1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3 letni telewizor LCD PHILIPHS a XBOX 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dawid320, Luty 27, 2010.

  1. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Chce kupić Xbox-a. Posiadam telewizor PHILIPHS QUINTRIX 29''. Dobre ma kolory, 16:9 itd. Tylko martwie się o te wejścia. Konsola, która chce kupić ma kabel AV i zastanawaim się, czy nim normalnie podepne pod ten telewizor konsole, czy muszę coś dokupywać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Na pewno da radę podpiąć. Każdy telewizor ma wejście AV.
     
  4. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    TAk da rade...Wejscie do kabla AV mają nawet telewizory o wiele starsze.... i skoro masz LCD to powinno być jeszcze wejście HDMI :)
     
  5. Yamato

    Yamato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co do samego podłączenia - jeśli masz w TV wejście HDMI to podłączaj konsolę właśnie przez taki kabelek, uzyskasz o wiele lepszą jakość niż po podłączeniu przez kabel AV.
     
  6. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki, uspokoiliście mnie.

    A czy jak podłącze pod AV to czy obraz będzie jakiś kiepski, bez ANTILASINGU?? czy bedzie ladny i wgl? I czy o wiele gorszy od HDMI?

    z przodu mam wejscie S-VIDEO pod panelem, a z tylu takie cos: http://www.in4.pl/recenzje/400/S4030983.JPG - to jest hdmi czy nie? wgl jest szansa, ze telewizor 3-4 letni moze miec takowe wejscie?
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    na AV obraz jest o wiele gorszy niż na HDMI :)
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Gry na xboxa w ogóle nie mają aa.
     
  9. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    To żeś fote zapodał - link nie działa . jak masz hdmi to podłącz przez hdmi (a pewno jest ;]) przez av nie uzyskasz hd ;P

    ? pewnie że maja choć nie wszystkie - najczęściej to jest AA x2 albo wcale . ; czasem zdarzy się gierka co ma aa x4 - najczęściej wyścigi ;P
     
  10. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Jakby co to na AV też się da przesyłać sygnał HD, ale jest przesyłany analogowo, a nie cyfrowo.
     
  11. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    link działa,trzeba kliknąć w adres i dać enter.
    fotka pokazuje wejście EURO(SCART),
    do kazdego zestawu w którym jest zwykły kabel z cinczami,
    dołożona jest przejściówka na takie właśnie gniazdo.
    niestety to nie jest wejście HDMI
     
  12. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    No patrz wcześniej odświeżałem i nie działało .
     
  13. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Znajomy ma właśnie też niby jakiś LCD Samsung 3-4 letni 27 calowy i coś gadał, że on ma właśnie jakieś Euro wejscia czy cos tam, ale nie pamietam juz dokladnie.. I mówi, że ma czyściutki obraz i wgl. A jego brat znowu mówił, że kabel, który podłączany jest to S-Video.. dobra dzięki, może będzie dobry, czysty obraz na moim TV, się okaże :)
     
  14. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to ciekawe ,że znajomemu podoba się obraz na scart , czy s-video- widocznie nie widział nigdy HD...
    - composite - maksymalna rozdzielczość 480p (zazwyczaj 640x480px)
    - s-video - maksymalna rozdzielczość 480p (zazwyczaj 640x480px)
    - scart (EURO) - maksymalna rozdzielczość 576i (zazwyczaj 720x576px)
    - component - maksymalna rozdzielczość 1080p (1960x1080px)
    - DVI - maksymalna rozdzielczość 1600p (2560x1600px)
    - HDMI - maksymalna rozdzielczość 1600p (2560x1600px)

    nie masz się co martwić o czystość obrazu , nawet w SD będzie czysty .
     
  15. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Obraz a SCART będzie nieostry.
     
  16. dawid320

    dawid320 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To nie wiem jak on to ma podpięte.. W każdym bądź razie z grafiki jest zadowolony.

    Pytanie: Inny kabel to jest i ostrość inna i kolory?

    DVI - to jest to związane z AV? Gdy dostaje ten cały kabel AV to najprawdopodobniej gdzie będę go miał podłączyć?

    http://old.benchmark.pl/artykuly/recenzje/XBOX_360/img-9.jpg - akurat jak wpisalem w googlach xbox 360 kabel av towyskoczylo takie oto zdjęcie i jest to właśnie mój tel, tylko się martwie, bo on podłączał go o ile dobrze zrozumiałem kablem komponent a nie tym AV.. ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum