1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3D w X360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Ridic_sv, Grudzień 18, 2011.

  1. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Siema, zakupiłem LED Samsung 3D xa mam podłączonego przez component i nie mam ustawień 3D w konsoli, wiem trzeba HDMI tylko zastanawiam się czy każde będzie ten sygnał przetwarzać czy jest jakaś określona wersja lub oznaczenie takiego kabla?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Kolego. Przetwarza telewizor obraz nie konsola . Szukaj opcji 2d->3d w tv. Konsola nie posiada takich opcji.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  4. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Co ty opowiadasz 2d do 3d to jest konwersja - a skoro GOW3 jest w 3D i w opcjach obrazu xa jest sygnał dla materiałów 3D to znaczy że konsola wysyła sygnał 3D , tv go odbiera i odtwarza tak samo jak w przypadku full HD
     
  5. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    Xbox obsługuje 3D wprowadziła to aktualizacja która wprowadziła również XDG3.

    Napisano z Galaxy Ace :D
     
  6. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Nadal brak odpowiedzi w kwestii kabla hdmi , mam wrażenie że nie którzy na forum mają problem z czytaniem ze zrozumieniem...
     
  7. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    Wystarczy Ci zwykły kabel HDMI 1.3b wiadomo w HDMI 1.4 wprowadzono 3D ale to jest specjalna funkcja o lepszej jakości obrazu. Xbox 360 nie ma wersji złącza HDMI 1.4. Xbox 360 w trybie 3D będzie wysyłał w obsługiwanych grach (po włączeniu opcji) dwa obrazy obok siebie dla pary oczu. Tak jak to jest w telewizji satelitarnej na kanałach 3D i widać na telewizorze bez obsługi 3D dwa obrazy obok siebie. Telewizor musi taki sygnał zinterpretować.

    *Heh. Pękła setka!
     
  8. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Może Ty masz w konsoli ustawienia 3d ale Ja nie . On nie pytał która gra posiada 3d ...

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zwykły HDMI 1.3. jeżeli będziesz miał grę która jest w 3D konsola sama rozpozna odbiornik i wyświetli ci opcje 3D.
     
  10. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2858
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Też tak sobie się na tym 3D znacie. 3D może wygenerować Konsola która pozwoli telewizorowi na odpalenie tego 3D (wiadomo, TV musi być 3D) albo wystarczy X360 z grą w 2D (w sensie taki normalny wymiar jak to się zawsze gra) + TV z 3D który ma opcję wygenerowania głębi 3D, fakt że takie 3D nie urywa **** ale można pograć przykładowo w worms armegodon w 3D, myślę że zrozumiecie o co mi chodzi. To tak w roli wyjaśnienia pewnej kwestii
     
  11. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    452
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Kabel HDMI, niezależnie czy wersja 1.3b czy 1.4 da radę jednakże lepiej użyj 1.3 bo Xbox 360 taki obsługuje. A co do 3D w grach to ja powiem na swoim przykładzie. Grając w Crysisa 2 zauważyłem, że można włączyć opcję 3D więc włączyłem jednak nie mam TV z 3D tylko zwykły LCD i pojawiły się na obrazy jeden z lewej strony, drugi z prawej. Wnioskując mając telewizor 3D widział byś Crysisa w 3D. Podłącz hdmi ver1.3 i masz 3D:)

    Przepraszam rozglądając się w temacie zauważyłem to http://pl.wikipedia.org/wiki/HDMI
    Sam już nie wiem, przecież potrzeba kabla HDMI ver.1.4 a ja na moim widziałem 3D
     
  12. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Seban . Jak są dwie połówki to w tv z 3d jest opcja ,, złącz,, wtedy obraz się schodzi i bez okularów nie zobaczysz za dużo. Po założeniu widzisz głębię itp. Przy konwersji obrazu zwykłego nie będącego 3d tj. składającego się z dwóch połówek ( 3d half sbs) , obraz zostaje lekko rozmazany i nadawana jest lekka głębia . Działa to trochę słabo zwłaszcza jeśli są szybkie sceny np biegu. Ale np mecz piłki nożnej jeśli jest w hd to nawet nawet to wygląda.

    Podsumowując jak w grze zobaczysz napis 3d i zrobią się dwa obrazy to będziesz miał ładne 3d. Jeśli nie ma to w tv przełączasz 2d na 3d.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  13. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Wystarczy kabel hdmi 1.3, wiem bo sam mam tv 3D i działa wszystko elegancko. Xbox 360 wysyła obraz 3D SBS lub TOP&BOTTOM, ale tylko w grach, które obsługują 3D. Tak naprawdę to nie wiem, co ta nowa aktualizacja w kwestii 3D zmienia, bo wszystko działa jak dawniej.
     
  14. kamila00

    kamila00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, grałem na x360 w avatara 3d na lg 55lw579s i efekt jest naprawdę super ,tyle ze co do samego grania w 3d to trzeba się przyzwyczaić mi to jakoś nie leży , potwierdzam ze kabel 1.3 wystarcza a opcje 3d są w ustawieniach gry można wybrać sposób wyświetlania 3d pozdrawiam
     
  15. kretos83

    kretos83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iongford
    Wcale nie potrzeba kabla HDMI 1.4, ja używam zwykłego 1.3 i bez problemu gram (rzadko) w gry 3d na samsungu Ps50c7000. Opcje 3d trzeba włączyć w menu gry np. Black OPS, Crysis 2 i Nowy Batman. Konsola wyświetla obraz w side by side, czyli obraz kolo obrazu. Każdy tv 3d ma możliwość łączenia takiego obrazu w jeden a potem trzeba tylko założyć okularki i gramy. Muszę przyznać, że granie w 3d to fajna sprawa tylko na krótki czas, bo strasznie męczy.
     
  16. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    A komu Ty zaprzeczasz? Przecież nikt nie napisał, że potrzeba wersji kabla HDMI 1.4.
     
  17. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Dzięki wszystko jasne.
     

Wczytywanie...

Poleć forum