1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 Rrod i co teraz ????

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez barca45, Listopad 18, 2009.

  1. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    jakieś 2 miesiące temu pojawił się rrod e79 na moim Falconie(przerobiony) wiec dałem go do serwisu po naprawie tydzień temu znowu pojawił się rrod tym razem błąd e74 na szczęście miałem 2 miesiące gwarancji oddałem go w piątek do serwisu dzwoniłem we wtorek i się dowiedziałem ze zrobili ale po godzinie chodzenia znowu padła i dzisiaj usłyszałem ze będzie na jutro ale prawdopodobnie konsola nie pożyje długo i koleś zaproponował mi żebym ja sprzedał na allegro. Ogolnie moj falcon jest z 2008 i działa dobrze z 1,5 roku i teraz zaczął się psuć wiec nie wiem czy poszukać innego serwisu czy dać go na gwarancje do ms czy sprzedać na allegro jak koleś mi proponuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    no jak masz gwarancję od M$ to wysyłaj do nich, do innego serwisu raczej nie dawaj a z allegro to za uszkodzonego Falcona i to na dodatek przerobionego to nie dostaniesz dużo....
     
  4. Joker-Night

    Joker-Night Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    Jak sprzedać na allegro to ok 400zł :( , a ja wysłałem przerobionego X-Boxa 360 z 2008 r to dostałem nowego z roku 2009 :) , wiec twój wybór . A problem na pewno będzie się dalej pojawiał , kolega miał to samo :( . Pozdro
     
  5. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    @Joker nawet mniej niż 400

    Co do konsolki, to jak dostaniesz nową to i to nie przerobioną, to nie ma strachu grania na live
     
  6. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ogolnie jak bym chciał na gwarancje dac do M$ to musiał bym wgrac oryginalnego Flasha napędu i kupić zapewne nowe plomby bo na tych co mam teraz by nie przeszło co do konsoli Rużyk to jutro odbiorę ją z serwisu i ona będzie działać tylko koleś nie wróży jej długiego żywotu
     
  7. Joker-Night

    Joker-Night Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    Rużyk no cena od 300 - 400 zł :) nie będziemy się kłócić . A jak wyślesz na gwarancje ( Tak mój kolega miał ) to możesz dostać tą samą konsole tylko napęd mogą ci wymienić :( albo ci tylko naprawić konsole i to wszystko :( . Pozdro
     
  8. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    byłbym za wysłaniem jej do M$ ale pytanie czy po tych naprawach w serwisie nie bedzie widac jak ja otworzy wujek bill ze ktos w niej grzebał ze tak powiem
     
  9. Joker-Night

    Joker-Night Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    Zrób to co będzie dla ciebie słuszne :) . Pozdro
     
  10. Joker-Night

    Joker-Night Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Świecie
    Właśnie tu jest ten problem :( . Pozdro
     
  11. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    no jeśli dalej masz tą główną plombę gwarancyjną to nie ma problemu
    a jeśli nie masz.... no cóż też nie ma problemu bo są one dostępne na serwisach typu allegro.pl i e-bay
     
  12. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z tego co piszecie wychodzi ze najlepiej wysłać do M$ bo na serwisy to tylko strata pieniedzy i czasu czyli teraz jak ja dostane z serwisu to sie jeszcze nacieszyc ile sie da jak padnie wgrac orginalny flash napędu zobaczy jak plomby wyglądają najwyżej kupić nowe po naklejać i wysłać do wujka billa
     
  13. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    co do napędu to ludzi mówią że nie sprawdzają czy masz oryginalny flash...
     
  14. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak ludzie mówią ale nigdy nic nie wiadomo w końcu to M$
     
  15. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ciąg dalszy byłem dzisiaj w serwisie i jeszcze nie zrobili ogólnie jutro rano maja skonczyc i testowac ale spytałem kolesia czy maja plomy i ogolnie czy jak by nie dało naprawic czy dali by rade mi jak przygotowac tak zebym ja mogł wysłać na gware do M$ i koles powiedział ze moga tam wymieci plomby, osunąć Flasha i nawet podobno odpowiednie srubi załatwic zęby wyglądał jak nie otwierana i wycenił to na 100zł powiedzcie mi czy przypadkiem koleś mi tu nie sciemnia z tym srubkami ?? i czy ogólnie się opłaca coś takiego jak jasne jutro się okaże ze konsola nie ożyje
     
  16. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja nigdy nic nie słyszałem o jakiś śrubkach. Myślę że jak ci gość wgra oryginalnego FW(chociaż oni rzadko sprawdzają FW) i naklei nie naruszone plomby to nie będzie żadnych problemów :)
     
  17. robocop199

    robocop199 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    stg
    to można kupować bląby na allegro czy gdzieś do xboxa
     
  18. MatGar

    MatGar Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przecież tego jest w brut na allegro...
     
  19. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy ja wiem czy w brud po za tym jak na allegro znalazłem plomby były ze 3 oferty cena od 15 zł do 30zł się wąchała
     
  20. grig0r

    grig0r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałem sie podzielić tym z forumowiczami chodź może nie jest to najlepszy z dostępnych sposobów naprawiania RROD, posiadam konsolke przerobioną chodzi mi tu o falcona, i ostatnio jakoś sie tak zdarzylo że wyskoczył RROD,( zapuszczałem NFS najnowszego i wyskakiwały takie dziwne kolory, więc resetowałem x'a aż do momentu pojawienia sie problemu tzw RROD) więc bez zastanowienia chciałem konsolkę oddać do naprawy lecz środki finansowe na to nie pozwoliły, cośta mszukałem jakiśdomowych sposobów naprawy, lecz nie byłrm przekonany do żadnego. Po 2 tygodniach odstawki przyjechał kuzyn ze "znakomitym" pomysłem umieszczenia konsolki w kocu i podlączenia aż do przegrzania ( moim zdaniem to była wina lutów ) podłączył ją do góry nogami w tym kocu i wyłączył sie. Odstawiłem x'a w chłodne miejsce i o dziwo po pól godziny konsolka chodzi jak narazie 2 tyg. Nic sie jej nie dzieje, wszystko chodzi jak poprzednio. Nie chce wam podkładać pomysłów, tylko chciałem sie podzielić tym jakże dziwnym " doświadczeniem"
     
  21. Aramil

    Aramil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarna Białostocka
    Hmm, ten sposób naprawy przypomina mi walenie w szumiący telewizor. Zapewne przy odrobinie szczęścia pomoże, ale szczerze wątpię, żeby dało coś na dłużej .
    Daj znać za jakiś miesiąc-dwa, jak wciąż będzie chodzić to można zwrócić uwagę na ten sposób ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum