1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3 czerwone migające kontrolki! Pomocy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez grzegorzk16, Luty 17, 2010.

  1. grzegorzk16

    grzegorzk16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Otóż posiadam konsole xbox360 arcade xtreme 1.4 wraz z kartą pamięci oraz dyskiem 120 gb od elite i mam problem ze pogram około godziny i konsola sie wyłacza i migają na niej 3 czerwone lamki. Kiedys sie to rzadko zdarzało a mam konsole od grudnia. Czy mozliwe jest zeby tak szybko sie przegrzewała czy to moze wina moze dysku od elite a moze to inne są tego powodu. Dodam ze około tydzien temu grałem sobie około 5-6 godzin wówczas konsola sie wyłączała około 8 razy. Prosze o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Rrod sprawdź kod błędu jest tutorial na forum jak tozrobić.
     
  4. fazarro

    fazarro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    powiedzcie mi
    ludzie sa tacy leniwi ty poprostu tacy glupi?
     
  5. KaMiL6195

    KaMiL6195 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    To na bank nie wina dysku. A konsola się wyłączała od kiedy ją kupiłeś czy dopiero po jakimś czasie... Może już kupiłeś ja z jakimś błędem
     
  6. grzegorzk16

    grzegorzk16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam wrazenie ze to sie dzieje corac czesciej a w styczniu i w grudniu moze z 5 razy to sie zdazyło hmm ciekawe jaki jest powód ze są takie bledy a konsole uzywam rzadko dlatego napewno dojechana nie jest. Szukałem troche na forum ale szczerze mówiąc mało wyczytałem chociaz wieczorkiem napewnoi poczytam w szczegółach

    Do fazarro: twoja wypowiedz swiadczy o twoim poziomie inteligencji, ja nie siedze tak jak ty całe zycie przed komputerem i nie pisze takich bzdur o ludziach których nie znam ciekawe czy takie rzeczy bys gadał ze mną twarzą w w twarz. Co w rzeczewistym swiecie nie mozna nikomu dogadac? to trzeba sie w necie troche powyzywac.
     
  7. bendet22

    bendet22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze stoi w mijscu gdzie sie szybko nagrzewa, albo kolo kaloryfera czy gdzies w szafce
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bez kodu bledu nie powiemy Ci co z nia nie tak
     
  9. Rooness

    Rooness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kiedy migają Ci 3 czerwone diody przytrzymaj na konsoli przycisk łączenia z padem i podczas jego trzymania naciśnij przycisk EJECT (wysunięcie płyty). Zanotuj ile czerwonych diod Ci się pali. Zrób tak 4 razy pod rząd i za każdym razem notuj.

    Potem wklej 4 cyfrowy kod tutaj, czyli ile diodek Ci świeciło, przykładowo 1441 a już na pewno jacyś fachowcy tutaj Ci pomogą.
     
  10. mkolik

    mkolik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bukownica
  11. grzegorzk16

    grzegorzk16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    okej jesli po graniu zaswiecą mi sie te diody to natychmiast tak zrobie i napisze co jest grane
     
  12. fazarro

    fazarro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28

    net kolego przede wszystkim jest kopalnia wiedzy

    ot glupie google
    xbox + trzy czerwone diody - Szukaj w Google

    dla wlasnej satysfakcji leniu powinienes pierw poszukac pozniej pytac

    "nie walcz z glupim bo cie sprowadzi do wlasnego poziomu i pokona doswiadczeniem"
     
  13. grzegorzk16

    grzegorzk16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    0001 - 12V z zasilacza Problem z zasilaniem

    a wiec dzisiaj znowu sobie grałem nieco ponad godzine i ponownie sie zaczeły mi migac lapki i wyszło mi ze mam problem z zasilaczem czy to oznacza ze jest do wymiany??

    do fazarro: prosiłbym cie o nie udzielanie sie w tej sprawie skoro nie jestes zainteresowany pomocą
     
  14. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Gdzie masz zasilacz?? Moze ci sie przegrzewa.
     
  15. grzegorzk16

    grzegorzk16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na podłodze mam zasilacz, cos szybko sie przegrzewa
     
  16. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie koniecznie zasilacz może być uszkodzony ,najlepiej jakbys miał możliwość jakos monitorowania napięcia elektrycznego ,nie wiem gdzie mieszkasz ,może w małej miejscowości gdzie wystepuja duze wachania napięcia i stabilizator w zasilaczu nie utrzyma długiego wachania,zwróć uwagę czy nie mignie Ci np. światło ,a potem czerwone diody ,przejrzyj też instalację ,wszystkie wtyczki czy nie ma np.iskrzenia lub słabego styku.
    Jak to nie pomoże to oddaj na gwarancję.
    pozdro
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    najpierw sprawdz na innym zasilaczu. Jesli to nie to to trzeba by bylo wymienic kondensatory na plycie glownej.
     
  18. grzegorzk16

    grzegorzk16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kiedys na pc tez spaliły mi sie kondetsatory to musiałem płyte główną wymieniac a objawy były podobne chwile komp pochodził i reset. Jaki byłby koszt tego i czy mozna to samemu zrobic i gdzie to kupic napewno nie trzeba całej płyty głównej wymieniac??
     
  19. soSNax

    soSNax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Samemu na 99,99999% tego nie zrobisz - chyba ze jestes malym elektrykiem. Wymiana kondensatrow na MoBo desktopa to nie problem, ale nie wiem jak jest z xklockiem :) Zreszta watpie, zeby to byl problem kondensatorow. Idz z tym do kogos kto sie na tym ZNA - czyli porzadny serwis, w ktorym zaplacisz np. 30 zl wiecej niz prponuje Ci pan X z allegro ktory moze: 1. rozwalic konsole na amen 2. odwlec na pare miesiecy jej zgon calkowity bez mozliwosci naprawy...
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to zrobi kazdy serwis pc czy rtv. przelutowanie kondensatorow to szybka i latwa naprawa.
     
  21. AkaSayuri

    AkaSayuri Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cerkiewnik
    A co jeśli odczytałam kod ( 1111) I nigdzie na żadnym forum nie znalazłam tłumaczenia błędu? Mam tego "Starego"(ok.3 letniego) "Pirackiego" X'a i nie wiem co zrobić bo mi padł (T.T)miesiąc temu i od tego czasu siedzę na forach godzinami i nic. Proszę pomóżcie !
     
Wczytywanie...

Poleć forum