1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

2x livebox i xbox

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez jagus85, Styczeń 15, 2012.

  1. jagus85

    jagus85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!!
    Mam pytanie czy można podlaczyc dwa liveboxy ze sobą znaczy jeden livebox mam u siostry za ścianą który jest podłączony do sieci a drugiego liveboxa chciałbym podlaczyc do xboxa tak żeby odbierał sygnał z tamtego od siostry i dawał sieć do xboxa czy jest taka opcja żeby to podlaczyc w ten sposób.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Z0N1C PL

    Z0N1C PL Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hmm , troche nie rozumiem , jednym liveboxem chcesz wysylac neta, a 2giejgo podłączyc pod Xa i odbierać wifi ?
    Nie nie jest to możliwe ,
     
  4. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    aby odbierać WI-FI w Phat musisz kupić specjalną karte Sieciową w kształcie Pena
     
  5. jagus85

    jagus85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No jakoś w ten desen tak jak przez acess pointa się podłącza poprostu mam dwa liveboxy i myślałem że da sie jakoś to podlaczyc tak jak ma to miejsce przez AP że tego liveboxa podłącze przez kabelek internetowy do xboxa
     
  6. scorps

    scorps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dwa routery da się połączyć ze sobą jedynie kablem
     
  7. jagus85

    jagus85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To co polecacie w takim razie żeby podlaczyc xboxa do internetu za pomocą liveboxa gdyż niemam możliwości by zrobić to po kablu bo livebox jest za ścianą w domu bliźniaczym jakie acess pointy polecacie żeby współpracowały z liveboxem
     
  8. scorps

    scorps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Livebox to ubogi router i nie posiada trybu WISP czy AP Client nie da rady połączyć bezprzewodowo, AP to nie duży wydatek kupisz już za około 50-60zl
     
  10. jagus85

    jagus85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak pewnie zauważyłes produkt jest niedostępny i ogólnie trudno dostępny a cena przeraża chciałbym zastosować jakiś tańszy sposób przez Klienta AP tylko niewiem jaki będzie działał z xboxem i liveboxem no i coś jak najtańszego
     
  11. jagus85

    jagus85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomoże ktoś który router albo AccesPpoint wybrać pod liveboxa i Xboxsa
     
  12. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja kupiłem tydzień temu dwa WR543G od Tp-Linka. Sprawują się wyśmienicie i jedyny problem z tymi routerami jest taki że trzeba zjechać z zabezpieczeniami do WEP. ogólnie polecam. Około 80zł sztuka w sklepie.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    WR543g to router ale z funkcja AP Client, typowy AP jest nieco tańszy np WA500G od tplinka
     
  14. johny009

    johny009 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    D-link linksys z gornej poleczki problemow brak. Koszt do 100zl

    Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To w koncu d-link czy linksys ?
    Zadne urządzenie tego typu do 100zl nie bedzie z gornej polki, produkty tplinka są bardzo dobre, uzywam ich latami i stosunek jakości do ceny nie ma sobie równych
     
Wczytywanie...

Poleć forum