1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3D w X360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Ridic_sv, Grudzień 18, 2011.

  1. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Siema, zakupiłem LED Samsung 3D xa mam podłączonego przez component i nie mam ustawień 3D w konsoli, wiem trzeba HDMI tylko zastanawiam się czy każde będzie ten sygnał przetwarzać czy jest jakaś określona wersja lub oznaczenie takiego kabla?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Kolego. Przetwarza telewizor obraz nie konsola . Szukaj opcji 2d->3d w tv. Konsola nie posiada takich opcji.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  4. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Co ty opowiadasz 2d do 3d to jest konwersja - a skoro GOW3 jest w 3D i w opcjach obrazu xa jest sygnał dla materiałów 3D to znaczy że konsola wysyła sygnał 3D , tv go odbiera i odtwarza tak samo jak w przypadku full HD
     
  5. Squashik

    Squashik Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ok. Jasła
    Xbox obsługuje 3D wprowadziła to aktualizacja która wprowadziła również XDG3.

    Napisano z Galaxy Ace :D
     
  6. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Nadal brak odpowiedzi w kwestii kabla hdmi , mam wrażenie że nie którzy na forum mają problem z czytaniem ze zrozumieniem...
     
  7. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    Wystarczy Ci zwykły kabel HDMI 1.3b wiadomo w HDMI 1.4 wprowadzono 3D ale to jest specjalna funkcja o lepszej jakości obrazu. Xbox 360 nie ma wersji złącza HDMI 1.4. Xbox 360 w trybie 3D będzie wysyłał w obsługiwanych grach (po włączeniu opcji) dwa obrazy obok siebie dla pary oczu. Tak jak to jest w telewizji satelitarnej na kanałach 3D i widać na telewizorze bez obsługi 3D dwa obrazy obok siebie. Telewizor musi taki sygnał zinterpretować.

    *Heh. Pękła setka!
     
  8. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Może Ty masz w konsoli ustawienia 3d ale Ja nie . On nie pytał która gra posiada 3d ...

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zwykły HDMI 1.3. jeżeli będziesz miał grę która jest w 3D konsola sama rozpozna odbiornik i wyświetli ci opcje 3D.
     
  10. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Też tak sobie się na tym 3D znacie. 3D może wygenerować Konsola która pozwoli telewizorowi na odpalenie tego 3D (wiadomo, TV musi być 3D) albo wystarczy X360 z grą w 2D (w sensie taki normalny wymiar jak to się zawsze gra) + TV z 3D który ma opcję wygenerowania głębi 3D, fakt że takie 3D nie urywa **** ale można pograć przykładowo w worms armegodon w 3D, myślę że zrozumiecie o co mi chodzi. To tak w roli wyjaśnienia pewnej kwestii
     
  11. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Kabel HDMI, niezależnie czy wersja 1.3b czy 1.4 da radę jednakże lepiej użyj 1.3 bo Xbox 360 taki obsługuje. A co do 3D w grach to ja powiem na swoim przykładzie. Grając w Crysisa 2 zauważyłem, że można włączyć opcję 3D więc włączyłem jednak nie mam TV z 3D tylko zwykły LCD i pojawiły się na obrazy jeden z lewej strony, drugi z prawej. Wnioskując mając telewizor 3D widział byś Crysisa w 3D. Podłącz hdmi ver1.3 i masz 3D:)

    Przepraszam rozglądając się w temacie zauważyłem to http://pl.wikipedia.org/wiki/HDMI
    Sam już nie wiem, przecież potrzeba kabla HDMI ver.1.4 a ja na moim widziałem 3D
     
  12. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Seban . Jak są dwie połówki to w tv z 3d jest opcja ,, złącz,, wtedy obraz się schodzi i bez okularów nie zobaczysz za dużo. Po założeniu widzisz głębię itp. Przy konwersji obrazu zwykłego nie będącego 3d tj. składającego się z dwóch połówek ( 3d half sbs) , obraz zostaje lekko rozmazany i nadawana jest lekka głębia . Działa to trochę słabo zwłaszcza jeśli są szybkie sceny np biegu. Ale np mecz piłki nożnej jeśli jest w hd to nawet nawet to wygląda.

    Podsumowując jak w grze zobaczysz napis 3d i zrobią się dwa obrazy to będziesz miał ładne 3d. Jeśli nie ma to w tv przełączasz 2d na 3d.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  13. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Wystarczy kabel hdmi 1.3, wiem bo sam mam tv 3D i działa wszystko elegancko. Xbox 360 wysyła obraz 3D SBS lub TOP&BOTTOM, ale tylko w grach, które obsługują 3D. Tak naprawdę to nie wiem, co ta nowa aktualizacja w kwestii 3D zmienia, bo wszystko działa jak dawniej.
     
  14. kamila00

    kamila00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, grałem na x360 w avatara 3d na lg 55lw579s i efekt jest naprawdę super ,tyle ze co do samego grania w 3d to trzeba się przyzwyczaić mi to jakoś nie leży , potwierdzam ze kabel 1.3 wystarcza a opcje 3d są w ustawieniach gry można wybrać sposób wyświetlania 3d pozdrawiam
     
  15. kretos83

    kretos83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Iongford
    Wcale nie potrzeba kabla HDMI 1.4, ja używam zwykłego 1.3 i bez problemu gram (rzadko) w gry 3d na samsungu Ps50c7000. Opcje 3d trzeba włączyć w menu gry np. Black OPS, Crysis 2 i Nowy Batman. Konsola wyświetla obraz w side by side, czyli obraz kolo obrazu. Każdy tv 3d ma możliwość łączenia takiego obrazu w jeden a potem trzeba tylko założyć okularki i gramy. Muszę przyznać, że granie w 3d to fajna sprawa tylko na krótki czas, bo strasznie męczy.
     
  16. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    A komu Ty zaprzeczasz? Przecież nikt nie napisał, że potrzeba wersji kabla HDMI 1.4.
     
  17. Ridic_sv

    Ridic_sv Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    Dzięki wszystko jasne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum