDMI to poluj na taki monitor, aby posiadał takie wejście. :p
    EDIT: Tylko nie pamiętam jak w takim wypadku będziesz wyprowadzał dźwięk. Był jakiś temat o monitorach - poszukaj i zapytaj tam.
    Jeszcze odnośnie 2 pytania - nie nie da się.
     
  7. nowak122

    nowak122 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koronowo
    polecam monotory firmy acer ja mam 19 panoramiczną i jestem bardzo zadowolony, są stosunkowo tanie nowe kupisz nawet poniżej 400 zł
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Dal bym warna za pytanie o monitor bo 'ladny' obraz to pojecie wzgledne. Jednemu Risen jest lany, innemu brzydki.


    http://xboxforum.pl/showthread.php?t=11652

    Tam napisz, nie robmy bajzelku


    Co do pytanie o WIFI: nie,bo XBOX nie ma sterow innych niz do tych wireless'ow od M$
     
  9. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    będzie duża różnica w obrazie. sam tak kiedyś się przesiadłem z 20` tv na 15` monitor crt ---> 19` lcd ---> 32` tv full hd:D nawet mam tą 19` to napisz na priv może się dogadamy. pzdr
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Roznica tak,ale czy w jakosci?Na 20 masz niewyrazne i wieksze,na tym drugim bedzie male i tez niewyrazne wiec jakosc ta sama czyli do bani praktycznie
     
  11. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    właśnie jakość na 15`crt jest dużo lepsza w porównaniu z 20`tv. wiem z własnego doświadczenia. szkoda że nie mam już kabelka vga bo bym fotki z porównania wrzucił. poza tym autor nie napisał w jakiej odległości gra a to też jest ważne. pzdr
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    jest wiele czynnikow wplywajacych na jakos wiec nie mozna zalozyc z gory na 100% ze na 20tv bedzie lepiej niz 15crt...Kontrast dynamiczny,jasnosc,szerokosc ekranu,natywna rozdzielczosc,zlacze,kabel...duzo tego i nie ma sensu prorokowac
     
  13. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    dlatego podałem na swoim przykładzie. należałoby się samemu przekonać, a koszt takiego kabelka to ok. 30zł więc raczej niedużo. tv w standardzie pal ma 576i a na większości monitorów będzie już te 720p
    edit
    gratuluję `awansu` na moda:D pzdr
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dzieki;)

    PS.VGA za 30zl to tylko pogorszy jakosc;]
     
  15. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    ja ze swojego kabelka za 30zl bylem zadowolony, teraz koleżka korzysta i też jest zadowolony:)
     
  16. prolo3

    prolo3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bia
    hmmm dziwne u mnie z reguły wszystkie monitory wyświatlają lepszy obraz niż te na TV

    miałem 3 TV i 2 monitory i jest ten sam schemat
     
  17. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    w pełni potwierdzam:D jedynie na moim 32lh4000 po hdmi jest lepszy obraz:D
     
Wczytywanie...

Poleć forum