1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

360usbpro i Maximus Xtractor

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez suhacz1989, Styczeń 4, 2014.

  1. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam

    Kupiłem używane 360usbpro v5,probe 3 od TX oraz Maximus Xtractor Pro V2.3
    Wcześniej PMT wykonywałem na sprzęcie od Ankoholika na komputerze stacjonarnym, a teraz chciałbym przenieść się na laptopa.
    Pierwsze pytanie czy w tym schemacie mogę bez problemu zastąpić CK3 PRO tym Maximus Xtractor Pro V2.3 ?
    Czy zasilanie Molex'em jest wymagane ? nie da rady przez USB ? Jakie jest wyjście z tej sytuacji jak chce LT zrobić na laptopie ?

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Możesz zastąpić c3k pro tym sprzętem, wiem że napędy 16dg2s można było zasilać 3,3V a nowsze 16dg4(5)s chyba też, sprawdź najwyżej dokupisz sobie za parę złoty zasilacz molex
    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    oczywiście że możesz zastąpić. co do zasilania z usb to sprawdź nie wiem jak to działa na xtractorze. Moje CK3i PRO nie bardzo chciało współpracować na zasilaniu z usb.
     
    1 osoba to lubi.
  5. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Posiadam taki zestaw x360usb i maximus xtractor v2 i jezeli chodzi o zasilanie po przez usb to lipa tak wiec zewnetrzny zasilacz na molex i po problemie

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    No właśnie o tym mowa, na zasilaniu z usb dzieją się cuda, lub nie dzieje się nic i trzeba ciągnąć z molexa.
     
    1 osoba to lubi.
  7. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja zasilanie ciągnę bezpośrednio przerobionem przez siebie kablem z zasilacza z wyjścia Sata, i też wszystko działa
     
    1 osoba to lubi.
  8. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No i dobrze wykombinowałeś, ale kolega pisze o pracy z laptopem ;]
     
    1 osoba to lubi.
  9. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przyszedłi zasilacz, wszystko podłączyłem jak na schemacie w pierwszym poście, zamiast CK3 PRO jest Maximus Xtractor Pro V2.3. Zainstalowałem sterowniki na usb pro v2. Podpinam wszystko, Maximus Xtractor Pro V2.3 świeci się na niebiesko, usb pro na zielono czerwono. Wersja JF 1.96.
    Podczas uruchamiania JF wyskakuje informacja "NO I/O ports were found during enumeration" . JF nie widzi potem żadnego portu. Próbowałem odpalać JF na włączonym usbpro jak i na wyłączonym,restartowałem kompa,zmieniałem porty usb i dalej to samo. Wiecie może jak rozwiązać problem ?

    Zdjęcie komunikatu
    [​IMG]
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nie ma portu 0000 znaczy ze usbpro nie ma sterownikow lub jest w trybie debug. Przelacznik

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  11. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tryb debug oznacza zworkę w usb pro przesuniętą na OFF ? u mnie ustawiona jest na ON

    edit Poprawka posiadam USB PRO V1

    edit 2 Udało się, nacisnąłem reset na usb pro i wszystko gra JF napęd znalazł napęd
     
Wczytywanie...

Poleć forum