1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2ROD/3ROD ponownie..

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomix156, Grudzień 24, 2012.

  1. tomix156

    tomix156 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Wiem, że takich tematów są setki, ale ja mam inny problem.

    Otóż miałem problem z trzema czerwonymi po 1-2 min gry, zrobiłem jak polecają:
    - wymieniłem pastę termo
    - zrobiłem myk z gumką do mazania
    Wszystko zgodnie z poradnikami. I euforia we wsi, gra zaczęła działać normalnie. Oszczędzałem ją, nie grałem dłużej niż 1h, pracowała bez obudowy, uszczelniłem tunel.
    Działała tak pewnie z 5h gry, po czym problem powrócił, choć inny. Włączyłem xboxa, odpaliłem grę, pograłem 5 minut i na ekranie pojawiły się "pikselowe kreski" i gra stanęła. Odpaliłem ponownie i stało się znowu to samo nim włączyłem grę.

    Rozebrałem ponownie, nałożyłem ponownie pastę i uruchomiłem - 2 czerwone kontrolki.
    Rozebrałem po raz kolejny, gumki zamieniłem na monety - 3x 5gr owinięte izolacją - taka kombinacja dawała właśnie ok 4mm.
    To nie naprawiło mojego problemu, więc powróciłem do gumek, które już kiedyś zdały egzamin i obecnie jest wszystko tak, jak było, z tym że mam 3 kontrolki :D
    Złożyłem, wentylator włączył się na pełne obroty i po 3s gra się wyłącza - tym razem 3 czerwone kontrolki, z tym że gra się nie wyłącza, wentylatory pracują na normalnych obrotach, nie nagrzewa się zbytnio, z tym że w ogóle się nie pojawia nic na ekranie, od razu 3 kontrolki i brak sygnału w tv.
    Podejrzewam, że tym razem to ja coś źle złożyłem/uszkodziłem. Czy miał już ktoś kiedyś taki problem?
    Bo mi ręce opadają...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    tak wyrzuc ten zlom :D bo juz z nim nic nie zrobisz:]
     
  4. tomix156

    tomix156 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak to nic nie zrobię? Kurde wczoraj gry zamówiłem... :D
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Podejrzewam zimne luty pod prockiem. Domowymi sposobami tego nie naprawisz.
    Odczytaj kod błędu i sprawdź czego dotyczy ten błąd.
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tylko serwis coś tu zdziała.
     
  7. tomix156

    tomix156 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A Panowie, za ile uda mi się kupić nowego xboxa? Dysk z tego starego, którego teraz mam będzie pasował do nowego/slim? Bo kupiłbym najtańszego z 4gb i przełożył ten 60, który mam. Poza tym mam pady itd. najfajniej, gdyby była możliwość kupna samej konsoli z kablem zasilającym, ale tak chyba się nie da :(

    I czy np 4gb pamięci wystarczy do grania w weekendy?

    Albo powiedzcie mi chociaż, czym się kierować przy kupnie? Ma być matowa obudowa (rzekomo najnowsza)? Czy ma być wyjście HDMI "ze starą datą produkcji"? Bo już na allegro wyczywałem, że takie są "najbardziej poszukiwane"
    Ile pamięci? Kinect mnie nie interesuje raczej. Nie musi też być slim, gdyż miejsca w pokoju mam wystarczająco.
     
Wczytywanie...

Poleć forum