1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2 Xboxy problem z uzyskaniem połączenia między nimi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nextus, Grudzień 28, 2012.

  1. nextus

    nextus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Kłaniam się. Jestem tu nowy, na wstępie napisze że nie jestem laikiem i nie jestem też gimnazjalistą więc odpowiedzi typu " spróbuj dodać do znajomych itp" nie są mile widziane.
    Problem polega na tym że nie mogę zagrać z szwagrem w trybie multiplayer w jakąkolwiek gre. Również Video kinect nie działa z nim
    1 konsola (Xbox 360 slim 250 + kinect ) - to moja konsola. Oczywiście jest subskrypcja konta gold wszystko działa mogę grać w kinect sport z innymi bardzo dobrze wszystkich słyszę itp, mogę rozmawiać z wideo przez Video kinect.
    2. Konsola (xbox 360 slim 250 + kinect) konsola szwagra. On również ma subskrypcje konta gold, może grać w innymi w kinect sport również działa u niego Video kinect
    Problem tkwi w tym że nie ma połączenia w żaden sposób między nami, mamy siebie w znajomych możemy do siebie wysyłać wiadomości głosowe tekstowe , jednak gdy zaproszę go do rozgrywki np w Kinect sport czekam aż on dojdzie do gry, kiedy on uruchamia grę akceptuje moje zaproszenie następuje rozłączenie pomiędzy nami (pokazuje go w trybie online) tak samo jest z Video Kinect, gdy chcę z nim rozmawiać piszę "łaczenie" i cały czas i nie mamy połączenia między sobą.
    Teraz pytanie? Dlaczego tak się dzieje? oboje mamy najnowsze oprogramowanie
    ważną informacją może będzie to że posiadam nadajnik internetowy i szwagier korzysta z mojego internetu , jednak adres IP mamy inny, on wewnętrzny ja zewnętrzny ale to chyba jest mniejsze znaczenie.
    również w grze Kinect sport daliśmy rozgrywki przez Xbox live i szybka gra żeby się tak spotkać w grze, u mnie wyszukiwało przeciwnika , u niego również wyszukiwało u mnie wreszcie po 3 minutach znalazło kogoś ale innego później u niego również znalazło kogoś innego.
    Testowane na grze Kinect Sport Sezon 2 i Video Kinect.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nextus

    nextus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
  4. nextus

    nextus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    w dalszym ciągu ten sam problem.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Problem jest bardzo prosty
    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)
    rozwiązanie 2
    Rozwiązanie 2. Włączenie protokołu UPnP dla sprzętu sieciowego

    Universal Plug and Play (UPnP) to standard, który pomaga routerom w efektywnej komunikacji.

    Jeśli router lub brama obsługują protokół UPnP, upewnij się, że to ustawienie jest włączone. Instrukcje dotyczące włączania protokołu UPnP można znaleźć w dokumentacji sprzętu. Większość dostawców sprzętu ma witryny sieci web zawierające informacje dotyczące obsługi tego protokołu.

    Po zmianie ustawienia UPnP dla sprzętu sieciowego należy ponownie uruchomić sprzęt i przetestować połączenie z usługą Xbox LIVE.

    Jeśli nadal pojawia się ostrzeżenie dotyczące translatora adresów sieciowych, spróbuj zastosować następne rozwiązanie.
     
  6. nextus

    nextus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    czyli mam rozumieć kwestia rozblokowania portów? Czy xbox ma dhcp czy można mu statyczny ustawić.
     
  7. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mozesz ustawic statyczny.
     
  8. nextus

    nextus Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Mogę ustawić statyczny od strony xboxa, czy od strony routera? co do sposobu 2 czyli UPnP to moje routery mają automatycznie tą funkcję włączoną.
     
Wczytywanie...

Poleć forum