1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

3rod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jondro25, Luty 28, 2012.

  1. jondro25

    jondro25 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.mam problem wyskoczył mi błąd 0021 wiem na czym on polega ale nie wiem jak go naprawić.Szukałem już wszędzie ale nigdzie nie dostałem pełnej odpowiedzi.Błagam pomocy!:nightmare:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Keryy

    Keryy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rok konsoli?
     
  4. tenraziel

    tenraziel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28151
    Polubienia:
    3221
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  6. jondro25

    jondro25 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    rok 2005 z srebrną tacką.raczej sobie z tym poradzę jeżeli jest to błąd w flashowaniu
     
  7. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli konsoli nikt nie próbował naprawiać to na 100% jest to GPU (Zimnie luty).
    Najlepsza naprawa jest wykonanie Reballingu GPU cena za naprawę od 150zł do 250zł lub rozpuszczenie starach kulek BGA (reflow) cena za naprawę od 70zł do 100zł.
     
  8. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Nie zalecam tego ale reflow można zrobić samemu, opalarką z użyciem foli aluminiowej.
     
  9. jondro25

    jondro25 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    xbox nie był naprawiany.ale jakiś tydzień temu miałem taki problem i pomogło odłączanie i ponowne podłączenie napędu.podobno pomaga wgranie nowego softu
     
  10. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Ja niedawno naprawilem swoją nawet nie wiedziałem jaki ma kod błedu, zwykłymi patyczkami do uszu :p

    Wystarczy że sie zatka zeby te wiatraczki z tylu sie nie krecily i z bledu przegrzania konsola przerzucila sie na ostrzerzenie przegrzewania sie konsoli z 3 czerwonych swiatelek na 2. Wystarczylo poczekac 5 minutek. Poziniej wlaczylem konsole i smiga do dnia dzisiejszego mam nadzieje ze szybko tego rroda drugi raz nie zobacze :D

    Najlepiej miec odłaczony kabel od wideo (obrazu gdy sie to wykonuje) kablem tylko da sie wylaczyc konsole (odlaczyc kabel od xboxa [zasilania]) i pozniej podlaczyc kabel od wideo i zasilania i cieszymy sie brakiem rrod-a

    To jest taki reset. Polecam

    Może jest filmik na youtube.

    Nie odpowiadam na zgony konsoli spowodowane moim sposobem na rrod-a.

    Pozdrawiam!!!


    Nie trzeba jej otwierać
     
  11. wielkitobi44

    wielkitobi44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2012
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nidzica
    Jak nie masz gwarancji to spróbuj zmienić pastę na GPU I CPU ...Ten sposób czasem działa ale prawdziwa naprawa roda to reballing
     
  12. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    W ten sposób możesz jedynie uszkodzić GPU .

    Konsola zaczyna działać dlatego że w czasie wygrzewania konsoli na płycie głównej powstają naprężenia i połączenia BGA powracając ale ten stan nie jest stabilny i w każdej chwili konsola może się zawieść.

    Żadna wymiana pasty nie naprawi uszkodzonych połączeń BGA pod GPU .
     
  13. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szkoda czasu i pieniędzy na części i rozejrzeć się za nową
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Sprzedać na części i kupić nową. Mam takie 3 i nie ma sensu tego naprawiać.
     
  15. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    0021 to też luty pod GPU lub uszkodzony GPU. Szkoda pieniędzy na naprawe
     
  16. jondro25

    jondro25 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wyślecie foty gdzie tę pastę wymienić bo już nawet xboxa rozebrałem
     
  17. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na gpu/cpu zdjąć radiatory ale to ci i tak nic nie da konsola nie wstanie i tak
     
  18. jondro25

    jondro25 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ej może chciał by ktoś kupić go chociaż za symboliczne 200zł (samą konsole bez kabli i pada) bo już znalazłem z jasperem za 400zł tylko bez kabli i 200zł już mam tylko 200zł mi braknie.

    -=SETH=- // Jak chcesz coś sprzedać to napisz w giełdzie a nie tu. Następnym razem warn będzie.
     
  19. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Za 200 zł można kopić z całym osprzętem .
    Za konsole dostaniesz max 100zł
     
  20. jondro25

    jondro25 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kończę temat
     
Wczytywanie...

Poleć forum