1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3ROD po Update dashboardu 0022

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Fuzzy, Wrzesień 28, 2013.

  1. Fuzzy

    Fuzzy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.

    mam pewien problem z xboxem.

    Znajomy dal mi xboxa, ktory posiada 3ROD.

    Kiedy konsola jeszcze zyla, postanowil zrobic update dashboardu na najnowszy, lecz robil to zapomoca pendrive.

    Podczas aktualizacji, konsola sie wylaczyla, po ponownym wlaczeniu, pokazala blad 0022.

    Zrobilem wiec Reballing ukladu CPU, GPU, oraz Czipu Hana, wymienilem paste TERMO, i konsola dalej 3ROD 0022.

    Objaw jest taki, ze 3ROD zalacza sie po okolo 40-50sek od wlaczenia konsoli.

    Jakies pomysly?

    Pozdrawiam, dzieki za odp :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    uszkodzona sekcja CB.. Odczytaj nand, możesz mi go wysłać to może obejdzie się bez glitcha. jaka wersja konsoli btw?
     
    1 osoba to lubi.
  4. Fuzzy

    Fuzzy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzieki kolego za odp. Problem jest taki, ze jestem kompletnie zielony w tych sprawach, nie posiadam sprzetu nawet zwyklego pc nie mam (laptop + mac pro tower). Powiesz mi jak to zrobic? jest to xbox Arcade z 2008roku prawdopodobnie jasper
     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Musisz mieć jakiś programator do nandów na usb np 360nandflasher albo j-r programmer od team xecuter no i możliwość odpalenia windowsowskiego programu. To tak na początek :) Lutujesz do płyty głównej zgodnie ze schematami do danego programatora.
     
    1 osoba to lubi.
  6. Fuzzy

    Fuzzy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Heh czyli bez odpowiedniego sprzetu nic nie zrobie?
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Dokładnie tak.
     
  8. Fuzzy

    Fuzzy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli co bys mi radzil zrobic? wyrzucic konsole czy sprobowac naprawic? ile mogla by kosztowac naprawa? i da sie to wogole zrobic?
     
  9. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Naprawiać, masz praktycznie sprawnego jaspera.. Cena zależnie od tego co będzie trzeba zrobić, 40-80zł, jeżeli nic nie posmażyłeś rebalingiem ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum