1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 skrajnie różne pytania - fullsceen x1emu oraz czy będzie ban z wifi i ftp?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rafał_Kuźma, Luty 17, 2013.

  1. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dwa nurtujące mnie pytania.
    1) Czy jest możliwość by gry z Xbox1 emulowane na Xbox360 (JTAG + FSD3) były wyświetlane fullsceen 16:9?
    (Jeżeli tak to jak mam tego dokonać?)
    2) Czy jak podłączę Wifi adapter do Xboxa i przyłączę urządzenie do sieci to wyłapię bana?
    (karty Wifi chcę używać tylko do przesyłania plików po przez ftp na konsolę)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuboszkozi

    kuboszkozi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: 2 skrajnie różne pytania - fullsceen x1emu oraz czy będzie ban z wifi i ftp?

    2. Tak dostaniesz bana. Nieważne jak i przez co wystarczy połączyć się z siecią i ban gotowy.

    Wysłane za pomocą Galaxy S III
     
  4. Felmyst

    Felmyst Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    115
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Odp: 2 skrajnie różne pytania - fullsceen x1emu oraz czy będzie ban z wifi i ftp?

    1. Prawdopodobnie zależy to od emulatora i jego ustawień.

    2. Ja od początku gdy mam RGH jestem podłączony do internetu i nie mam bana

    Wysłane z mojego Pegazusa za pomocą Tapatalk 2.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: 2 skrajnie różne pytania - fullsceen x1emu oraz czy będzie ban z wifi i ftp?

    Emulator nie ma ustawien.
    W aunch.ini musisz miec zablokowabe dns w innym wypadku dostaniesz tylko bana, lecz nic on nie zmieni

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  6. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie się znajduje ten plik, jak go zmodyfikować i czym?

    EDIT wyczytałem, że żeby bana nie dostać to muszę w "dash launch" ustawić "liveblock = true" ale jak włączyć konfigurację dash launch-a? po przez installer tak jak bym aktualizował?

    A z tym emulatorem xbox1 wie ktoś dokładnie z doświadczenia jak to zrobić? Bo ustawień to to niema chyba, że ja nie wiem jak włączyć?
     
  7. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Uruchamia Ci się automatycznie FSD przy starcie konsoli?
    Jeśli tak to poszukaj na dysku w konsoli launch.ini i tam zmień wartość odpowiednią
    Jak z pendrive to analogicznie na pendrive masz plik launch.ini.
     
  8. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chce zakładać nowego posta więc piszę tu mimo, że troszkę z inne baczki.
    Dziś przyszłą do mnie karta Wifi do xboxa i po podłączeniu nie mogę konfigurować połączenia sieciowego :(
    Znaczy xbox łączy się z moim Air portem ale już nie nawiązuje połączenia sieciowego (nie łączy się z internetem) co mam zrobić to nie przez modyfikację pliku ini bo tam blokuje się tylko dostęp do xlive, prawda? Więc połączenie z internetem powinno być.

    Może ktoś mi pomóc, kto się*zna na sieciach, ja nigdy nie byłem dobry z tego a zwroty TCP, Wins czy DNS to po prostu śmieszne nazwy dla mnie:/

    EDIT [Znalazłem przyczynę która dla innych pewnie jest oczywista, w launch.ini dns musi być odblokowane bo inaczej nie tylko blokuje xlive ale i całą sieć :/, myślałem, że zablokuje mi tylko połączenie z konkretnym serwerem a nie z całym netem, jeżeli jednak tak jak sobie to wyobrażałem*da się zrobić to chętnie wysłucham rady jeżeli nie to muszę się liczy z banem, ale z tego co rozumiem to nic mi on nie zablokuje no oprócz xlive rzecz jasna?]
     
  9. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Broń boże nie odblokowuj liveblock...

    Liveblock ma być true, a livestrong false.
    Liveblock Ci blokuje same dnsy microsoftu a livestrong całe połączenia wychodzące na świat.
     
  10. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z powrotem zablokowałem i nie mogę ani nawiązać połączenia internetowego ani po sieci domowej przeglądać dysku przez ftp. (livestrong odblokowany)
    Jakieś wskazówki?
     
  11. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    DHCP włączone? Porty potrzebne odblokowane? Do ftp jest bodajże 20.
     
  12. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szanowny Panie kolego, pie#$&* głupoty oryginalny dash uważa, że się nie łącze z internetem ale w fsd po dodaniu gry pobiera się okładka więc działać musi (i to mnie zmyliło) a i po ftp widzę już dysk, w między czasie przeinstalowałem fsd może to też i tego zasługa, szczerzę dziękuje za pomoc.
    P.S. do ftp 21
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeżeli działa Ci pobieranie okładek to znaczy że konsola już jest podpięta do netu.
    tak sobie czytam i czytam i trochę śmiać mi się chcę :D
    w każdym razie jeśli udało CI się połączyć po FTP, pobiera okładki i tu to znaczy że już po problemie
     
  14. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie dziwie się tobie, teraz się męczę z tymi portami 3072 i 3071 które opisałeś w "LiNK tut." i za cholerę nie wiem gdzie tego szukać, zawsze jest tak, że kiedy coś z siecią muszę zrobić to klnę na potęgę:/
     
  15. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W każdym routerze jest zakładka port forwarding i nie widzę problemu żeby wrzucić na internet model swojego modemu i pobrać instrukcję...

    A co do pier*!$%! głupot... nie skomentuję, skoro mówiłeś że Ci się nie łączy nawet FTP to znaczy że nie próbowałeś się łączyć albo robiłeś coś źle. Każdy stara się pomóc jak może i trochę wdzięczności.
    Jakbyś miał problemy z przekierowaniem portów to pisz.
     
  16. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego Xadereq źle się zrozumieliśmy miałem na myśli, że Ja p.....lę głupoty mówiąc, że nie działa mi bo działało tyle, że patrzyłem w tym oryginalnym dashu, nie pouczam nikogo bo w temacie sieci jestem noga totalna.
    A z portami mam problem bo nie mogę znaleźć tego :/

    mam coś takiego jak odwzorowanie portów gdzie kolejno mam:
    port publiczny UPD
    port publiczny TCP
    Prywatny adres IP
    port prywatny UPD
    port prywatny TCP
    Czy to jest to, bo pomimo, że wpisałem wartości to dalej nic
     
  17. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podaj model routera.
     
  18. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    AirPort Express soft 7.6.3
     
  19. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  20. Rafał_Kuźma

    Rafał_Kuźma Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właściwie zrobiłem to samo bo mam inny soft i u mnie to całkowicie inaczej wygląda na moim, stąd słowo właściwie.
    port publiczny UPD 3072
    port publiczny TCP 3072
    Prywatny adres IP 10.0.1.2 (sprawdziłem 10 razy w fsd)
    port prywatny UPD 3072
    port prywatny TCP 3072

    i analogicznie dla portu 3071

    Veryfikacje ustawień LiNK
    Data port fail/fail
    Broadcast port fail/fail
     
  21. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zrestartowałeś router?
    I spróbuj dwa port w jednym przekierować.
    3071-3072
     
Wczytywanie...

Poleć forum