1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3 Gry nagrane na platinumach ani jednej x nie widzi :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iroq, Marzec 25, 2010.

  1. iroq

    iroq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Panowie mam problem, nagrałem ostatnio 3 gry L4D , Alien vs Predator ,operation flashoint za każdym razem przed nagrywaniem wgrywam programem PPF-O-MATIC3PL-v12 Patch aby gra działała na moim xtreme 1,5 albo 1,4 ( pierwsza przeróbka liteona ) no i xbox nie widzi gier, inne mi czyta(tych 3ch nie(pisze otwórz napęd). Nie wiem czego to wina czy płyt(platinum) czy x360 stara przeróbka, czy nagrywarki i kompa ... Proszę o pomoc. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spróbuj nagrać gry krok po kroku jak jest w poradniku. Zawsze powinno działać.
     
  4. iroq

    iroq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn pierwsze przed nagraniem używam PPF-O-MATIC3PL-v12 Patch , pózniej image burnem nagrywam nie wiem co jest grane 3 płytki nagrane komp widzi xbox nie
     
  5. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    jesli masz ixtreme 1.5 nie paczuj tylko nagrywaj od razu imgburnem po uorzednim sprawdzeniu abgx
     
  6. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    VERBATIM ! NIE PLATINUM ! BOŻE ! Na każdym forum o Xboxie ci to napiszą! Ba, nawet na forum o miłośnikach dłubania w nosie !
     
  7. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co Ty za bzdury piszesz przecież AvP ma WAVE6 więc musi spatchować na WAVE2 (iXtreme 1.4 i 1.5). Ja polecam 360WavesPatcher wczytujesz obraz zmieniasz na WAVE3 nagrywasz i śmiga. Oczywiście na Verbatimie :)
     
  8. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Zrob tak jak kolega doradzil. nie wiem jakim cudem nagrales poprzedmia plyte ale to musial byc jakis cud boski ze ci poszla
     
  9. iroq

    iroq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ja robie tak image burnem wypalam obrazy jak napisane na forum nie inaczej pliki dvd robie w notatniku wszystko zawsze nagrane działało zawsze a teraz nie :( 3 płyty i ani jednej nie widzi
     
  10. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale tak jak już wspominali, nie nagrywaj gier na ścierwie... Xbox zasługuje na trochę lepsze traktowanie...
     
  11. iroq

    iroq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze mam pytanie Jesli przerobiłem liteona praktycznie odrazu jak wyszedł to mam Walve 1 załadować do iso ? Programem Walves Patcher ?
     
  12. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj na WAVE2
     
  13. iroq

    iroq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    nagralem bardzo duzo gier na tych nosnikach i nie ma z nimi zadnego problemu.

    wiec takie komentarze to se w buty wsadz.

    nagrywane bylo na 3 kompach, 2 nagrywarki LG i 1 Pionek.

    na jakies 100-140 plyt poszlo w smietnik 8-10 ( ale to jakas wadliwa seria plyt byla bo kupilem 6 i 5 padlo podczas nagrywania a reszta to byly w duzych odstepach czasu) minelo 1,5 roku i gry dzialaja dalej :)

    cena 3 zl za plyte a nie widze roznicy :)

    albo miales pecha i trafiles na jakas wadliwa serie ( ja tak mialem ) albo cos sie juz konczy :/ nagrywarka badz naped w X
     
  15. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wybacz :) mam parę gier na płytach Platinum :) pozostałe gry mam NA NAJTAŃSZYCH OMEGA,TDK. Verbatimów wcalę nie używam, szkoda kasy!

    i jest SPOKO
     
  16. iroq

    iroq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No kurde czyta i pisze otwórz napęd a inne gry czyta bez problemów dante nowa gra działą
     
  17. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    ziomuś według, screena który podałeś to źle zpatchowales grę, bo dalej jest wave4 a o tym błędzie na czerwono już nie wspomnę. Jak masz obraz na kompie to przed patchowaniem przepuść go przez abgx (mam nadzieje, że program skonfigurowałeś), później przerób obraz programem 360WavesPatcher (jak to zrobić znajdziesz na forum) wrzuć do ImgBurn i wypal.
     
  18. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawa jest prosta, jak dla mnie. Masz LITE-ONa v1. Ten napęd jest wręcz śmieszny i do konca zycia go nie rozkminie. I to nie wina ixtremów, lasera itp. Na platinumach gry starsze chodzą bez zarzutu, a te nowsze poprostu beda ci sie wyłączać, albo będą chodziły w napędzie, jak ******* kot. Mam kilka platinumek i innych tańszych płyt, które chodzą pięknie, a inne, jak już napisałem, poprostu niewiem co z tym. Na ten napęd niestety trzeba tylko i wyłącznie Verbatim i masz pewność, przynajmniej ja, że każda płyta spokojnie odpala i nie ma prawa sie wyłączyć
     
  19. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    dokladnie. jakis czas temu był problem z jakas serią laserów, ze nie czytały wszystkich plyt. ten sam problem był nawet chyba na pierwszym xboxie
     
  20. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Szkoda kasy to potem na naped jak kleknie po takich plytkach kupowanych w przekonaniu "bo szkoda kasy" :)
     
  21. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jeżeli instalujesz gry na dysk to "po co przepłacać" :), a z drugiej strony jak nie masz dysku to się zgadzam - tylko verbatimki :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum