1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3ROD czy nie??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez dodomaster2, Lipiec 12, 2009.

  1. dodomaster2

    dodomaster2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Grałem z kolegą w UFC jak miała się wczytywać walka to się konsola zawiesiła (pierwszy raz od kiedy mam (2miechy)) i zapipczała i do około włącznika pojawiło się czerwone światło (chyba 3rod). Zresetowałem konsole i wszystko było w porządku, potem włączyłem FNR4 i jeszcze nie wyświetliło się menu i się zawiesiła, zresetowałem zaczęliśmy walkę i w 3rundzie (po5min) zawiesiła się, zresetowałem i włożyłem płytę z PGR4 i wyświetliło się że wczytuje profil i się zawiesiła, potem już nie grałem! ;/;/;/ Pomocy co się stało z konsolą?? (Konsola: Arcade, HDD20gb, ixtream 1.6) Czy to ROD czy zobczyć co się stanie potem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dodomaster2

    dodomaster2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. B0bek

    B0bek XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja nie mowie ze już jest ROD tylko że jak się co chwile konsola zawiesza to w końcu wywali jakiś błąd
     
  6. dodomaster2

    dodomaster2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No a jak ja mam wszystkie sava na dysku ;/;/
     
  7. dodomaster2

    dodomaster2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może to przez to, że mój Xbox stoi po telewizorem i z tyłu ma jakieś 10cm od ściany i jest on zawsze gorący! A wziąłem go raz do kolegi graliśmy całą noc (7-8godzin) bez przerwy i potem ja go dotykam a on jest zimy(stał pionowo i do najbliższej rzecze miał ponad 1m!) to może jak mam zamiar grać to wystawiać na dół gdzie lepiej powietrze będzie docierało??
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jaką masz wersje płyty głównej Falcon czy Jasper a może starszą??
     
  9. dodomaster2

    dodomaster2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem konsola jest z 2006r.
     
  10. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Może po prostu się przegrzewa... Wyjmij ją z tej szafki i postaw na ziemi (tylko nie na dywanie) i zobacz czy też się będzie zawieszać.
     
  11. kavasir

    kavasir Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, podciągnę moją sprawę pod ten temat, bo chyba pasuje. A mianowicie, pograłem sobie ze 30 min w assasina, po skończeniu gry zostawiłem włączoną konsolę na dashboardzie i po kolejnych 20min pojawiły się coś jakby kropki (artefakty) na avatarze, po odpaleniu gry było to samo. Sytuacja wróciła do normy po wyłączeniu konsoli na jakieś 10 min. Dodam, że nie wyskoczyły żadne błędy, a wersja konsoli, to elite falcon. Ktoś się z czymś podobnym spotkał?? Czy też mam się szykować na roda? Z góry dzięki za pomoc.

    EDIT
    Qrcze właśnie odpaliłem grę i po 2-3 min to samo, cały obraz w kropkach. Czyżby konsola się przegrzewała? Tylko czemu żaden błąd nie wyskoczył
     
  12. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Trzymaj konsole kawalek od sciany zeby byla jakas cyrkulacja powietrza.

    Tak przegrzewa sie, docisk GPU by sie przydal, to sa tzw Artefakty.
     
  13. kavasir

    kavasir Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co najlepiej zrobić w tym przypadku? Podkleić na nowo CPU i GPU, a może wymienić wentylatory?
     
  14. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Spokojnie. Błąd wyskoczy, i prawdopodobnie będzie to "ogólny błąd sprzętowy". Czyli RROD. :)
     
  15. kavasir

    kavasir Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie można zrobić czegoś, co zapobiegnie wyskoczeniu tego błędu?
     
  16. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Brzmi jakby ci się gwarancja skończyła. :p Nie wiem czy to ci pomoże, ale..
    Mi jak wyskoczył RROD to tylko docisnąłem radiatory (zwyczajnie palcami) i trzyma się od tego momentu prawie rok. Możesz spróbować zmienić pastę na GPU i CPU.
     
  17. kavasir

    kavasir Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki za info. Mi puki co rod nie wyskoczył, dlatego chcę coś ogarnąć, nim się to zdarzy.
     
  18. djmax

    djmax Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  19. markus23ss

    markus23ss Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2009
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    mialem to samo z poprzednim xbxox360 i byl rod po jakims czasie od pierwszej zawieszki ale wiem ze to od przenoszenia i bylo troche wiatraczkow wstawionych.i pewnie dla tego.;)
     
  20. soltys1689

    soltys1689 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    EuDeZet
    Cześć, miałem identyczny problem z konsolą. Po 5-10 min grania konsola zawieszala sie i wyłączała. Konsola zaczęła sie tak samo przegrzewać z niewyjaśnionych powodów. Polecam ci abyś słał konsolke do serwisu M$, w moim przypadku naprawa z przesyłką trwała 3 tyg.
    Pozdrawiam
     
  21. bobomax

    bobomax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2007
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Mi po chwili grania zapalają się dwie czerwone diody. Czy to wina przegrzewania?
    Dodam, że konsola chodzi ledwie kilka minut i nawet nie jest ciepła.
     
Wczytywanie...

Poleć forum