1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3rod w Jasperze

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mr.bob, Maj 7, 2011.

  1. mr.bob

    mr.bob Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Wczoraj zdarzyła się najczarniejsza wizja każdego posiadacza x-a, otóż mój x-box złapał 3rod'a :( Fakt ten jest dla mnie nieprawdopodobny, bo grałem na nim raz na miesiąc i to maksymalnie z 3h. X-a kupiłem 1,5 roku temu i korzystałem z niego bardzo rzadko, dodatkowo specjalnie wydałem więcej kasy aby to była mniej awaryjna wersja - Jasper. Co mogło spowodować 3-rod'a? Bo nie chcę mi się wierzyć, że się przegrzał - włączyłem go pierwszy raz od marca i wyskoczył ten błąd po włączeniu gry. Zresetowałem go wtedy i podłączyłem kable jeszcze raz, włączyłem grę i nawet jedno okrążenie w forzie przejechałem. Po tym znowu wyskoczył 3rod i teraz już wywala go po włączeniu konsoli. Co o tym sądzicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jaki masz kod błędu?
     
  4. mr.bob

    mr.bob Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    żaden błąd nie wyskakuje, czarny ekran jest
     
  5. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
  6. Padi1

    Padi1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mialem doklanie tak samo, zanioslem na serwis i powiedzieli mi ze przegrzanie a jestem raczej niedzielnym graczem. Jak jestes ze slaska moge polecic dobry serwis w Katowicach
     
  7. mr.bob

    mr.bob Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chciałem sprawdzić kod błędu według filmiku #kuli i udało mi się jeszcze 15 min pograć zanim konsola padła, więc wychodzi, że jest to błąd 0003. Dużo naprawa tego by wyniosła?

    @padi1, jestem z Torunia, ale dzięki ;p
     
  8. PIIEETTRRAASS

    PIIEETTRRAASS Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W profesjonalnym serwisie ok 200zł i zazwyczaj dają gwarancję na 3 miesiące lub więcej ;)
     
  9. valentine28

    valentine28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeżeli kupiłeś konsole 1,5 roku temu ( w sklepie) i masz paragon to oddaj na gwarancje. Na rroda sa 2 lata gwarancji
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    skoro kupiles 1,5 roku temu to powinienes miec jeszcze gwarance od wujka Gatesa na rroda
     
  11. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    A tak poza tym gwarancja MS na rroda jest 3 lata, wiec na bank jeszcze jest na gwarancji.
     
  12. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Gwarancja jest o ile masz jeszcze plomby. W zasadzie nie wmusisz mieć nawet dowodu zakupu, ale plomby są ważne, bo inaczej konsola wróci do Ciebie taka, jaką wysłałeś.
     
  13. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    ja na jasperze, 1rok wogole nie gralem tak jak ty, raz na ruski miesiac, teraz ostro gralem po 4-5h dziennie i w pewnym momencie w assasin creed 2 3RROD i czarny ekran jak ty. Ja odlaczylem konsole i podpialem wszystko w inny kontakt i podociskalem zasilacz bo czasem lekko sie odpinaly i juz dziala
     
  14. UKEN

    UKEN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No niestety Jasper tez jest podatny na blad 3ROD - choc istotne jest by sprawdzic kod bledu i czy dotyczy on napewno ukladu graficznego.
    Jesli chodzi o naprawe, to bardzo czesto pomaga reballing GPU.



    Jednak z doswiadczenia powiem ze blad ten potrafi wrocic, nawet po wykonaniu takiej naprawy i postawieniu na kulkach olowianych.
    Niestety zrodla nowych prockow do Jaspera nie ma, chyba ze wylutowac ze sprawnej konsoli, ale to juz by bylo calkiem nieoplacalne.

    Najlepiej chyba by bylo sprzedac na czesci na allegro i zakupic Slimke
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  15. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Trzymałeś konsole w szafce bez przewiewu, lub miałeś zakryte wyloty powietrza?
     
Wczytywanie...

Poleć forum