1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3ROD spowodowany nagłym odłączeniem zasilania?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez D.L., Sierpień 8, 2010.

  1. D.L.

    D.L. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Dzisiaj na mojej konsoli pojawiły się trzy czerwone diody (szara pozostała ta dla drugiego gracza). Wnioskuję, że jest to tzw. ROD/RROD/3ROD. Konsola nie była wyjątkowo nagrzana, miała mnóstwo miejsca z tyłu jak i po bokach. Zauważyłem natomiast, że kabel zasilający został odłączony od zasilacza (ktoś musiał nadepnąć/zahaczyć - nie byłem w pomieszczeniu sam). Pytanie: czy diody informowały właśnie o tym rozłączeniu i czy to rozłączenie mogło spowodować jakieś zwarcie/przepięcie (cokolwiek - nie znam się na tym...), które z kolei mogło trwało uszkodzić konsolę?

    Kiedy pojawiły się te czerwony diody, wyłączyłem Xboxa i do tej pory go nie uruchamiałem (była wtedy godzina 18:00).

    Jest to Xbox 360 (Jasper).

    Dziękuję z góry i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, wystarczy poluzowana wtyczka zasilacz, skok lub spadek napiecia w sieci i masz ROD z kodem bledu 0001
     
  4. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    Spróbuj wypiąć kabel zasilający z konsoli i podpiąć go jeszcze raz, następnie włącz konsolę.
     
  5. D.L.

    D.L. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem, że wystarczy wszystko ponownie podłączyć i będzie ok?
     
  6. GumisPB

    GumisPB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Tak, będzie ok
     
  7. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Tak, podłącz wszystko na nowo i dość mocno, tak żeby się trzymało i będzie hulać. :)
     
  8. D.L.

    D.L. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Serdeczne dzięki. Pozdrawiam!
     
Wczytywanie...

Poleć forum