1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3ROD 0103, 0102 i xbox działa bez problemu.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez spike200, Luty 20, 2009.

  1. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Dziś wyłączyła mi się konsola i wyskoczyły 3 diody - kod 0103. Otworzyłem xbox'a w celu sprawdzenia temperatury, co się okazało radiator CPU był całkowici zimny co mnie zaniepokoiło. Ściągnąłem więc radiator, wymieniłem pastę (to co zobaczyłem pod radiatorem ciężko było nazwać pastą) i podłączyłem, oto co się stało:
    YouTube - 3ROD bez większych szkód?
    (sorry za jakość, ale akurat padł mi aparat i musiałem użyć telefonu)

    Po restarcie rod zniknął i xbox działa bez problemu, myślę, że to po prostu jakaś chwilowa zwiecha, ale wygląda komicznie ;)

    Co najważniejsze radiator CPU wreszcie nabrał trochę ciepła.

    edit.
    warto wspomnieć, że przez chwile wyświetlał mi kod błędu 010110012 :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. brayan09

    brayan09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hehe ja mam własnie identyczny bład i nie wiem co zrobic. Przed oddaniem do servisu sprobuje wynienic paste, jaka polecacie???
     
  4. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Arctic cooling silver 5 - tania i dobra.
     
  5. brayan09

    brayan09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozebralem konsole, wlaczylem i radiator pod cpu po kilku minutech byl od spodu leciutko ciepły a pozostale dosyc cieple, gry pozniej wlaczylem jeszcze raz konsole rod zniknal, wiec wlaczylem gre i znowu zwiecha obrazu a dzwiek chodził. Chcialem sciagnac radiator wiec odkreciłem 4 srubki od spodu i radiator nie chcial odkleic sie od cpu, czy to nie oznacza ze pasta jest dobra???
     
  6. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Które śrubki odkręciłeś? :p Radiator trzyma się na zatrzaskach.

    Co do tematu:
    Jednak to nie przegrzewający się CPU był problemem! Co prawda odkryłem dodatkową wadę i teraz cpu grzeje się jeszcze mniej, ale powodem roda był zasilacz. Dziś przypadkowo go trąciłem (dosłownie musnąłem) i wyskoczył rod z kodem 0001, później po restarcie zaczęły się znów świrowania z kodami 100010102. Poprawiłem kabel w zasilaczu, potrząsłem nim i konsola zaczęła działać. Musiałem jakoś uszkodzić zasilacz i to było powodem "działającego ROD'a".
     
  7. brayan09

    brayan09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    takie cztery srubki od spodu czarne male wokol takiego x na obudowie z blachy.
    Zostawilem xboxa na godzine i okazalo sie ze radiator odprowadza cieplo a rod dalej jest tak wiec raczej trzeba wlutowac jeszcze raz cpu:/
    Mozecie polecic kogos dobrego na allegro kto zajmuje sie naprawa rodów???
     
  8. dawinet

    dawinet Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Podlaska
    mam problem ponieważ mam kod błędu 0103 i niemoge go naprawić xclamp robie i nic ..jak go naprawić?? Myslę ze to może byc tez wina zasilacza poniewiaż raz pokazał mi sie kod 0002 i 0001 ....pytanie do spike jak miałeś problem z zasilaczem podczas tego błędu to podczas uruchamiania miałeś zieloną diode na zasilaczu??
     
  9. Maciek1023

    Maciek1023 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem z konsola a mianowicie błąd 0021 co radzicie zrobić.
     
  10. xbox-serwis

    xbox-serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam, jak jest uszkodzony zasilacz to dioda na zasilaczu będzie świeciła na czerwono.


    Maciek1023, w przypadku błędu 0021, proponuję zrobić:
    1. Reballing GPU.
    2. Reballing Southbridge'a.

    Powinno pomóc :)

    Pozdrawiam
    Marcin
     
  11. Maciek1023

    Maciek1023 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a domowym sposobem jakoś da rade zrobić.
     
  12. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jakby się dało, to po co były by serwisy naprawy konsol? Myślisz że jak postukasz dwa razy nożem do masła w obudowe to konsola nagle zacznie działać i będzie ci służyła przez kolejne 20 lat?
    Jeśli się na tym nie znasz, raczej nic nie kombinuj... Sprzedaj konsolę na allegro jako uszkodzoną i dozbieraj do nowej... Nie ma gwarancji że nawet po profesjonalnej naprawie, konsola będzie działać...
     
  13. rafcio363

    rafcio363 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety tak jest że każdy chce za darmo w domu na kolanie robić reballing od kiedy wyszły xboxy i problemy z nimi,chociaż niema w domu nawet lutownicy,ale ma młotek i piekarnik.Nagle kraj zyskał 200% fachowców od kiedy mamy xboxa , to samo z suszarkowymi poradnikami na YT.
     
  14. Maciek1023

    Maciek1023 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam a ile by kosztował reballing gpu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum