1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2010 FIFA World Cup South Africa (PAL LoCAL) problem

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez arti169, Maj 8, 2010.

  1. arti169

    arti169 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2007
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Sciagnalem gre FIFA World Cup 2010 South Africa (PAL) w wersji LoCAL. Pierwszy raz nagralem jak zwykle wszystkie gry i chodzilo ale pojawial sie problem z zarysowana plyta aby ja przetrzec albo wylaczyc konsole. Pozniej nagralem jeszcze 3 razy i za kazdym razem nie chcial mi wczytac plyty - probowal ale na wejsciu pojawil sie problem zarysowanej plyty. Na pewno nie jest to problem zwiazany z activate.iso bo uzywam normalnie plytki z activate (mam iXtreme 1.6). Nagrywam zawsze na plytkach Verbatim DVD+R DL z najnizsza predkoscia przez ImgBurn. Jak nagrywalem te 3 ostatnie plytki to kombinowalem z tym aby np. nie wczytywac przez plik .dvd tylko od razu przez plik .iso , zmienic booktype z DVD-ROM na Normalny (predkosc zawsze najnizsza czyli 1x bo wg mnie najpewniej sie nagra) i caly czas to samo. Nigdy wczesniej nie mialem podobnego problemu przy nagrywaniu gier na xboxa. Bardzo prosze o pomoc bo zbankrutuje kupujac plyty na ta gre :). Z gory dziekuje. Pozdrawiam :).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Ja również mam problem z tą grą, ale innego rodzaju.

    Nie wiem jaki mam firmware, ale wychodzi na to, że 1.6, bo wszystkie nowe gry mi działają tylko, jak włożę wcześniej płytkę Activate.

    Niestety w przypadku 2010 World Cup (również taka sytuacja jest z Skate 3), nawet po włożeniu Activate, gra się nie uruchamia - wyskakuje logo Xboksa.

    Z czym jest problem? Czy te gry to jakaś nowsza wersja wave, czy co?

    Czy może problem leży w płytkach? Zawsze nagrywam na Verbatim DVD+DL 8x z prędkościa 4x i wszystko mi cudnie śmiga. Te kopie nagrałem na TDK DVD+DL 8x z prędkością 4x i jest taki problem.

    Ktokolwiek pomoże?
     
  4. Zozol

    Zozol Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gryfino
    Może nagraj na TDK & VERBATIM dvd + r dl z prędkością 2.4
     
  5. zgred

    zgred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NAgrałem na Verbatima, 2.4x i mam ten sam problem.
     
  6. bzyczq

    bzyczq Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    306
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    lepiej chyba wgrać LT'ka i żadnego problemu i bez żadnego Activate.. z tego co piszecie to nie wiadomo w czym tkwi problem :)
     
  7. arturwiecki

    arturwiecki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    kosmos
    przepraszam jakie wave ma ta fifka
     
  8. arti169

    arti169 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2007
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    FIFA ma wave 4 :)
     
  9. bzyczq

    bzyczq Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    306
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    FIFA 10 ma Wave 3
    a ten World Cup Wave 6!
    nie wprowadzaj w błąd
     
  10. arti169

    arti169 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2007
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam, widocznie nie doczytalem ze to wave 6, tylko przypuszczalem ze wave 4
     
  11. Kot

    Kot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Jak jest wave 6 to klasyczny activate powinien wystarczyć, tak?

    Co to znaczy "wgrać LT'ka" ???
     
  12. Salzman

    Salzman Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja tezmialemtaki porblem 3 pltki poszly ale :d mowie do ojca czekaj mam przeciez plyte doczysczenia laser 3 razy program do czyszczenia uruchomilem i dziala :D
     
  13. kl053k

    kl053k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    O co chodzi? Jestem nowy i 1 raz mam ten błąd.
    Co zrobić by odpalić tą grę?
     
  14. Staroch

    Staroch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam 1.6 i active.iso i normalnie mi wszystko dziala nagrywalem na Verbatima prędkość 2,4. moze jakas zla wersje sciagneles ?
     
  15. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kl053k - normalna sprawa jak się nowy wave pojawia np. tak jest dla wave 6, aby grę odpalić zależnie od tego jaki firmware masz musisz tak przygotować ISO i nagrać, wszystko jest na forum opisane.
     
  16. kl053k

    kl053k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Paso_holik wielkie dzięki. Już wiem że to nie wina obrazu tylko wave. Poczytam trochę i pewnie już sobie poradzę
     
Wczytywanie...

Poleć forum