1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3 rod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Haski, Styczeń 28, 2010.

  1. Haski

    Haski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    Witam mam pytanie, zna ktoś może orientacyjną cenę naprawy takiego błędu? Może troszkę opisze co się dzieje z konsolą......posiadałem konsolę bez HDMI z 2006 roku ale zachciało mi się wyższej rozdzielczości i wymieniłem ją na konsolę z HDMI z marca 2008 roku :/ niestety to był mój błąd. Kilka razy w nią sobie zagrałem i gry zaczęły mi się wieszać. Następnie co uruchomiłem grę to obraz mi się zawieszał i rozmazywał a przez tło gry widziałem lekkie cyferki rodem z matrix-u. Dziś chciałem znów sprawdzić konsole i niestety wyskoczyl 3 ROD :( żadnego kodu błędu mi nie wyświetla, mało tego konsola się jeszcze uruchami normalnie i czasami mogę zagrać w grę ale i tak się zawiesi :( wie ktoś może co jest nie tak?? Czy to procesor płyta gł. czy k. graficzna? Jakie są orientacyjne koszty takiej naprawy i jaką mam gwarancje że po naprawie i np 2 tygodniach grania znów mi to nie wyskoczy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Szpaner94

    Szpaner94 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    468
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Naprawa RRoD-a to na allegro jakieś 100-150 zł.
    Jak chcesz mieć pewność że się nie powtórzy, to zamontuj lepsze wentylatory itd...
     
  4. Haski

    Haski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    ale teraz pytanie czy jak naprawię to pogram czy to po prostu kwestia czasu i znów się posypie :/ bo skoro siadła to jakieś podzespoły musi mieć felerne :/ stara konsola śmigała jak ta lala i śmiga do teraz bo powędrowała do mojego sąsiada z bloku
     
  5. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zazwyczaj poprawiają lub całkowicie od nowa lutują elementy do płyty głównej i zmieniają pastę na Arctic Silver 5 (chyba taka nazwa, cena to ok 20 zeta) Wszystko zależy od twojej konsoli czy znów dostaniesz RROD'a, może wytrzymać tydzień, miesiąc lub rok czy 2 lata.

    A te cyferki to może E74 lub E73 ? To chyba coś z grafiką.
     
  6. grzesiuzz

    grzesiuzz XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Sącz/Szczecin
    A xboxa masz przerobionego?
     
  7. Haski

    Haski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    czyli nie wszystko jeszcze stracone tak ?? Bo raczej spalić się nic nie spaliło bo inaczej nie uruchomiłaby mi się gra znów, fakt faktem konsola się zawiesi podczas grania ale odpali grę.....
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    sprawdz kod bledu. masz na forum jak to zrobic. w kazdym razie ewidentne zimne luty pod GPU
     
  9. Haski

    Haski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Września
    niestety ale jak większść (tak obstawiam) właścicieli mam tylko nawet nie wiem z jakim ixtremem bo kupiłem ją od faceta na allegro (twierdził że 1.6 lub 1.61). Pojechałem samemu odebrać i sprawdzałem, nic się nie wieszało aż tu nagle po 2 tygodniach sru :(



    Z tego co wyczytałem to wywala mi kod błędu 0103 oraz 0110 czyli wychodziło by na to że mogą to być te zimne luty tak? Jaki jest orientacyjny koszt poprawy lutów oraz przesmarowanie na nowo pastą silver 5 ? Bo facet wołaode mnie 130zł to dobra cena?
     

Poleć forum