1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3 czerwone diody!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 1goforglory, Kwiecień 9, 2011.

  1. 1goforglory

    1goforglory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak w temacie przytrafiło mi się coś co każdego posiadacza xboxa przyprawia o dreszcze. Podczas grania w Red Dead Redemption i od razu powiem, że to piracka wersja lecz nagrana odpowiednia tj. verbatim dl +r, prędkość 2.4x więc chyba wszystko ok. No i grałem około godziny więc nie za długo i nagle crash! Konsola się wyłączyła i pojawiły się 3 CZERWONE DIODY!!:( W panice zwołałem cała rodzinę i wspólnymi siłami...nie no żartuje:) Konsole włączyłem od nowa i wszystko było w porządku jednak martwi mnie fakt, że coś takiego miało miejsce. Moje pytania to:
    1.Czym to mogło być spowodowane?
    2.Czy może się to zdarzyć ponownie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jaki model konsoli, i czy pojawia się jakiś kod błędu przed lub po wystąpieniu RROD ?
     
  4. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Przeciez napisał że wyłączył od razu wiec nie miał kiedy sprawdzic kodu..
    Podaj model
     
  5. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Miałem coś podobnego kiedyś, za czasów kiedy miałem xboxa <3. :)

    Nie martw się. Mogła to być wina nie dopiętego dobrze zasilacza :)
    Jeżeli problem wystąpi ponownie to odczytaj kod błędu i napisz nam tu.
    Dodam też, że puki co konsola działa tak ? To maniacz ile wlezie :)

    Pozdrawiam !!
     
  6. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Macireks - A może niekiedy komunikat pojawia się wraz ze startem konsoli, a jemu przecież odpaliła?
     
  7. 1goforglory

    1goforglory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola działa jednak dla bezpieczeństwa na razie nie gram :D Jest to xbox 360 premium falcon.
     
  8. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To posprawdzaj jeszcze wszystkie kable, głośność zasilacza, skoro to falcon to może się rzeczywiście już zacząć przegrzewać. Konsola ma dostęp do powietrza(znaczy stoi nie przysłonięta niczym głównie na otworach wentylacyjnych)?
     
  9. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Skoro flacon to sie przygotuj powoli do kupna nowej ;) Może Ci sie to teraz coraz częsciej zdarzać.

    bartolinos15 - jeżeli mu sie włączył to jak mu sie mógł pokazać błąd?? Rozumiem e74 ale to by nam od razu napisał
     
  10. 1goforglory

    1goforglory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ma dostęp do powietrza. Kable już posprawdzałem i chyba wszystko jest ok jeśli znowu coś takiego się pojawi to napisze o tym w tym temacie bo na razie chyba więcej strachu niż to wszystko warte;]
     
  11. DJVahn

    DJVahn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2011
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Uszczelnij kołnierz w konsoli, i zrób sobie modyfikacje wiatraków na 12V. Jest na necie o tym ;)
     
  12. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja tam raczej powoli odkładałbym na nową.
    Jak mi sie takie coś w Falconie zdarzyło to potem było coraz gorzej,aż do momentu gdy zamieniłem na Jaspera :)
     
  13. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Mi w falconie 2 razy wywaliło, potem chodził i chodził aż przestał czytać płyty. Sprzedałem i kupiłem jaspera i mam spokój.
     
  14. gienekbo

    gienekbo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam Falcona robie JTAG i dostałem od mechanika takie info "Czasami konsola może wyświetlać 3 czerwone diody wtedy trzeba wyłączyć i włączyć konsole." "Zdążają się takie przypadki że czasami przy włączeniu konsoli pojawiają się 3 czerwone diody" czy to jest normalne przy jtag
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mi na jtag czasem zapalaja się czerwone diody ale konsola włącza się normalnie ;-) spytaj się czy się włącza jak wyświetla czerwone diody. Jeśli tak, to od jtag, jeśli nie to jest uszkodzona

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum