1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

360 Arcade ---> Xbox LIVE?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez orb1tal, Grudzień 24, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. orb1tal

    orb1tal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warsaw, Poland, Poland
    Witam.
    Planuje zakup konsoli już od dłuższego czasu. Niestety gotówka ograniczona dlatego mam pytanko:
    1. Czy na Xbox 360 Arcade będę mógł grac online w cokolwiek? Przykładowo w COD lub GTA4?
    2. Czy może lepiej zainwestować w jakiegoś 360 Premium? Na allegro cena niewiele droższa od jasepra arcade,a zawsze to 20Gb twardego?
    3. W związku z tymi banami zastanawiam się czy jest sens przerabiać konsole ... rozumiem z przeróbka oznacza całkowite (zapobiegawcze) odłączenie konsoli od netu?

    Nie grałem nigdy na LIVE dlatego chciałbym najpierw spróbować zobaczyć jak jest ...Jeśli mi się spodoba nie przerabiałbym konsoli, ale jeśli stwierdzę ze to nic nadzwyczajnego i zechce przerobić konsole to będzie to miało jakieś znacznie ze wcześniej się podłączyłem do live bez przeróbki?

    Nie wiem czy dobrze sformułowałem pytania ale po prostu chce kopic konsole i w pełni się nią cieszyć grając w HALO, GTA, FORZA i COD. Mialem przerwę 3 letnia od konsol i chciałbym to nadrobić, najlepiej niewielkim kosztem. Gdyby ktoś napisał co kupiłby lub zrobiłby na moim miejscu to chętnie posłucham bardziej doświadczonych ... dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    1. Tak potrzebujesz tylko odpowiednich przedmiotów, pierwszy miesiąc grania online jest za free, na następne musisz wykupić abonament.
    2.Jeżeli premium to z 2009r. poprzednie modele się nagrzewały.
    3.Jeżeli chcesz grać online to nie przerabjaj, jeżeli nie chcesz to... to twój wybór ja nie popieram piracstwa, więc...
    4.Na XBL gra się fajnie ale najlepjej jak sam sprawdzisz...
     
  4. orb1tal

    orb1tal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warsaw, Poland, Poland
    Co masz na myśli pisząc odpowiednich przedmiotów? czyli HDD?
     
  5. MrBartPL

    MrBartPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wybór konsoli z dyskiem zależy od tego czy będziesz chciał wgrywać gry na dysk.Wgranie daję to że w danej grze np:szybciej ci się lokację wczytują,zapisy itp. a także czytnik jest mniej wykorzystywany więc panuję mniejszy hałas. Jeśli odpowiada Ci to, to kup premiuma, ale tylko z dyskiem 60GB! 20GB to zdecydowanie za mało, jeśli instalowanie gier na twardziela cię nie interesuje to bierz tego arcada.Ta wersja arcade z jasperem ma oprócz karty pamięci jeszcze pamięć flash więc na zapisy spokojnie Ci wystarczy.
     
  6. justMaku

    justMaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Do grania po sieci przyda się dysk, często dodatki do gier potrafią zajmować po kilkadziesiąt megabajtów, a wbudowane w Jaspera 256mb to trochę mało. Nawet jak na same savy.
     
  7. orb1tal

    orb1tal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warsaw, Poland, Poland
    Czyli generalnie pogram na LIVE bez dysku w COD i np HALO czy zanim zagram będę musiał ściągać jakieś patche które nie zmieszczą się na 256MB??

    Pewnie później dokupię dysk ale na razie stać mnie tylko na X Arcade.
     
  8. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie nie mam na myśli HDD, do podłączenia się do XBL potrzebny ci będzie kabel ethernet, albo adapter, dobrze by było gdybyś miał jeszcze router.
     
  9. orb1tal

    orb1tal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warsaw, Poland, Poland
    router mam, a kabelek to nie problem ..(chyba) :) ... to pogram w to HALO online bez HDD czy nie?
     
  10. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z tego co mi wiadomo to można grać na XBL bez HDD równierz za niedługo dołączam do tej usługi i też mam xbox 360 Arcade
     
  11. Adolf666

    Adolf666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ze wsząd
    W każdą grę mozesz grac bez hdd , jednak jezeli chcesz w pełni cieszyc sie dodatkami itp. radziłbym ci wybrac konsole z HDD
     
  12. justMaku

    justMaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Jasne, można pograć bez dysku, ale nie po sieci ;> Powtórzę po raz kolejny - większość gier ma wydawane poprawki do trybu sieciowego. Niektóre po kilka mega, a mogą się zdarzyć i takie po kilkaset. Na wbudowanej pamięci 256mb, nie zmieści się ich zbyt dużo. A żeby móc grać online, trzeba posiadać najnowszą wersję gry na swojej konsoli. Więc definitywnie i ostatecznie - dopłać to 150zł i kup coś z dyskiem.
     
  13. bLE!

    bLE! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cieplewo CITY :)
    Mam wersję arcade, gram troche na LIVE i wiem, że te wszystkie aktualizacje nie zapisują się "na dobre". Po prostu w momencie gdy podpinam się do LIVE zasysany jest odpowiedni update i wydaje mi się, że w momencie, gdy wyłączam konsole to się on kasuje, gdyż grając kilka godzin później ściąga ten update ponownie. Ale nie miałem do tej pory problemu z brakiem miejsca, mam kilka tytułów i na wszystkie savy na karcie pamięci mam jeszcze ponad 180 MB. Grając codziennie powiem szczerze, że ta ilość nie maleje. Co nie zmienia faktu, że po świętach jade po HDD :)
     
  14. ArthWinn

    ArthWinn Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Ja również gram na XBL bez dysku i potwierdzam to co Kolega wyżej napisał :]
    Nie mam problemu z pamięcią :] a co do HDD toradził bym mieć :D
     
  15. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    Czy to naprawdę trudno wydać 30zł więcej na kupno premium? W premium kabel ethernet dostajesz a roznica miedzy arcade a premium jest naprawde minimalna
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum