1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

360 Xenon miał roda, zrobiłem reflow, i...

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez fryc88, Kwiecień 25, 2013.

  1. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Jak w temacie, mam xenona który był w dziewiczym stanie jak go dostałem, oryginalna plomba, ani grama kurzu na wiatrakach ani płycie - leżał cały czas uszkodzony. RROD wskazywał na RAM - po dociśnięciu jednej z kostek paluchem wstawał normalnie. Zrobiłem reflow, RRODa nie ma, ale coś jest nie tak - wstaje niby, środkowa dioda świeci, ale obrazu czy dźwięku nie ma. Również RF panel synchronizuje się z padem, niby się połączy, ale jak się połączy to od razu gubi synchronizację i tak można w koło sobie go synchronizować.
    Jakieś sugestie, co mogę z tym fantem zrobić, oprócz utylizacji xenona?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jak dla mnie ta konsola to trup.
    przede wszystkim szkoda na nią złamanego grosza bo czy wpakujesz w nią złotówkę czy wpakujesz w nią 300,- to ta konsola i tak padnie ponownie.
    Sprzedaj części i nie inwestuj w nią więcej.
     
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Nie dal za nia nic. Pewnie przez reflow cos innego sie z*****o. Wyglada na gpu cpu.
     
  5. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Tylko kurde dziwne, bo reflow RAMu na dole i na górze bocznych robiłem z założonym radiatorem na GPU i CPU, tylko do tych dwóch kości pod radiatorem go zdjąłem...
    Flux dobry, więc to raczej nie to. Zaraz poprawię jeszcze luty na gnieździe video, może to coś z tym.
    Za konsolę owszem, nic nie dałem, dostałem ją w gratisie w stanie dziewiczym. Wcześniej 'na palec' zdążyłem w niej jeszcze JTAGa zrobić, bo miała stary dash, dlatego głównie chciałem ją uruchomić, po prostu dla sztuki, jak bym został bez niczego.
     
  6. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    A nie zabiles pamieci czasem ???
    Bo to co opisujesz na to wskazuje




    Co do awaryjnosci ja podobnie dostalem trupa za free po rebalu i wymianie kostki smiga ladnie i jak narazie nie wskazuje nic by miala zejsc.
    Raz ze dobrze zrobione a dwa chlodzenie i przestrzen. Takze powinno troche to posmigac a widze tu wiekszosc ploty i postrach sieje.

    Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie potrzebnie robiłeś reflow. Wystarczyło zrobić jakiś docisk na tą kostkę ram i by chodził.
     
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Docisk to można sobie zrobić do sklejania mebli. Nie chcę takiego rozwiązania, konsolę przesunę i tyle z tego będzie.

    Nic, spróbuję przelutować pamiątkę dzisiaj, mam jeszcze jakiegoś xenona na flaki..
     
  9. tranzystor82

    tranzystor82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    76
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin, PL
    Powinno pomoc ja swojemu też przeszczep robilem :D i zyje.

    Sent from BlackBerry Bold 9900 Using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum