1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 xboxy jeden router (Livebox)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kuba426, Kwiecień 11, 2010.

  1. kuba426

    kuba426 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, podlaczylem dwa xboxy 360 do Livebox'a poprzez kabel ethernet, odblokowywalem porty, takie jak potrzebne sa do xbox live, probowalem pograc z bracholem w modern warfare 2, i niestety wszystko zaczelo sie gryzc, u niego na konsoli, status NAT Jest otwary, wczesniej jak nie bylo jego konsoli, na mojej byl otwarty, natomiast teraz u mnie zmienil sie na scisly. Przez to nie mozemy sie polaczyc. Czytalem troche w sieci, ze trzeba sie pomeczyc, zeby to dzialalo, na amerykanskich stronach jest opis problemu, ale nie do liveboxa z reszta i tak nic nie rozumie.
    Wiec prosze o pomoc, bardzo mi zalezy na rozwiazaniu problemu.:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    musisz odblokować te porty od XBL na IP xboxa jednego oraz na xboxa drugiego. Jednak nie jestem pewien, czy można te same porty dać na kilka adresów IP. Jak nie będziesz mógł zrobić tak jak ci napisałem, to włącz DMZ (o ile posiadasz) na IP konsoli tej pierwszej, a przy tej drugiej porty odblokuj ręcznie.
     
  4. BarakaPL

    BarakaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mikołów

    w wiekszosci routerow mozna ustawic porty na cala klase adresowa..wpisuja zamiast ostatniej liczby *.
    jesli sie tak nie da to pozostaje sprobowac ustawic jedno IP w strefie DMZ a drugiemu IP przekierowac odpowiednie porty..

    pozatym powinna dzialac usluga uPNP, wtedy router sam przdzieli porty wg.potrzeb.
     
  5. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    nie co żebym się czepiał ale dokładnie to samo napisałem post wyżej ....
     
  6. BarakaPL

    BarakaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mikołów
    Ano racja :D..tak to jest jak sie czyta i odpisuje w biegu...
     
Wczytywanie...

Poleć forum